Trött och slut

Datum: 2010-03-31 / Tid: 23:06:03
Nu har jag just kommit hem till pappa efter en kväll med min vän Johanna.
Först var vi på ridskolan och kollade när Anna Karins hästar hoppade, sen for vi till lägenheten min och jag blev så överraskad när jag kom in dit för det var så rent och fint. Pappa och Jenny hade tydligen varit där och städad hela lägenheten och jag blev så glad och tacksam för det. En sak mindre att göra. Jag packade upp det jag hade med mej från norge och packade ner sommarkläderna. Skönt att det är gjort! Nu är det bara små saker som smycken, filmer osv som jag behöver packa ner.

Efter lägenheten for vi hem till Johanna och drack te. Sen blev vi sugen på onyttigt så vi for bort på Kusen och köpte mat. Ångrar det bittert för just nu är jag så himla mätt och trött.

Tankarna snurrar värre än nånsin. Jag försöker pussla och få ihop dom här dagarna så jag hinner med allting. Så mycket som jag ska göra men ändå har jag fått valt bort så mycket saker pga tidsbrist.

Nu kommer snart Vicky och plockar upp mej så natten spenderar jag med henne.

Imorgon blir det tandläkare, vicky, frissan, vicky, middag hos mamma och däremellan måste jag försöka klämma in nåt mer. Stressigt att vara hemma och vara poppis.

Tack Naana för en kanon kväll!

Ha de

Pause!

Datum: 2010-03-31 / Tid: 15:53:26
Nu har jag, Vicky och Mikka varit inne i stan. Vi började med att hämta ut mina linser. Skönt. Sen blev det en sallads lunch på älskade coffe house där jag och Erica hängde mycket förut och drack goda kaffedrinkar. Dock blev jag så mätt så jag orkade ingen sån idag. Sen for vi på snutstation och kolla om mina nycklar hade kommit in, misstänker att jag tappat dom för dom finns verkligen ingenstans. Men dom förstörs efter 4 månader och det var nog ett halvår sen jag tappade dom. Har inte tänkt på det nu när jag varit i Norgeland. Pity.

Efter staden for vi hem till min syster och fikade cheese cake som hon hade gjort. Jag är ju inte alls mycket för kakor och bullar och sån skit men den var riktigt god.
Nu har min Vicky börjat jobba, tråkigt att hon ska jobba så mycket nu när jag är hemma. Pity där oxå.

Nu är jag hemma hos pappa min och vilar lite. Blev ju inte mycket sömn alls inatt så jag känner mej lite trött. Måste till lägenheten snart och fixa där. Jobbisch.

Hoppas brudarna har kommit hem till ö-sund säkert och bra.




Morning Sverige

Datum: 2010-03-31 / Tid: 10:00:01
Idag blev jag väckt vid 7 av att dom ringde från tandläkaren och han hade gått och blivit sjuk. Jag blev glad för en tiondels sekund av att slippa det jag oroat mej för så länge, men sen kom jag på att jag måste ju titta tänderna så jag hade "turen" att få en tid imorgon klockan tio istället. Yippie. Eller inte. En dag till av att gruva mej.
Hursomhelst kunde jag inte somna om när tanten ringt så jag stoppade i musik i öronen och låg och stirra i taket och väntade på att klockan kunde bli vid nio så jag kunde ringa vicky.

Idag blir det ärenden på stan. Vill få bort allt trist på en gång så jag bara kan ta de lugnt sen. Trodde det gällde tandläkaren oxå men det får vänta till imorgon de.

Nu borde iaf Marie vara påväg till ö-sund. Saknar brudarna, grabbarna och Vita Huset. Men gud va kul jag ska ha här i sverige.
Har till och med glömt bort att det är påsk till helgen.

Ha de

I sverige

Datum: 2010-03-31 / Tid: 00:57:02
Nu har vi efter en lång men ändå lättsam resa lämnat soliga Hitra och kommit till ett kallt land av snö. Brrr. Ligger just nu hemma hos pappa i brorsans säng och ska snart sova. Hade tänkt farit till Vicky men hon hade lite andra planer så jag får träffa henne imorgon istället. Jag är så himla trött och irriterad nu ändå så jag skulle nog inte vare nå roligt sällskap ändå.
Hatar att jag har dåligt batteri på telefonen. Tar slut på en gång tycker jag. Telefonen tvärdog en bit in i sverige så jag kunde inte ringa till dom nära som jag ville ringa. Kom på när jag skrev detta att jag kanske bör sätta i laddaren och slå igång telefonen.

Nu ska jag sova innan jag dör av trötthet. Ska till tandläkarn imorgon klockan tio och jag vill inte ens veta hur många sketna hål jag har. Usch vad jag gruvar mej.

Ha de

Hemfärd nu snart

Datum: 2010-03-30 / Tid: 15:22:56
Idag har jag haft en sån himla mysig dag. For till Bunnpris och handlade lite, då träffade jag Elias där så jag följde med honom hem och vi satt på deras stora altan och solade. Känns inge lockande att komma hem till ett snöigt sverige när man just suttit och solat. Efter nån timme kom Sophie, Linus och Elisabeth förbi så vi satt och surrade och tiden glömde jag helt bort. Skjutsade bort Elias till fabriken sen blev det panik packa det sista. En av dom bästa dagarna på Hitra var idag.

Nu står Mikkalainen i duschen, allt är inpackat i bilen så det är bara att fara när hon är klar.
Fläkten funkar inte i bilen så jag hoppas att det inte blir nå snö när vi far över fjällen.

Nu har mikka klivit ur duschen så vi hörs när jag är i sverige!

Ha de

Back from da doktor!

Datum: 2010-03-30 / Tid: 09:43:55
Det gick faktiskt bra att kliva upp imorse. Jag slog på datorn det första jag gjorde och lyssnade på musik så jag vaknade till. Vad skulle jag göra utan min musik?

Det gick väl sådär hos doktorn. Har inte lika ont i axeln nu längre, men jag har tydligen ingen styrka kvar. Han jämförde och min friska axeln är det 10/10 styrka i, den dumma axeln är det 3/10. Yippe..
Jag får inte jobba förrän jag har full kraft. Jävla nedslag hela tiden. Men efter en spruta kortison och en go påsk och ge inte upp kram från doktorn kunde jag torka tårarna och gå ut i vårsolen.
När jag skulle betala för besöket tog läsaren inte mitt svenska kort så jag fick fara iväg på bankomaten och ta ut istället, sedan ställde jag mej på en taxi zon utanför legekontoret eftersom jag bara skulle in och betala. Men såklart stog det en ilsken norsk taxi chaffis och väntade på mej för jag hade tagit hans plats, ändå hade han parkerat bakom mej utan problem. Men kan jag lova att det var dagens. Jag kunde inte hålla mej för skratt för en arg norrman är bland det roligaste jag hört på länge. Han trodde säkert att jag höll på att börja grina av utskällningen, inte skratta så tårarna rann. Det var kul.

Känns inte som jag kommer vara i sverige snart. Har av nån konstig anledning lite ångest över det. Men det kommer bli så himla kul.

Skriver en sväng innan jag drar iväg.

Hade

Stereo Love

Datum: 2010-03-30 / Tid: 01:30:11
Tack och lov att denna dag är slut. Den har inte varit bra alls. Mår inte så illa längre och det tackar jag för. Pallar inte be nå mer till porslins guden.
Mellan illamående vågerna har jag packat sånt som jag inte använder. Men det är alltid lika svårt för tänk om det kommer en dag när jag vill använda den tröjjan åsså finns ligger den i gagaroben hemma i sverige?
Om 5 timmar ska jag upp för att ett möte med min favvo doktor och mer sprutor. Blir fint de. Men kanske ska fundera på att sova nu snart då. Vi får an se.



Denna bild snodde jag från Emmas blogg. Vi påväg till Fillan i söndags.



Snodd från Maries blogg. På Louise födelsedags fest.
Från vänster: Joakim, Mikaela, Jag, Emma, Marie, Linus och Elias



Även denna snodd från Maries blogg. Tjuvig jag är.
Vi som skålade i lördags. Jag ser nöjd ut därnere :)

Sova nu då kanske?

Ses i Sverige imorgon

Blä

Datum: 2010-03-29 / Tid: 17:56:25
Usch vad jag inte mår bra idag. Känner mej bakfull. Kanske är det eftersom jag mådde så pass bra idag. Eller så kan det vara för att jag la mej klockan 7 imorse och kroppen inte gillar det. Vad vet man.
Nu har jag iaf packat det mesta som jag ska ha med mej hem när vi far imorgon.

Gruvar mej för jag ska till la doktor imorgon klockan 8 på morron och få sprutor i axeln för tredje gången. Hur ska jag orka kliva upp! Känns som en tidig kväll är rätt utesluten. Måste ju åka hemifrån vid halv 8 om jag ska hinna in i tid. Vilket betyder att jag må kliva upp vid 7 då. Önska mej lycka till!

Mikka ska få sluta klockan halv 3 imorgon så vi ska försöka komma iväg vid halv 4. Sen äre raka vägen hem mot sverige. Det känns så avlägset. Sverige.
När jag kommer tillbaka efter ledigheten måste jag på skattekontoret och förnya skattekortet. Då måste jag även fixa norskt personnummer eftersom jag kommer stanna mer än ett halvår. Just nu har jag bara ett D-nr. Lite roligt att säga att jag är född 690288-06068.

Nu ska jag packa det sista så det blir färdigt nångång!

Förlåt för dålig update!

Datum: 2010-03-29 / Tid: 14:39:35
Det har varit så mycket så jag har inte hunnit med mej att uppdatera känner jag.

Lördagen blev lyckad. Vi hade förfest här och vi blev några stycken. Dock kom det en människa som jag aldrig sett förut och hoppas jag slipper se igen. Han såg ut som en rysk maffia boss. Hans händer var de största jag sett i hela mitt liv. Men han var lugn iaf. Satt på en stol och stirra ner i bordet ungefär. Skönt när han åkte iväg.
Sen for vi ner på Marinan som hade premiär för sesongen. Mycket folk och mycket av de goda. Men roligt var de iaf.

Söndagen var minder kul. Det blev en riktig segdag. Typiskt att det skulle vara så himla fint väder igår när vi var så pass seg som vi var.
Vid halv tio igårkväll kände jag för att ta en promenad så jag började vandra bort mot sandstad håller. När jag ca en timma senare var vid bunnpris så ringde jag våran norska vän Sophie och hörde om hon var hemma, hon bor på grönnbakken där jag och Mikka bodde förut. Så jag vandrade dit och drack te och surra massa skit. Strax efter tolv blev jag trött och började röra mej hemöver. Då såg jag att det lyste hemma hos svensk killarna som bor vid bunnpris så jag stannade till där och såg en film och myste med dom.
Strax efter halv 3 började jag gå hemöver, inga gatlysen var tänd men fullmåne var det. Jag älskar att vara ute och gå sådär på nätterna. Kom hem vid tjugo i fyra och då var Louise fortfarande vaken så jag satt och fika och surrade med henne tills klockan blev 6 då gick hon och la sig och Mikka klev upp för att jobba. Satt och höll henne sällskap medan hon käkade frulle så jag somnade inte förrän klockan var 7. Kan säga att jag inte mår så himla bra just nu pga av brist på sömn. Men jag hoppas det går till sig snart.

Nu ska jag börja packa ihop mina grejjer som jag ska ha med mej hem till snöiga sverige.

Ha de

Regn

Datum: 2010-03-26 / Tid: 19:00:20
Nu regnar det på Hitra och jag ligger i min säng och lyssnar på musik. Mysigt för en gångs skull. Pratade med vicky en halvtimma förut i telefon, eller jag pratade från skype och hon i sin hemtelefon. Det är så himla billigt att ringa hemtelefoner från skype. Synd att nästan inga har såna längre. Men det blev en liten besvikelse för Vicky jobbar så mycket och dumma tider nu när jag är hemma. Men vå får försöka pussla ihop det. Jag får hälsa på andra när hon jobbar helt enkelt.
Imorgon om vädret tillåter ska vi ha lite BBQ här hemma. Sen äre prat att gå ner till marinan för det öppnar för sesongen. Kan ju vara nånting.

Kom på förut att jag måste kanske ska börja packa imorgon. Måste kolla kläder och sånt som jag inte behöver längre nu när det närmar sig våren. Det ska bytas ut mot sommarkläder. Inte dumt alls. Jag brukar ju alltid vara ute i sista sekunden när det gäller att packa så nu ska jag börja i tid så jag i lugn och ro kan tänka över vad jag ska ha med mej hem till sverige.

Åhh va spännande att komma hem :)



Vicky



<3















Det var en dos av Viktoria :)

Nu blir de web tv för hela slanten!

Helloo

Datum: 2010-03-26 / Tid: 12:53:59
Idag ställde jag ingen klocka utan sov tills jag vakna, för en tio minuter sedan. Då kom knackade Mikka på dörren. Men skönt att sova ut för det blev sent igår. Killarna kom förbi igår efter jobbet och lånade dator. Dom har ju varken tv eller internet i deras hus. Sen såg vi på Baksmällan. Men det var tunga ögonlock på oss alla. Vi skjutsade inte hem dom förrän klockan var kring halv fyra imorse. Men de va trevligt.

Nu på tisdag så blir hemgång mot Sverige. 3 månader sen jag var hemma nu. Ska bli så roligt att träffa alla igen.


Crawl down dead lovers' lane

Datum: 2010-03-25 / Tid: 19:03:48


















































Kreta- 09
Fina, fina minnen

Suck

Datum: 2010-03-25 / Tid: 15:03:51
Alltid ska det vara detta bekymmer om pengar. Värdelösa jävla papperslappar. Sen så kommer ju såklart alla utgifter på en och samma gång.
Nu när jag är hemma ska jag slänga ut 6000 på sånt som jag egentligen inte vill men måste. Jag är nästan helt säker att jag har ett hål i en tand, två kanske till och med. Men jag har bara råd att kolla det, inte att borra. Sen äre dessa linser som måste hämtas ut. Håret måste göras nånting åt. Kan ju inte se ut som en uteliggare i hövve. Det här kommer inte gå ihop för 5 öre. Faan va jag hatar denna skit. Jag hade ju inte räknat med att lägga ut nästan 1000 norska kronor på läkarbesök inom 2 vecker. Ska ju som sagt tillbaka igen på tisdag och då äre 300 kroner till som ska ut. Okej, jag kommer få tillbaka dom pengarna, men när vet jag inte och det är NU jag behöver dom.
Sverige får vänta på mej lite längre, kan inte åka hem i maj.
Just nu vill jag bara sälja lägenheten, sälja cykeln, sälja i stort sett allt jag äger, säga upp bostaden hos adecco, bygga en hydda här uppe i skogen och leva Ronja Rövardotter liv för jag är så less på detta nu.

Hej Nudlar
Hej sömnlösa nätter.

Krångel

Datum: 2010-03-24 / Tid: 15:58:31
Adecco var inte där idag såklart. Bara för att jag ville prata med dom. Kommer imorn istället och då får det vara. Lämnade sjukintyget i deras fack istället.
Sen pratade jag med damen i receptionen om kvittona jag fått hos läkaren. Jag ska tydligen vänta på att få en kopia från skadeanmälan jag skrev, sen ska jag ta med det och kvitteringarna till NAV och lämna in dom där. Krångligt allting blev då.

Nu ska jag vila ett tag för jag är så himla trött och slut.

Ha de

Way over yonder in the minor key

Datum: 2010-03-24 / Tid: 12:46:31
Så typiskt att det är molnigt idag då när vi skulle ha lite lunch BBQ i solen. Hoppas på finväder på lördag så ska vi grilla riktigt då. Min matlust är btw helt borta. Finns inte alls. Sitter bara och stirrar på maten när jag ska äta. Har funderar på nånting som jag tycker är gott och är sugen på, men det finns ingenting. Less jag blir. Men det går nog till sig snart hoppas jag.

Nu väntar jag tills klockan blir två, då ska jag följa tjejerna till jobb och prata med bossen Kim, eller lämna sjukintyget till honom. Sen ska jag ner i produktion och prata med bossen Gudrun. Det är min dag.



Såhär mysigt hade jag det på bron i måndags



Marie var ute och sprang i solen och gjorde mej sällskap när hon kom tillbaka



Nåldyna till axel



Lillan som myser med mej när brudarna är på jobbet.

Nu håller jag på att försöka se vad jag fick tillbaka på skatten men det går såklart inte så bra för mej!

Helt otroligt!

Datum: 2010-03-23 / Tid: 21:50:52
När jag gick ut och gick förut så gick jag till bunnpris, tar ca en timma att gå dit hemifrån, när jag vände och gick tillbaka fick jag sällskap. Inte vilket sällskap som helst heller. En hjort. Den gick alldeles bredvid mej. Jag till och med klappade den och den följde mej ända till fabriken. Gud så söt den var. Den var liten så den hade säkert tappat bort mamman eller nåt. Men jag har aldrig varit med om att ett sånt djur tyr sig till en människa sådär. Den var inte rädd för 5 öre. Jag började rota i fickan efter mobilen för att kunna ta kort. Men såååklart hade jag lämnat den hemma. Jag fattar fortfarande inte att det hände. Fränt att haft ett kort med en liten hjort på. Jag gick in på fabriken igen och surrade med folk medans dom hade pause. Ångrar nu att jag inte gick ända hem, om den hade följt mej en timma skulle den säkert följa mej tio minuter hem. Man kanske hade fått bjudit på en morot eller nåt.
Kan ju lova att folk i förbipasserande bilar stirrade när jag kom och gick där med hjorten. Hehehe.
En upplevelse.

Imorgon hoppas vi på finväder. Då ska vi grilla korv på förmiddagen. Sweet. Hoppas även på finväder på lördag för då ska vi oxå grilla.

Ha de

Helt otroligt!

Datum: 2010-03-23 / Tid: 21:50:52
När jag gick ut och gick förut så gick jag till bunnpris, tar ca en timma att gå dit hemifrån, när jag vände och gick tillbaka fick jag sällskap. Inte vilket sällskap som helst heller. En hjort. Den gick alldeles bredvid mej. Jag till och med klappade den och den följde mej ända till fabriken. Gud så söt den var. Den var liten så den hade säkert tappat bort mamman eller nåt. Men jag har aldrig varit med om att ett sånt djur tyr sig till en människa sådär. Den var inte rädd för 5 öre. Jag började rota i fickan efter mobilen för att kunna ta kort. Men såååklart hade jag lämnat den hemma. Jag fattar fortfarande inte att det hände. Fränt att haft ett kort med en liten hjort på. Jag gick in på fabriken igen och surrade med folk medans dom hade pause. Ångrar nu att jag inte gick ända hem, om den hade följt mej en timma skulle den säkert följa mej tio minuter hem. Man kanske hade fått bjudit på en morot eller nåt.
Kan ju lova att folk i förbipasserande bilar stirrade när jag kom och gick där med hjorten. Hehehe.
En upplevelse.

Imorgon hoppas vi på finväder. Då ska vi grilla korv på förmiddagen. Sweet. Hoppas även på finväder på lördag för då ska vi oxå grilla.

Ha de

:(

Datum: 2010-03-23 / Tid: 17:54:30
Ja då var jag tillbaka från doktorn. Det blev mycket smärtsammare än sist. Han hade problem att komma in i leden med sprutan och det gjorde riktigt ont, till och med för en sprutlover som mej. Många fula, fula ord kom ur min mun. Men doktorn är iaf störtskön. Gillar honom.
Jag ska tillbaka dit för mer sprutor på tisdag om en vecka. Fram till dess får jag inte göra nånting med axeln. Jag ska låtsas som om den inte finns. Den ska bara vara där. Suck. Jag som vill jobba. Måste fråga mary om hon kan smuggla ner mej i produktion. Nånting måste jag väl kunna göra med en hand, för det driver mej till vansinne att bara gå hemma. Jag kommer få läggas in på psyket när jag kommer hem.

Nu tänkte jag ut och gå. Får prova med andra skor idag för dom som jag gick med igår är utesluten.

Ha de

Promenad, skavsår, blod

Datum: 2010-03-23 / Tid: 13:12:18
Igårkväll fick jag för mej att gå ut och gå en timma vid halv åtta tiden. Det var så skönt att vara ute och gå så jag bara fortsatte och fortsatte. När jag var påväg hem började jag möta så mycket bilar, och precis som jag trodde var det fabriks arbetarna som slutat. Precis då ringde Louise mej och frågade var jag var för klockan var elva. Jag hade aldrig trott att jag varit ute så länge. När Louise ringde hade jag precis korsat över från Sandstad till Hestvika och då är det ca en halvtimma hem. När jag kom i kurvan vid marinan så kom Mikka med bilen och plockade upp mej. Jag har nog aldrig varit så trött i benen. En timmes promenad blev till 4 timmars promenad. Hade lite skavsårskänning där efter att L ringde. När jag tog av mej skorna så var ena sockan alldeles blodig i hälen. Jag och dessa skavsår. Men det såg värre ut än vad det var. Men det var en skön promenad. Var uppe i skogen övanför Grönnbakken, där vi bodde förut, och traskade runt. Tur att jag hade fick lampa med mej med tanke på att det var kolsvart uppe i skogarna. Mysigt hade jag iaf.

Nu väntar jag bara att få åka iväg till la doktor. Jag har tid 15.10 och är så nervös vad han ska säga. Jag vill börja jobba imorn, men har så ont och är stel nu så jag vet inte alls. Får se hur de går då.

Ha de

...

Datum: 2010-03-22 / Tid: 16:37:09
Ja det blir nog inga kattungar på lilla Lillan. Istället för att vara ute och ragga så har hon legat i mitt knä och sovit nu i 2 timmar. Men det är mysigt med lite sällis nu när alla är och jobbar. Jag hoppas på positiva besked imorgon när jag ska till läkarn.

Jag är väldigt kluven just nu kan jag säga. ska jag? ska jag inte?
vet ingenting.
Men det löser sig. Till och med för olyckan Lina gör de det.

Nu ska jag försöka väcka upp Lillan för mina ben är domnade och rumpan har träsmak efter 2 timmar i samma ställning. Sen blir käk.

puss

Solar!

Datum: 2010-03-22 / Tid: 12:28:03
Idag är det så sjukt härligt väder. Sitter just nu ute i solen och lyssnar på musik och njuter av livet. Hade tänkt tatt en promenad men axeln tillåter inte den där gungande rörelsen så jag får helt enkelt sitta här. Jag har sån ångest för att jag inte jobbar. Men imorgon ska jag ju till legekontoret och träffa den sköna läkaren igen så jag hoppas han ger mej en spruta och sen skickar mej på jobb. Alla mina vänner härute jobbar samma shift denna vecka så det finns ingen man kan umgås med när tjejerna jobbar. Jag får roa mej själv helt enkelt.

Hade tänkt lägga ut bilder nu på det fina vädret men såklart bara därför så tar datorn inte usb minnet. Jäkla skit då.

Ha de så länge


Det finns bara ett ord CRAZY

Datum: 2010-03-22 / Tid: 02:06:30
Ja det var ju kvällen igår då. Lika galen som alltid. Men roligt hade vi. I lite korta drag så drack vi alla för mycket vin och dansade.
Våran granne däckade i stackars Emmas säng. När stackars Emma skulle gå och lägga sig så var det bara för honom att gå dom få metrarna hemåt. Men stackars Emma kunde inte lägga sig ändå för det var blött i sängen. Hon tänkt att nån hade spilt vatten och la sig i maries säng istället. Imorse när hon tog en närmare titt på det blöta och luktade på det så var det som vi trodde, urin. Han har alltså kissat i stackars Emmas säng. Urinerat ner så det gått igenom madrasserna. Emma grinade floder, jag skrattade. Skämms på mej. Tycker så synd om henne. Hon ligger nu och sussar med marie i hennes säng och hennes tankar är förhoppningsvis bortom allt hemskt just nu. Men kvällen var iaf grymt rolig.
Dom nya svenska killarna är störtsköna. Jag gillar dom.

Idag har varit en slödag. Vaknade vid 8(!) imorse och var pigg. Tog på solbrillor och satte oss på bron och solade. Härligt.
Sen gjorde vi pizza planer med svenska grabbarna. Så vi for in till Fillan, alla utom Mikka, mötte upp Miro och Marek och käkade pizza. Jag väntade och väntade på min mat. Men den hade tydligen glömts bort för den kom aldrig. När jag fick min så hade alla ätit färdigt. Jag hade då väntat för länge så magen kändes full, käkade en bit, blev tvärmätt, tog med resten hem som ligger i kylen och skriker mitt namn just nu.
Emma, Louise och Marie skulle ta med sina resterade bitar. Emma håller i tallriken och väntar på en kartong när hon råkade tappa hela skiten på golvet. Upp och ner såklart. Hon är så störtskön den bruden. Kan absolut inte ha tråkigt med den tjejen <3.
Efter pizzan följde svensk grabbarna med oss hem till Vita huset. Då blev det tårta och the boondock saints och massa prat. Myyys. Jag och Marie körde hem dem strax före tolv. Kanon dag har det varit, verkligen.

Nu ligger Lillan i min fotända och snarkar. Ljudet är sövande så jag ska knoppa jag oxå. Blev kanske 3 timmars sömn inatt så det kan nog behövas.
Jag har lite svaga minnen av att vicky har ringde mej inatt. Måste ringa henne imorgon och fråga.

Sovgott!

Hejsan

Datum: 2010-03-20 / Tid: 11:34:55
Nu har jag sovit tills jag vaknat och det var skönt. Jag har ställt klockan tidigt hela veckan men inte idag. Skönt. Jag har inte hunnit känt efter så mycket men jag känner mej nog bättre idag än igår. Kanon!
Så ikväll blir det alltså fest för fina Louise. Det kommer bli så roligt att det kommer lite nytt folk som inte har festat med oss tidigare. Hoppas dom inte får en smärre chock bara, iaf dom 3 svenska grabbarna. Sist vi tog med oss svenskar på fest så slutade det inte bra, den ena spydde ner hela, och då menar jag HELA toaletten, den andra bara försvann, men när Mikka körde hem den nerspydda hittade hon honom efter vägen. Hahaha, rookies.

Men jag ska ta mycket bilder så ni får se hur roligt man kan ha på en öde ö.

Hörs senare

The Moxy- Step down


Tomatsoppa

Datum: 2010-03-19 / Tid: 19:55:43
Nu har vi gjort Fillan. Det var mascara till extra pris så en sån fick följa med mej hem, likaså örhängen, två nagellack och en bag-in-box.
Jag har mått skumt hela dagen. Varit trött, hänging och haft tandvärk i axeln.
Mår inge vidare alls nu. Petade i mej lite tomatsoppa som sitter ända upp i halsen nu känns de som.
Men nu har jag bäddat ner mej i sängen och ska försöka hålla mej vaken ett par timmar till så jag inte somnar för tidigt. Risken finns ju då att jag vaknar vid tolv och är pigg. Det orkar jag inte riktigt som läget är nu.

Hoppas på stor bättring till imorgon då vi ska födelsedags fest här i Vita Huset för Louise. Det kommer mycket folk och jag tror säkert att det kommer bli jättekul. Jag ser verkligen fram emot det.

Ha de bra

Fredag den 19:e

Datum: 2010-03-19 / Tid: 12:33:55
Typiskt så regnar det idag. Hade velat ut på en promenad. Men men. Hellre regn än snö nu.
Efter att tjejerna kommer hem från jobbet så ska vi åka in till Fillan och handla lite. Måste på vinmonopolet en sväng och köpa nå vin till imorgon.
Imorn är det lördags jobb. Jag skulle oxå ha varit där, jag behövde verkligen dom pengarna. Men som Mikka sa, ängeln har lämnat min axeln, nu är det bara röda mannen med horn kvar. Så sant.

Jag vill kunna lägga ut bilder, men jag har inga bilder att lägga ut. Men jag ska ta mycket bilder på festen imorgon så då kan jag lägga ut. Mycket roligare att läsa en blogg där det finns bilder och inte en massa onödig text.

Puss!

Strålande!

Datum: 2010-03-19 / Tid: 00:11:04
Tidigare ikväll såg jag The Boondock saints. Tvåan som kom elva år efter ettan. Den var så obeskrivligt bra. Det höll lungt samma standard som ettan gjorde. Det var samma tempo och samma humör. Alla gamla skådespelare var med. Lite äldre dock men det var samma. Hur klockrent som helst. Jag har gått runt i ett lyckorus hela kvällen. För första gången på riktigt länge har jag verkligen varit Lycklig. Luck of the Irish Tänk vad en liten film kan göra.
Den slutade så sjukt spännande, vilket betyder att det kommer en trea. Den ser jag verkligen fram emot. Hoppas det inte tar elva år bara ;)
Än en gång, ni som inte sett se den!

Eftersom det är Louise födelsedag har vi haft lite mys ikväll. Det blev vitlöksdippen, chips och varma baguetter. Ett glas vin hade inte varit fel faktiskt. Mysigt som vanligt med skratt och sjuka diskussioner.

Nu ska jag snart sova. Ska bara kika lite på datorn först. Hoppas att det är uppehåll imorgon så jag kan ut och gå en timma.

Sovgott!

Vila i frid älskade du!

Datum: 2010-03-18 / Tid: 13:34:12
När jag skulle iväg på jobbet så tänkte jag att jag skulle ta och inviga min nyinköpta skinnjacka. Det var 7 grader plus så det passade perfekt.
Det var roligt att vara på jobbet en timma och träffa lite folk. Jag käkade dock ingenting för jag mådde så illa. "Tandvärken" i axeln har kommit tillbaka :(.
När jag skulle gå hem igen när alla haft sina pauser så spöregnade det. Jag stog utanför dörren ett tag under taket och pratade med Marek. Sen vare bara att dra luvan över huvudet och vandra ut i världens spöregn. Jag kan nu säga att jag är blöt från topp till tå. Mina stackars skor ska vi inte ens tala om. Det kommer nog ta ett tag tills dom torkar upp. Lär ju måsta slänga dom i tvättmaskinen för man vill ju inte direkt gå och lukta katt piss om fötterna. Damn.

Inann jag gick mot jobbet skulle jag ta kort på snögubben men det blev en besvikelse. Den gamla gubben klarade inte dagens plusgrader så den har tippat och är bara en hög på marken. Det var olyckligt. Tur att 3 av tjejerna har kort på den för den var fin.

Nu ska jag smaska i mej värktabletter till lunch. Det slår tacos med hästlängder ;)

hehehe

Datum: 2010-03-18 / Tid: 10:43:31
Ett gift par i 60-års åldern firade sin 40-åriga bröllopsdag på en lugn,
romantisk liten restaurang.

Plötsligt dök en liten vacker fe upp på deras bord. Hon sa:
"För att ni är ett exemplariskt gift par och för att ni är kärleksfulla
mot varandra så kommer jag ge er båda varsin önskan."

Hustrun svarade:
"Åh, jag vill resa runt i världen med min älskade make."

Den lilla feén viftade med trollspöt och -poof! - Två biljetter till

Queen Mary II dök upp i hennes händer.

Mannen tänkte efter en stund:

"Ja, detta är väldigt romantiskt, men ett tillfälle som detta kommer
aldrig igen. Jag är ledsen min kärlek, men min önskan är att ha en
hustru 30 år yngre än jag."

Hustrun, och feén blev djupt besvikna, men en önskan är en önskan.

Så feén viftade med trollspöt igen och poof! ...
Mannen blev 93 år gammal.

18:e Mars

Datum: 2010-03-18 / Tid: 10:15:09
Idag är ingen vanlig dag för det är Louises födelsedag :D Grattis Grattis Grattis!!

Jag ska ju på jobbet och äta om ca 2 timmar så då får jag säga grattis till henne. Jag sov ju nämligen när dom gick på jobb imorse.

Nu har äntligen The boondock saints 2 kommit!! Den finns nu på min dator. Ska bli så spännande att se den. Första filmen är kult och den som inte sett den, skämms på er!
Det är kanon att dom efter elva gör en tvåa med samma skådisar.
Jag laddade hem den igår, kan inte bli bättre tänkte jag, eftersom det var St Patricks day och allt igår. Men det gick lite långsamt att ladda så den kom nog hem tidigt imorse tror jag. Dom är ju nämligen irländare i filmen, därav St Patty dagen. Men det går utmärkt att se den ikväll oxå.

Ja, som sagt ska jag till jobbet om ett par timmar. Sen får vi se vad jag kan tänkas hitta på.

Hörs lite senare



Bröderna för 11 år sedan



Bröderna 11 år senare :)


Vänskap

Datum: 2010-03-17 / Tid: 20:07:49
1. Mitt namn: elina engberg

2. Vart träffades vi?: i riibodarna

3. Chansa på mitt mellannamn: maria

4. Hur länge har du känt mig?: vet inet riktigt, men bra många år är det nu

5. Hur bra känner du mig (mycket, inte så bra, inte alls)?: mycket =)

20. Skulle du säga att jag är HAHA rolig eller sarkastisk rolig?: hahha, min underbara har nog en av de bättre uppsättningar humor man kan ha

23. Vilket av dessa uttryck skulle du använda för att beskriva mig: prydlig. slampig, genomsnittlig, sportig, punk, hippie, glamorös, eller snobbig?: meh, underbar fanns ju inte med! och inte ängel heller..

25. Om det fanns ett bra smeknamn till mig, vilket skulle det va? lina

26. Är mina föräldrar fortfarande tilsammans?: nej nej

27. Har jag snygg rumpa?: absolut

28. Om jag hade broccoli mellan tänderna, skulle du säga det till mig? klat jag skulle, elakt annars!

29. Älskar du mig?: ja, mycket

Är jag:

30. Tyst eller högljudd? högljudd

31. Kort eller lång? kort, fast eftersom ja med är en shoortie så passar det ju bra

32. Konstig eller ett orginal: orginal

33. Smart eller korkad? smart

34. Tråkig eller rolig? rolig så klart, annars så hade jag inte fått tränade magmuskler tillsammans med dig

35. Attraktiv eller Oattraktiv? attraktiv definitivt

Tycker du att jag är (ja eller nej)

36. Ett psyko? nej

39. En nörd? bara om det är bra att vara en nörd

40. En slampa? definetly NOT

41. Ghetto? nope

42. En idiot? nej

43. Schitsofren?inte mer än jag ;) 

44. Hemsk? nej, underbarare får man leta efter

45. Barnslig? nej, inet mer än vad som är nyttigt

46. Vuxen? lagom

Bara några frågor till:

47. Vad tror du jag kommer bli när jag är vuxen? ambulansförare

48. A) Tror du jag kommer gifta mig? absolut, vem ska jag annars ha som granne och kompis när jag ska ut på "rastning" med mitt dagis ni alla tror jag kommer skaffa

B) Om ja, vem tror du jag kommer gifta mig med? not my Man, någon helgo pudding

50. Vem är min bästa vän? du är min och jag hoppas jag finns i toppen på din lista

51. Vilken låt påminner dig om mig? hotel california, och dia psalma låtarna, och ej att förglömma vår älskade rosenström =)

52. Påminner jag dig om någon karaktär på tv? men jag tittar ju knappt på tv så dte var en orättvis fråga ;)

53. Om du kunde döpa om mig, vad skulle jag heta då? var det något fel på elina?!

54. Har du drömt om mig någon gång? absolut

55. Ett personlighetsdrag du tycker om hos mig: svårt att välja, men ärlig, go o glad för det mesta, underbar helt enkelt

56. Om du kunde ge mig vad som helst, vad skulle det va? vad vill du att jag ska ge dig, vad vill du ha? säger du månen och stjärnorna så fixar vi det

57. Något som är typiskt för mig? lyckas hitta as holes till pojkar

58. Är jag ful, genomsnittlig, okay, snygg, vacker, het? hottie, glömmer aldrig förra påsken ;) haha

59. Skulle du kunna kyssa mig? på fyllan ja, men i nyktert tillstånd så skulle jag bara pussa på dig

60. Skulle du överväga att vara min pojkvän/flickvän? skulle jag falla för tjejer så vet du att jag hade vartit gift med dig redan, men nu föredrar jag ju boys

61. Tänker du på mig ibland även fast jag är offline? finns alltid med mig

62. Om vi tillbringade en dag tillsammans, vart skulle vi gå och vad skulle vi göra?
man vet aldrig vad som händer när vi är i farten, memn det skulle garanterat bli kul
63. Om du kunde beskriva mig med ett ord, vilket skulle det vara? underbar

66. Vilket ord säger jag hela tiden? hmm =/ nu kommer jag ju inte på det bara för det *irriterande*

67. Finns det något som du vill säga till mig? inget som du inet redan vet, men du är underbar och vad som än händer så kommer jag alltid att finnas vid din sida! vi behöver inte höras varje dag, det kan ta veckor, månader och år men ajg kommer aldrig att glömma eller svika dig. telefonen är sällan av och när det än är på dygnet och vad jag än gör så har jag alltid tid med dig min ängel.

Denna lista skrev min vän Maddis om mej 2006. Jag hittade den nu längst bak i inkorgen på mejlen. Senast jag såg henne var på min mormors begravning och det är ca ett år och tre månader sen. Alldeles för länge enligt mej. Nu kan jag inte ringa och surra med henne heller på grund av den grymt dyra mobil räkning jag skulle få.
Men när jag kommer hem till sverige på besök så ska jag slå en signal och uppdatera mej om ALLT som hänt i hennes liv. Om det så ska ta en halv dag.

En liten parantes där bara. Nu ska jag fortsätta rensa hotmailen.

Frosty the snowman

Datum: 2010-03-17 / Tid: 19:05:31
Nu ikväll har vi byggt en snögubbe utanför huset. Den blev så stor och fin så. Den är väl kanske ca 1.90 hög. En riktig biff. Jag ska ta några bilder på den imorn när det är ljust.

Nu har Lillan just kommit in. När jag skrev ovanstående så hörde jag en katt som skrek. Sprang ut och började ropa på henne. Louise och jag gick ut i garaget och där satt hon uppe på ett skåp stackarn. Louise fick dra ner henne därifrån. Skönt att hon är inne nu. Men jag kan lova att hon var hungrig. Hon sitter och käkar nu och har man inte ätit på över ett dygn så är magen rätt tom.
Vi hoppas även att hon har kattungar i magen nu när hon varit ute så länge.

Imorgon bjuds det på tacos på jobbet. Marie frågade Roy, som jobbar i kantina om jag kunde få komma och äta lunch med henne och tjejerna imorgon. Jag var så välkommen :)

Då har jag en timma av dagen att fördriva.

Sällis

Datum: 2010-03-17 / Tid: 15:45:33
Jag fick lite besök förut. Det var väldigt trevligt och oväntat. Synd att jag inte hade nånting att bjuda på, men jag tror det gick bra ändå. Vi pratade bra länge innan hon var tvungen att gå vidare. Hoppas hon kommer och hälsar på snart igen.





Puss på dej!

Goddag!

Datum: 2010-03-17 / Tid: 14:23:44
Kan ju börja med att berätta lite om gårdagen.
Jag, Louise och Emma satt i köket hela kvällen och tiden bara sprang iväg. Jättemysigt.
Sen såg jag filmen The Road med Viggo Mortensen. Den var lite speciell. Men klart sevärd. En väldigt mörk och dyster film. Men väldigt bra enligt mej. Strålande insats av Viggo.

Lillan var ute och friade igår och igen. Vi stog alla i fönstret och tittade på henne och hankatten i säkert en timma nästan innan det blev tråkigt. Han satt typ under bilen och hon nån meter ifrån. Sent på kvällen var hon fortfarande borta. Jag gick ner innan jag slog på filmen och tittade efter henne. Sen gick jag ner vid 2 tiden då filmen var slut, men ingen kisse.
Jag gick runt i huset och tittade efter henne när jag vaknade imorse men hon är nog inte inne. Isåfall har hon gömt sig nånstans och hon brukar synas, eller iaf höras nu när hon löper. Jag var ute och gick en timma förut och efter det gick jag runt lite här utanför och ropade på henne, men fortfarande ingen kisse.
Hon vill egentligen inte vara ute, hon har gått ut nån enstaka gång men sen kommit in lika fort igen. Hoppas hon kommer tillbaka snart.

Det är härligt väder här på ön. Ca 6 plusgrader men tyvärr ingen sol. Skulle vara perfekt med lite sol nu när jag inte jobbar. Inte helt fel att få lite färg i ansiktet.

:)

Rörande

Datum: 2010-03-17 / Tid: 02:19:33
Jag läste en sån himla rörande blogg förut. En kvinna som efter hon fött sitt första barn drabbades av bröstcancer och sedan fick hjärntumörer. Hon har skrivit om kampen. Tårarna bara rann på mej genom hela bloggen. Sista inlägget var skrivet av hennes man i lördags, då hade hon somnat in. Det var det mest rörande jag läst i hela mitt liv.
Min älskade mormor gick bort i cancer i 2008 och det är någonting jag tänker på varje dag. Jag hoppas dom nångång hittar nåt typ av vaccin så var och varannan inte behöver drabbas.
Jag bloggar mer imorgon. Är så tagen just nu.




Jag saknar dej Älskade Mormor.
Det går inte en enda dag utan att jag tänker på dej.
Jag kommer sakna dej varje dag tills vi ses igen.
Sovgott Du Fina Ängel

I will see you again... but not yet... not yet - Gladiator

16:e Mars

Datum: 2010-03-16 / Tid: 13:42:46
Axeln känner något bättre än vad den gjorde igårkväll. Skönt.
Idag har jag varit ute och gått en timma, städat lite och käkat lunch. Nå mer har jag inte gjort.

Så vare med de...

Hello Mate

Datum: 2010-03-16 / Tid: 01:20:47
Började lyssna på en mapp jag har på datorn som går under namnet blandat. Shit vad mycket bra låtar. Massa gamla låtar. Nice!

Min axel smärtar igen, hoppas att det är av sprutan och att det är bättre när jag vaknar imorgon. Hoppas på bra väder oxå så jag kan sätta mej och sola lite.

Lillan löper igen, men denna gång släppte vi ut henne för att fria. Får se om det blir nå bäbisar. Hon hade en friare utanför mitt sovrums fönster imorse som höll på att driva mej till vansinne. Visste inte att jag fick släppa ut henne för annars skulle jag gjort det och fått slut på det eländiga vrålande från denna hankatt.

Nu ska jag sova.

Gonatt och sovgott!

Nya människor och nya upplevelser

Datum: 2010-03-15 / Tid: 17:42:30
Usch vilken ångest jag har att jag inte får jobba. Ändå fast jag känner mej hyffsad och kan jobba senare i veckan så får jag absolut inte göra det enligt doktorn. Fan.

Åkte ner på jobbet till kvart över 3 för att snacka med Grudrun och hämta upp tjejerna. Gudrun hade gått för dagen så jag lämnade in min sjukanmälan i receptionen så det gick ju bra.
Jag fick träffa dom 3 mysiska svenska killarna som kom igår. Dom kommer ända från sthlm och verkar trevliga. Fina var dom å. Synd då oxå att man inte jobbar för då kan jag ju inte bekanta mej med dom. Trist.

Efter jobbet satt vi i köket och surrade, jag hade mina ben över maries och då kände hon på mina håriga ben. Då fick jag den briljanta idén att låna mikkas epilator. Har aldrig testat en sån förut och det var intressant. Marie fick den stora äran att göra det. Det var som att bli tatuerad. Mysigt, kittlande och lite stickande. Sweet.
Måste införskaffa mej en sån när jag har råd.

Nu har jag skallebank så jag ska nog lägga ner datorn lite.

H A D E

Två sprutor senare...

Datum: 2010-03-15 / Tid: 13:59:59
...är jag hemma i Vita huset igen.
Det gick bra hos doktorn, han böjde, vände, vred, orsakade massa smärta innan han kunde konstatera att den inte är ur led. Yeey!
Utan det är en sträckning. Jag fick en spruta med xylocain som är en bedövning och en spruta med kortison. Jag vet inte till hur många sådana sprutor jag har assisterat läkare med när jag jobbade på ortopeden. Har alltid velat bli stucken själv för att se hur ont det egentligen gör, för nålen är inte så kort och dom sticker in hela så de kommer in i leden. Det kändes helt okej måste jag säga. Tycker det är spännande med sprutor så mej gör det inget att få bli stucken.
Det verkar på en gång så axeln kändes mycket bättre på en gång. Hur skönt som helst. Jag blev så glad för jag trodde jag skulle kunna jobba imorgon, men ikke. Jag blev sjukskriven fram till nästa tisdag, då ska jag tillbaka till doktorn och få fler sprutor sen får vi se.
Men jag kan säga att Doktorn var kanon bra. Hatar klemiga doktorer, det ska vara lite action i dom och det var de i han.

Jag har försökt att ringa Gudrun på jobbet men av nån anledning kan jag inte ringa dit. Det bara tutar snabbt tre gånger sen trycks det bort, så jag tänkte att jag far dit tills tjejerna slutar och pratar med henne då. Det blir bra.

Jag har glömt att skriva att vi var med i en liten tävling mellan Leröy fabrikerna. Det finns rätt många Leröy i Norge. Minns inte hur många som var med men det var några stycken. Vi skulle fylla i en undersökning och den fabrik som fick flest medarbetare att fylla i vann. Vem vann då?
Jooo Leröy Midnor AS på Hestvika såklart. 80% av medarbetarna hade fyllt i den. Inte illa. Alla som fyllt i undersökningen ska få en liten present. Undra vad det kan vara. Lax? Ingen aning.

Ha de

Måndag

Datum: 2010-03-15 / Tid: 09:18:08
Jahapp. Måndag igen. Igår hände inte mycket mer än en värkande axel.

Idag gick jag med tjejerna till jobbet för att prata med Gudrun, våran personal ansvarig. Det kändes så jävla surt att inte jobba. Så typiskt när det går så himla lätt att jobba nu. Allting bara flyter på och det är inga problem alls. Känns inte ett dugg jobbigt att gå till jobbet utan bara peppande. Skulle inte förvåna mej om tjejerna får övertid varje dag denna vecka. Inte för att jag missunnar dem det, tvärtom. Men ni förstår hur jag tänker. Jag pratade iaf med Gudrun och hon skrev en typ skaderapport eftersom det hände på jobb. Det gick bra ändå tills hon kom fram till vad dom kunde göra att förhindra att detta händer igen. Vi satt båda två som frågetecken. Det hände ju förmodligen för att jag var för snabb och inte tänkte riktigt hur jag gjorde som, utan tänkte bara: Få ut fisken så fort som möjligt.
Men våran grej är ju att vi ska vara snabb. Annars har man inget där att göra.
Men hon skrev iaf att man ska tänka på hur man gör...typ. Bara för att skriva nåt.

Jag har pratat med legekontoret i Fillan och jag ska komma dit ti på tolv. Då ska jag KRÄVA starkare medicin.

Höres när jag kommer tillbaka hem.

Ha de


Trött

Datum: 2010-03-14 / Tid: 14:22:39
Gick inte alls bra för mej att sova inatt. Hade så ont i axeln hur jag är låg. Den är nu stelare än nånsin och det gör mej lite orolig med tanke på att jag inte kan röra den för smärtan och pillrena hjälper ju inte ett dugg. Får prata med legen imorn och höra vad denne säger.

Har inte så mycket att komma med just nu så jag skriver nå rader senare.

Chirre och dirre

Datum: 2010-03-14 / Tid: 01:27:23
Efter senaste inlägget så var jag helt slut efter dagens bravader så jag slog på en film på datorn och tänkte jag kunde somna till den men jag såg hela innan jag stängde dom två blå.
På de få timmar jag sov så drömde jag så konstiga drömmar.
Ca 3 nätter i rad har jag drömt att jag går på en väg påväg mot ett hus. Huset ser ut som taget ur en skräckfilm och vägen mot huset är kolsvart, det stormar och löven yr. Men det är ingen mardröm utan tvärtom. Jag mår bra i drömmen. Jag kommer dock aldrig fram till huset för jag vaknar alltid på samma ställe, men till och med när jag är vaken så har jag en stark längtan att få komma till detta kråkslott.
Denna gång vart det dock en mardröm av allting. Tjejerna som jag bor med var med mej, vi blev överfallna av en konstig hund, Louise nära att dö och jag kunde inget göra. Vaknade till en stund och när jag somnade om så var vi på en annan plats. En kille kastar en snöboll i ansiktet på Emma, hon springer efter honom och när hon kommer tillbaka är hon dyngsur, arg och lessen. Killen kommer fram och ska be om ursäkt men den godtas inte av mej. Jag ger honom en utskällning efter noter och det bli slagsmål och jag såg bara svart.
Jag ger säkert ut alla min ilska och frustration i drömmarna eftersom jag inte gör det när jag är vaken. Samlar på mej tills det inte finns plats nå mer och sen rinner det över. Då ser jag bara svart och kan verkligen inte tygla mej. Anger management kurs kanske?
Senast det hände så blev jag inte okontrollerat förbannad som jag brukar bli utan bara lessen, det var väl lite mer än en månad sen nu och då bara brast det. Grät med noll kontroll som en snorunge, jag vet inte hur länge med Mikkas ord som tröst.
Nog om det.

Min axel är fortfarande inte enäggstvilling med den andra utan mer som en kusin, finns några liknade drag och man ser att dom är släkt. Eftersom jag måste ha den i samma läge hela tiden så har den börja stelna och gör ondare. Har gjort några tappra försök att röra den lite försiktigt med då bara knakar det i den. Jag blir tokig snart.
Jäkla skitpiller jag fick oxå. Hjälper ju inte ett dugg. Jag ska kräva starkade grejjer på måndag. Tant doktor sa att jag skulle göra dom gungade övningarna när pillrena började verka och jag inte känner smärtan länger. Jippi. När då?

När vi var påväg ut till Fröya så blev Mikka så åksjuk. Hon mådde jätteilla långt efteråt oxå stackarn. Vet inte hur det känns eftersom jag aldrig varit åksjuk men jag vet hur det känns att må illa så jag kan ju bara tänka mej. Så påvägen hem fick hon åka shotgun och jag tror att det blev bättre då. Jag sov så gott i baksätet så jag glömde fråga.

Tjejerna är på fest nu men min axel tillät inge sånt så jag och Mikka, the nerds, har haft sagan om ringen mys igen med chips, dipp, gotta och läsk. Mysigt.

Anyways...
Nu ska jag äntligen se nyaste Saw filmen. Skräck is da shit!

Ha de!

Tillbaka

Datum: 2010-03-13 / Tid: 15:23:56
Gud vilken dag det har varit.
När jag fick tag på telefonisten så berättade jag vad som hade hänt så hon ringde upp legevakten (läkar jouren typ) och pratade med denne, sen sa hon att jag kunde få komma dit om en halvtimma. Perfekt tyckte jag, men bara för att dubbelkolla så sa jag, Då är det i Fillan va?
Nej nej, sa hon det är på Fröya.
Wtf! Fröya är våran grannö, hur tänkte hon att jag hinna dit på en halvtimma, tar ju bara tio minuter en kvart att komma iväg, sen äre ca 20 minuter in till Fillan.
Såklart funkade inte fläkten i Mikkas bil så den var utesluten, då skulle vi ta maries bil, men medans vi skrapade rutor så drog Mikka åt handbromsen så den fastnade såklart. Då vare bara att springa in till Louise som just klivit upp ur sängen. Men den änglen hon var så skjutsade hon mej <3.
Det tog 50 minuter ut till Fröya så något sen blev jag men det gjorde nog inget.

Läkaren var en söt liten Dansk kvinna. Jag förstod inte henne och hon förstod inte mej. Men med hjälp av mina vänner så kom vi till förståelse.
Hon trodde inte att axeln var ur led, utan att jag sträckt den så leden typ töjts ut, därför den hänger så konstigt, men hon ville ändå vara säkert så hon tyckte vi skulle in på röntgen...i Orkanger! Bara det är en och en halv timma från vårat hus, och från Fröya skulle det bli minst två timmar. Det kändes inte som nån höjdare. Men som tur var så slapp jag det, ska till legekontoret på måndag och få sjukintyg och medikamenter och om det inte bli bättre om några dagar så ska jag bli skickad till orkangers sjukhus.
Har fått ett stöd för axeln som jag ska ha på mej, men ska ta bort den tre gånger om dan och typ gunga med armen så musklerna inte tvinar bort.
Fick även med mej smärtstillande piller för två dagar tills jag får recept från legekontoret, det var mååånga piller. Har tagit kort på de så jag tänkte lägga upp sen.

Nu ska jag vila för jag är dödstrött efter dagens äventyr!

Yoo! Pick up the phone!

Datum: 2010-03-13 / Tid: 10:38:11
Legevakten vägrar svara för att det är såklart andra som ringer och jag blir placerad i kö. Jag ringde upp mina sista pengar när jag ringde pappa inatt så jag har fått låna maries telefon och vill inte gärna ringa upp hennes pengar det första jag gör så jag väntar några minuter innan jag ringer igen.

Det har inte blivit många timmars sömn inatt men några iaf. Hade ju hoppats att axeln skulle se något bättre ut men jag tror inte det. Lika ont gör den iallafall. Anyhoo, nu ska jag försöka ringa igen. Uppdaterar den sitter på plats!

Försöka sova kanske?

Datum: 2010-03-13 / Tid: 04:44:27
Kan vara bra. Klockan är nu snart fem och jag har inte sovit en minut. Tänkte sova några timmar nu och sen se hur axeln ser ut och känns imorn. Hoppas på att slippa åka till doktorn. Har inte riktigt råd med det nu känner jag.

Men det återstår att se imorn/senare idag.

Over and out

det kommer gå bra, det kommer gå...

Datum: 2010-03-13 / Tid: 03:07:22
Det kommer gå bra, det kommer gå bra, det kommer gå bra, det kommer gå bra, det kommer gå bra, det kommer gå bra, det kommer gå bra, det kommer gå bra, det kommer gå bra, det kommer gå bra, DET KOMMER GÅ BRA!!!

Gaaah.

Jag som är hård som sten borde inte vara orolig. En liten Mitella på detta så äre kirrat och klart. Man kan ju hoppas, eller drömma. Men min axel är i denna stund i en onaturlig vinkel och det gör mej lite smått nervös.
Jag ber en än gång till opium gudarna om en liten skvätt som jag bad om när jag hade så svåra sömnproblem.
Sömnproblem my ass, detta är allvarligare.

Den som inte tror jag är förföljd av Lucifer måste fan tro det nu. Jag har sån himla otur jämt och jag är så trött på det. Allt ska alltid jävlas med mej. Spelar ingen roll vad jag gör.

På jobbet har jag mycket mycket tid att tänka. Eller det är det enda jag gör i stort sett. Nu när jag kan jobbet så bra så är händerna satt på autopilot och hjärnan har 8 timmar att fundera på allt mellan himmel och jord.
Torsdagens funderingar var Karma. Kanske jag ska börja bli snällare. Kanske det kommer bli bättre då. Kan ju alltid testa.

:)

Panik på hög nivå

Datum: 2010-03-13 / Tid: 00:40:10
Det gick inte alls bra att jobba idag. Hade så ont i axeln att jag höll på att svimma när jag rörde den. Men jag kämpade mej igenom en arbetsdag med endast högerarm, vänster armen fick hänga med som en död sill den bara.
Mikka kom till mej sista perioden, tittade konstigt på mej och säger sen att jag ser så sne ut. Jahapp, tyckte jag och tänkte väl inte mer på de förrän jag kom. Tänkte att jag skulle titta om jag var nå svullen eller nåt. Fick en smärre chock när jag jämförde axlarna. Den onda axeln går jäms med nyckelbenet. Den hänger med andra ord ganska saftigt. Det ser inge roligt alls ut och jag mår illa. Hur fan lyckades jag jobba 8 timmar med en axel som absolut inte sitter på plats? Det är en gåta för mej.
Iallafall så började jag tok skratta först, lite små chockad hur jag såg. Sen kom paniken att det faktiskt kommer göra så sjukt ont att sätta den på plats igen. Men helt åt pipan kan den ju inte vara tycker jag. Lite grann bara. Sen kom det mer panik så då var jag tvungen att ringa och väcka min stackars far och gråta ut mot hans axel (öra). Sen kändes det lite bättre tills jag granskade mej själv en gång till i spegeln.
Fan alltså.

Det första jag gör imorn är att ringa legevakten. Jag skulle kunna ringa nu men det är nästintill snöstorm här och vi må åka in till Fillan för att träffa farbror doktorn så jag får vänta tills imorn bitti så det inte händer en olycka i detta väder.

Hörs sen

...

Datum: 2010-03-12 / Tid: 13:18:21
Nu har jag just avnjutit (kastat i mej) köttfärssås alá Mikkalainen. Det var gott men jag måste försöka lära mej att äta långsammare. Maten försvinner innan jag ens fattat att jag tatt upp gaffeln, sen blir jag övermätt och dödstrött.
Ska vila en stund nu innan det är dags att gå iväg till jobbet.
Igår var det bar mark och nästan ingen snö alls kvar. Lite fläckar här och där bara. Det till och med luktade vår. Men idag har det snöat nästan hela dan så nu är det vinter igen. Hata!

Hörs efter jobb!

12:e mars

Datum: 2010-03-12 / Tid: 12:12:54
Börjar med att Gratulera Junior på hans 28 års dag. Gratulacje!

Idag hade jag och Mikka en fika inplanerad inne i Fillan. Jag klev upp, hör och häpna, klockan halv tio. Klev in i duschen, gjorde mej klar, gick ut i bilen för att åka med då funkar inte fläkten och det snöade ganska bra. Vi provade att köra ändå men stackars Mikka som körde såg inte inte ett piss. Det var nästan niagarafallet på insidan rutan så vi bestämde oss för att försöka ta oss till bunnpris och handla nån go bulle där istället och ta med oss hem. När vi kom fram till Bunnis så började fläkten att fungera med vi vågade inte chansa. Den kanske skulle funka hela vägen till Fillan med efter att bilen stått medans vi fikat kanske den inte skulle funka igen på vägen hem. Så det fick bli en fika hemma istället. Gick lika bra de. Billigare om inte annat.

Axeln känns något bättre idag men jag har "tandvärk" i den. Tänkte lugna mej med att ta ett piller tills strax innan vi går till jobbet. Hoppas på en snabb och smärtfri kväll.
Nu håller jag på att ladda hem Bröllops fotografen så ikväll efter jobbet blir det film mys.

Härligt med helg!

Filé rummet

Datum: 2010-03-11 / Tid: 23:54:02
Dagarna går så fort på jobbet så jag hänger inte alls med längre. Men jag klagar inte.
När jag kom ner efter sista pausen så frågade Mary vad jag hade gjort innan, nerskäring sa jag, hon funderade en halv sekund innan hon sa i sin radio: Andrej, behöver du någon?
Ja ja ja tänkte jag det behöver han, och det var helt rätt.
Så det var bara att trava iväg in i Filé rummet. Jag har länge velat stått därinne men aldrig blivit av så äntligen har jag gjort debut därinne. Inget avancerat jobb dock utan bara kolla så att fiskarna ligger rätt efter dom åkt igen klyven och en blivit två. Men tiden gick superfort och vips så såg vaskarna komma och då är klockan minst halv tio.
När det var slut på fisk från Filé rummet ut i fabriken så ställde jag mej på rippelinjen. Jag stog närmast skinn maskinen och nästan på en gång så fastnade det en fisk där, när jag skulle dra lös den så drog jag lös hela axeln, eller den hoppade helt åt pipan. I smärtan och paniken så tröck jag till den och den hoppade rätt (tror jag iaf)
Ställde tillbaka mej på min plats och såg stjärnhimmel med rosa fina stjärnor och började må så illa av smärtan att jag trodde jag skulle kasta opp eller svimma. Tog ett stadigt tag i arbetaren bredvid mej och mumlade lite lätt, sorry im just so dizzy. Jag ville inte visa någon att jag hade ont så jag stog där och vingla en stund och tänkte be Litauen bredvid mej att slå en fisk i huvudet på mej så jag fick svimma av en stund och slippa smärtan, men då kom Mary och sa att dom behövde hjälp på blokken så det var bara att gå dit och se glad ut. Då började iaf det värsta illamåendet att lägga sig, sen var det dags att gå hem. När jag kom hem kom hem slog illamåendet till igen så illa att jag kasta opp. Har tagit en voltaren och en 1 grams alvedon så jag hoppas det onda lägger sig snart och att det är bättre imorn.

Ha de bra

Tralla la la la laa

Datum: 2010-03-11 / Tid: 03:10:38
Jag vill börja med att säga Välkommen tillbaka mina älskade vänner! Eller not. Jag har inte stått på rippelinjen sedan fredag morgon och det är för lång tid enligt fingrarna. Idag andra perioden hamnade jag där och benen satt som berget i fiskarna. Så det var inte oväntat att 4 blåsor skulle ploppa upp efter ett tag, jag har saknat er mina vänner. Aj aj.

Idag innan jobbet har det varit motgångar. Avbeställningsskyddet på Irland gäller bara vid sjukdom och läkarintyg. Grattis! Det var ju verkligen roligt.
Ringde tandläkaren för att få en tid att kolla mina tänder när jag är hemma i påsk och hoppas att få till det där med tandläkar försäkring så jag betalar en summa varje månad och sen får tandläkaren borra och gräva hejvilt i min trut utan att jag behöver lägga ut en penny. Men såklart måste jag vara helt "ren" i munnen innan den högavlönade mannen kan bestämma kvalitén på gaddarna. Med andra ord måste jag borra eventuella hål innan. Jag misstänker att jag har två hål nu, hade värk i en tand för några veckor sedan men värken är borta nu men tror ändå att det kan vara ett litet hål. Det kommer ju att bli billigt och bra för för mej som har sååå mycket pengar att roa mej för. Tandläkare är tjuvar i vita rockar.
Skänk gärna en slant till Elinas tandläkar fond, kontakta mej på nr 99887792 för mer information och kontonummer.

Det lilla positiva är att jag måste ha nya linser, men jag trodde jag skulle behöva göra en synundersökning innan och då skulle jag inte hinna få linserna innan jag åker tillbaka till Norge efter påskvistelsen i Sverige, men tur som jag hade mitt i all otur så behövde jag inte det utan den trevliga damen i luren skulle beställa linserna till mej idag så det är bara att hämta dem när jag kommer tillbaka till Sverige. Danke.

Jag vill göra en high five till alla trevliga telefonister. Det gör alla obehagliga samtal så mycket trevligare. Minns när jag skulle säga upp mitt com hem bredband när jag skulle flytta till Norge och hade nästan en dejt i luren med den trevliga killen med den härliga göteborgs dialekten. Han berättade att han oxå hade varit i norge och jobbat och sen åkt till australien ett halvår, berättade om massa saker han gjort där och vi klickade för en sekund innan jag mindes lite vagt varför jag ringt denna främling. Tyvärr så finns det mycket snäsiga telefonister oxå och jag kan ju inte låta bli att ha samma snäsiga ton tillbaka. Rätt åt er!

Nu har klockan blivit alldeles för mycket så nu må jag sova.
Det stormar och regnar så jag tror Vita Huset blåser med. Vi kanske vaknar upp i orkanger imorn om vi har otur.

Sov så gott så hörs vi imorn!


Film mys

Datum: 2010-03-11 / Tid: 00:09:10
Nu ska jag och Mikka ha lite filmmys här på mitt rum. Det har varit lite motgångar och medgångar idag som jag tänkte skriva om senare eller imorn!


10:e mars

Datum: 2010-03-10 / Tid: 11:39:31
Idag har jag verkligen vaknat på fel sida. Det stormar ute och spöregnar, mitt finger är fortfarande bortom all känsel och allt känns allmänt surt. Blä!

Jag har haft konstiga drömmar som vanligt. Drömde att Marie skulle gifta sig, med vem vet jag dock inte, då hon stog där i sin dröm klänning som var några trasor av plast (!) så fick min kusin Fanny för sig att hon oxå skulle gifta sig. Jag försökte övertala henne att hon skulle vänta, hon fyller snart 17 så det är liiite tidigt att gifta sig. Men ingen lyssnade på mej så det blev bröllop. Det konstiga var att jag aldrig fick se brudgummarna. Undra om drömfångare bara tar in mardrömmar för jag blir helt snurrig på allt konstigt jag drömmer. Måste kanske ta och införskaffa mej en sådan.

Jag kom på igår att jag den 8:e mars hade jag haft mitt körkort i 4 år :)
Tiden går så himla fort. Tyckte nyss att jag hade haft det i 2 år och prövotiden var klart. hehe

Igår fick jag present att tjejerna. Mötley Crue boken som jag så länge velat läsa. Sen fick jag en grej till oxå. Vilka brudar alltså!


Jag vet nu hur en låda på jobbet känner sig!

Datum: 2010-03-10 / Tid: 00:29:01
Ohh ja det kan jag lungt säga.
Sista timmen på jobbet idag hade varken jag, mikka eller Louise nånting att göra. Fiskarna slutade att komma och det var fullt på både vakuum och pack.
Jag och Louise rymde ut på lagret och tog en sightseeing där och undersökte varje liten vrå. Det var roligt.
Sedan hände en liten liten grej, Marek och Petter som håller till ute på lagret överföll mej med med en rulle plast. Dom plastade in mej från topp till tå, även en sop plastade dom in med mej. Det kändes skumt. Trodde det skulle sluta där men ikke. Dom plockade upp mej och ut bar mej i fabriken till ett band som man kör igenom lådor på. Det läskiga där är att det automastisk sätts band på lådorna när man kör igenom där och det riktigt smäller i lådorna när de sätts på. Där igenom for jag, lealös som en död lax, men tack och lov gjorde det inte ont :). Trodde att dom skulle ge sig där men ikke!
Dom la mej på en pall och drog ut mej på lagret igen in i frysen som det är 40 minus i. Men där var vi bara ut och vände tack och lov.
Sen hämtade Artur, en av truckförarna, en stor stor kniv och skar mej loss. Hahaha, vilken upplevlese. Det skulle ha filmats. Kom på i efterhand att jag har ju filmkamera på min ipod som jag hade hade i innerfickan, men det var ju lite lätt inplastad så det var nog rätt omöjligt att få ut den i det läget.

Annars har kvällen gått bra, Stog på nerskäring första perioden och andra stog jag på skärelinjen som andra skärare. Jag älskar verkligen att stå där. Men jag tog i för kung och fosterland när jag skar så mitt pekfinger domnade bort och lever fortfarande sitt egna liv. Men det var de värt. Ska säga till Mary att jag vill stå där ofta :)

Nu ska jag fundera lite innan jag sover. Det hjälps kanske att tänka nu istället för när jag försöker sova.

Ha de bra

9:e Mars

Datum: 2010-03-09 / Tid: 12:33:00
Jag sov lite längre än väntat idag. Ooops. Klockan tio när jag skulle kliva upp hade jag härliga drömmar om vampyrer på vita hästar så då kunde jag ju inte kliva upp. Slutade med att jag vaknade för tio minuter sedan. Bra där.
Det stormar ute idag hör jag. Hoppas det inte regnar.

Nu ska jag kliva in i duschen, sen slänga i mej nånting i magen innan det bär iväg till jobbet.

Hörs

Work work

Datum: 2010-03-08 / Tid: 23:15:35
Det var inte så peppande när jag skulle gå till jobbet idag, men när jag satte igång nere i tomteverkstaden så gick det bra. Jag var på packsidan hela kvällen. Var inte i närheten av nån rippe linje, sortering eller skäring av någe slag. Stog lite på nerskäringen i en timma precis när jag började men thats it.
Fan nu när jag skrev rippe så tror jag att jag glömde rippetången i blå dressens bakficka. Satana perkele som marek skulle säga. Jag vet inte hur många tänger jag glömt i bakfickan som åkt med dressen in i tvätten. Ikke bra. Jag hoppas verkligen att jag la in den i skåpet men bara inte minns det.
Får se imorn då.

Imorn ska jag in till Fillan och köpa en linda till mina stackars handleder. Det bör finnas på apoteket.
Funderar även om jag ska sälja iväg min älskade lägenhet. Vill inte men den står ju bara. Får ta en riktig funderare på det.

Annars har jag nog inte så mycket att berätta.



Jag, Marek, Marie och Sophie in action!!


Bekräftat!

Datum: 2010-03-08 / Tid: 13:38:43
Det är nu bekräftat att Marie ska hämta upp 3 svenska killar i 20års åldern vid båten på lördag. Hoppas hoppas att det är nå roligt folk som vill hänga med oss. Det kunde inte vara en bättre tid än nu för lite färskt blod i vårat gäng. Mitt sug efter att träffa människor börjar bli nästintill desperat.

Nu när jag provat att bo avsides på en ö såhär har jag kommit fram till att jag trivs mycket bättre i staden. Kanske inte mitt i smeten men iaf så jag lätt kan ta mej till civilisationen om jag vill. Vill kunnde gå på bio mitt i veckan, få nå ryck sent på kvällen att fara och äta, eller bara ta en dricka nånstans, slippa sitta i en bil i minst 20 minuter för att ta sig till gymmet, kunna ta en promenad till kompisar och dricka kaffe, gå ut på krogen, gå runt på stan och kika en hel dag istället för att ha gjort hela stället på en halvtimma. Nä Hitra är vackert och bra om man ska på semester ett tag, men nu är jag uttråkad av att göra samma saker varje dag.

Nu ska vi fara till jobbet om ca en halvtimma. Det är översvämingen igen längst ner på våran väg så det får bli bilen idag.

Hörs när jag komma hem!

Ha de

8:e mars

Datum: 2010-03-08 / Tid: 11:03:46
Efter en natt med konstiga drömmar är jag nu vaken. Hade tänkt tatt en promenad men det är sånt skitväder :(. Tur att jag har mina broddar från Rema 1000 för det är isgata på våran väg. Vill ju inte ramla och bryta ett ben och en arm, det skulle vara olyckligt.
Skönt med kvälls vecka nu faktiskt. Vi har klart det bästa skiftet när det gäller kvällarna. Good good.

Igår när jag satt och surra med mamma på skype så fylldes mitt konto på med 100 kr bara sådär. Tyckte det var jätte konstigt och frågade Marie om det hade hänt henne. Hon trodde att det var inställt på att fyllas automatiskt. Jag gick in och kolla och såklart var de så, när kontot understiger 20 kr så fylls det på med en hundring. Jag hatar verkligen sånt där som man inte har en aning om att dom gjort, att det bara sätts in automatiskt utan att dom frågar.  Tummen ner för de.

Jag hörde en liten fågel viska att hon ska hämta upp 3 svenska killar i 20 års åldern på lördag. Hoppas jag hörde rätt för jag var inte så vaken när jag hörde det. Måste få det bekräftat men det skulle isåfall vara skit kul! Svenskar kom till Hitra!!!

helgen snart slut

Datum: 2010-03-07 / Tid: 21:30:15
Nu är myshelgen slut. Känns så trist när man sett fram emot nånting så länge och sen är det över på 2 röda. Men det har varit en kanon helg enligt mej. Tack Mikka!

Idag har vi haft lite främmande här. Miro kom vid strax efter ett och då satt vi och kikade lite på sundsvalls gatufest. såg att Kent och Europe ska komma! Det går ju bara inte att missa. Jag och Louise hade tänkt farit på Kent konsert här i Tronheim men det var ingen spelning i mars som vi trodde. Vi har lite planer på att gå på Yran i östersund till sommaren och våra favorit slovaker planerar att komma dit oxå. Skulle vara grymt roligt att träffas alla hemma i Sverige.

Jag har verkligen ingen aning hur jag ska göra med allting i framtiden. Är det inte pengar som gör att man ligger vaken om nätterna så är det nåt annat. Jag orkar inte längre att alltid ha en obehag känsa gnagandes i magen. Det är så påfrestande att alltid vara olycklig över nånting. Undra hur länge det ska pågå egentligen. När jag flyttade hit kändes det mer som jag "flydde" ifrån allting, den oerhört svekfulla "pojkvännen" som jag låg hemma i sängen och väntade på när jag trodde han var på efterfest när han i själva verket var och satte på en annan människa, detta hände under en lång lång period, det ekonomiska och andra problem jag inte orkat ta tag i. Men problemen följde mej ända till grannlandet. Bubblan har spruckit.

Ska jag stanna i sommar? Jag vet inte om kroppen kommer hålla ett halvår till. Jag har ständig värk. Ryggen, svanken och nu handlederna. Det är inte värt att bli utsliten vid 22 års ålder. Det som känns bra nu är att jag jobbar juni ut, åker hem sen försöker komma in på choklad fabriken i Trondheim och stannar där några månader. Magkänslar säger GO FOR IT GIRL!
Bara hoppas jag får jobb på chokladis för annars spricker mina planer helt.

Är jag en lycklig människa?
Allvarligt så vet jag inte svaret på det.

Det som tröstar mej är Green Day som jag snart ska få uppleva igen med min barndomsvän Erica. Jag är så glad att du vill göra om denna underbara upplevelse mej. Det var så längesen jag träffade dej och jag saknar dej varje dag!




Reflexer

Datum: 2010-03-07 / Tid: 01:21:31
Jag må ha dom bästa reflexerna på Hitra.
Jag hade lindat upp strömkabeln till datorn för jag skulle gå upp med den, men blev kvar ett tag i soffan för att surra lite mer med Mikka. Jag berättade en grej och var tvungen att visa med hela kroppen så jag lägger mej hastigt bakåt i soffan med den upplindade strömkabeln i handen. Min dator som bara väger ett kilo drogs såklart med, men jag var så snabb att jag hann fånga den innan den tog i golvet.
High Five till Mej!

Nu blir det till att sova för jag är trött. Ovanligt för mej denhär tiden men så är läget.

Sovgott så hörs vi imorn

...

Datum: 2010-03-06 / Tid: 23:30:31
Usch vad helgerna går fort. Ogilla. Men det är bra på ett vis för då kommer vi närmare vår och sommar.

Nu har vi just sett klart Sagan om konungens återkomst och den är oslagbar.
Innan filmen gjorde vi kyckling wok och ris. Gottit.

Igår så köpte vi ju med oss pizza hem från fillan. Vi betalade när vi beställde men jag glömde att säga att jag ville ha bea vid sidan om. Så när vi fick pizzorna så sa jag till om det och fick 2 stycken gratis. Takk och bokk tänkte jag.
Den ena burken smakade typ ingenting. Åt halva den men blev lite illamående av den. Öppnade den andra burken för att känna om den smakade samma men den smakade jäst och luktade jäst. Luktade ut burken jag hade ätit ur och den luktade lika jäst den. Fy fan va äckligt alltså. Kommer inte kunna äta bea på bra länge. Mår illa bara jag tänker på det. Men pizzan var god iaf.

Pratade just med Louise som är hemma i Sverige över helgen och hon skulle ut på krogen nu. Avis jag blir, vill oxå ut och träffa lite nytt folk.

Ha de

Lördag

Datum: 2010-03-06 / Tid: 18:06:23
Här har vi riktigt lördagsmys.
Vi har sett film, käkat gó frukost, sovit några timmar från typ 12 till halv 4. Det var mindre bra. Då missade vi lite på myslördagen, vi har fikat gó fika och nu har vi just varit och handlat lite till middagen som kommer bestå av kyckling wok.

Senare ikväll kommer vi se Sagan om konungens återomst. Vi såg sagan om de två tornen igår kväll. Bästa filmerna som någonsin gjorts enligt mej.

Ha de

HEEELG!!

Datum: 2010-03-05 / Tid: 16:02:42
Nu har vi äntligen helg och gud så mysigt vi ska ha!
Nu har jag även köpte biljetter till Green Day! Yeeey!

Har inte så mycket att komma med just nu så jag återkommer senare!

Bye bye

Mass Hysteria

Datum: 2010-03-04 / Tid: 21:35:15
Nu har vi kosat färdigt. Blev mycket skratt. Tänk om grannarna hade vandrat förbi utanför fönstret och sett våra vilda, sjuka gester och skratt. Dom skulle nog ha blivit avis. Jag kan beskriva detta hus som värme och glädje.

Jag laddar och laddar inför Grön Dag så grymt mycket. Jag kan bara citera ur en av låtarna hur det kommer att vara MASS HYSTERIA!
GREIT!

Nu har jag just laddat hem New Moon som jag tänkte kika lite på innan jag sover.




:)



Jag var tvungen at lägga ut ett papper från dipskålen fram till mej för att skona bordet från fläckar.



Det behövdes



Eller? :P

Ha de!

Billy Bragg- Way over yonder in the minor key

Myskväll

Datum: 2010-03-04 / Tid: 19:47:43
Vi börjar myshelgen redan nu!
Eftersom E och L åker hem en sväng i helgen så ska vi nu mysa till det lite med nacho chips, baguetter och den supergoa vitlöksdippen!
Mumma!

En liten snabb update sådär

Ahoj

Datum: 2010-03-04 / Tid: 16:03:33
Solen skiner och fåglarna kvittrar (måsarna skriker) och det är nollgradigt. Hur skönt som helst ute.
Jag hade tänkt åkt in till fillan och simmar idag igen men jag hoppar över det. Vi ska in imorn och simma så det får vara.
Jag ser fram emot denna helg jättemycket så det är så skönt med fredag imorn.
Emma och Louise far hem till Östersund imorn så jag och Mikka blir ensammen i helgen.
Imorn efter jobbet ska vi in och simma, sen handla MASSA gott till helgen. Innan vi åker hem ska vi köpa med oss pizza från det goda stället vi åt på i söndags. Gotti gott. Vi ska bara se film och äta gott hela helgen. Mysigt de ska bli.

Idag har de väl inte hänt så speciellt på jobbet. Jag har rippat, packar, stått på vakuum maskin, benkontroll och lite annat smått och gott. En helt okej dag. Fick god Lasagne till lunch och tisdagar och torsdagar är verkligen en höjdpunkt när vi på riktig mat till lunch/middag beroende på hur vi jobbar.
Annars är det dessa mackor.

Jaja hörs lite senare

MAYDAY MAYDAY

Datum: 2010-03-03 / Tid: 22:41:41
Satt fast i maskin
Full utrykning til Lerøy Midnors slakteri på Dolmøya i kveld.
Både ambulanse, brannvesen og politi rykket ut da det i 18.30 tida onsdag kveld ble meldt om en arbeidsulykke hos Lerøy Midnor på Dolmøya. En kvinnelig ansatt hadde satt fast armen i en maskin.

Situasjonen ble rask avklart, og i følge folk på stedet er det ikke snakk om mer alvorlige skader enn en forklemt hand/ arm.

Etter at ambulansen hadde tatt med seg kvinnen, var politiet igjen for å gjøre avhør og undersøkelser. Det er vanlig at arbeidstilsynet kobles inn i denne typen hendelser.

Publisert 03.03.2010 - 20:03


Ja det är alltså våran brorsa, slakteriet på domöya som detta drabbat. Tur att det inte vart nå allvarligt. Människan kunde ju ha slitit av sig armen.
Det är allstå där fiskarna är innan dom kommer till oss, sprattlades, minuten efter döda, sekunden efter inget innehåll kvar i magen.
På våran första "station" på jobbet så står det två st och skär huvudet av fisken, kul om det skulle komma en arm upp bland fiskarna :P

Tur att det inte skedde på våran fabrik.

Elina kommer hem på en liten sjukskrivning, hennes arm kommer hem i en ispåse strax efteråt, det skedde en liten händelse vid vakuum maskin 2. Vi råder er att ta henne till sundsvalls sjukhus för att se vad de kan göra.
Mvh Personal ansvarig Leröy midnor AS

Nä usch va hemskt, sånt där ska man inte skojja om. Fy mej.

Nu ska jag läsa en sida sen ska jag sova.

Hörs imorn


Ner som en klump!

Datum: 2010-03-03 / Tid: 19:58:59
Nu är jag nysimmad och nyäten. Jag tog upp lax ur frysen innan vi for till Fillan så det har jag ätit till middag. Nackdelen var ju då att det tar sin lilla tid i ugnen, medan jag satt och höll på att svälta ihjäl satt dom andra 3 tjejerna och åt. När min mat väl var fördig så var alla borta från bordet. Svulten som jag var så riktigt slängde jag i mej laxen, bönröran och creme fraiche med mango chutney. Nu har jag ont i magen :(. 

Det gick bra att simma. Mina fotleder skötte sig bra. Det blev 60 längder men hade planerat att ta 70 men jag blev störd av ett gäng äckliga saker som kommer från varmare breddgrader. Två av dom höll på att "leka" precis där jag simmade såklart och stötte i mig flera gånger. Till slut blev jag så less på dom så jag frustade fram ett "Fuck off!!". Det hjälpte, men jag tappade lusten att vara kvar i bassängen.
Det positiva i det hela är att det blev några längder plus om man räknar med alla omvägar jag fick ta runt dom :)

Till pappa: Det är båda mina fotleder som är ömma. Alla vi tjejer har ont nånstans efter lördagen men ingen vet varför.

Halva veckan gjord

Datum: 2010-03-03 / Tid: 16:29:22
Äntligen är onsdagen borta. Gud så skönt. Dagen har gått bra förutom att jag hållt på att somna vid ett X antal tillfällen. Fick mej dock ett asgarv när av utländarna ramlade över några lådor i fabriken. Min skadeglädje kan man inte hjälpa. Roligt var de iaf.

Just nu har vi UNDERBART väder här hemma, solen skiner och det är skön temperature. När jag kom hem för ca 40 min sen så slängde jag av mej jackan, sen skottade jag lite här utanför. Bara för att få vara ute lite.
Jag har nu även bestämt mej angående Greenday VS Irland.
Greenday vann.
Så nu mina vänner håller jag på att ladda STORT för jag ska ännu en gång få se mina absoluta favoriter live i en av sveriges finaste städer!! Jag döööör vad jag längtar.
21 st century breakdown tour kommer bli Greendays största framträdande i Sverige någonsin och jag kommer vara där och se/höra det. Fy fan rent ut sagt vad grymt det kommer blir.

Ullevi Here I come!

Men först ska jag in till Fillan och simma.
Om mina stackars fotleder tillåter dom rörelserna. Har fortfarande sjukt ont och kan inte böjja foten uppåt. Vad som hände i lördags är en gåta för alla.

Hörs sen!

:)

Datum: 2010-03-02 / Tid: 22:57:55
Jag sitter just nu och garvar åt en bild på mej och Emma som togs i lördags. Tänker dock inte lägga ut den här men jag tänkte bjuda på lite andra bilder :)



Min mumsiga födelsedags pannkakstårta :)



Fika med min fina sambosar innan jobb



Fick gotta och en hårinpackning av Miro och Marek



Massa fina smycken av min kära syster



Louise gjorde en sån supergod tårta!



Fika på G



<3



Emma invigde min tratt som jag fick av mikka i present



Neeej säger jag
Jooo säger Louise



klunk klunk...



Mmmmums



Ge mej mer!
Jaaa, tycker Louise



And here we go again :)



Miro testar ett annat sätt av alkohol intag :) (Det genomfördes dock inte)



Folkens och halva emma



Dancing



haha, Mikka och Thomas



Miro dansar med taket ståendes på soffan



Miro, marek och ett... ben?

Det var lite bilder sen våran lördag!

:)


Salt i såret

Datum: 2010-03-02 / Tid: 18:44:49
Idag på jobbet så fick jag ett sår på mitt finger när jag stog och packade, mina händer var kalla som is så jag kände det inte utan såg det bara när det kom en bloddroppe på den vita ytan där jag packade. Var bara att springa och hämta och plåster och så vare med det. Emma har just strött salt i mitt sår. Det sved. Men måste ju testa hur de känns. Kunde inte motstå när saltkaret var framför mina ögon. Knäppt, jag vet.



Jag och kära Thomas innan bom-fri faesten



M&M



Dockorna



vi



påväg mot festen stannade vi vid bom stationen och firade att den nu är stängd!



:)



Moi!

förra helgens bilder kommer inom kort. hoppas jag :P

Snö

Datum: 2010-03-02 / Tid: 16:10:28
Nu snöar det som aldrig förr. Har nästan inte varit någon snö här i vinter men nu kommer allt istället. Hitra folket tycker det är konstigt för det brukar inte direkt komma nå snö eftersom det är så varmt från golfströmmen.
Igår fick vi äntligen våran väg skottad upp till huset. Nu är det mer snö än när han skottade igår.

Det går så mycket lättare att kliva upp på morron nu när det är ljusare. Förstå vad skönt med ljust ute när man går till jobbet klockan 7 på morron! Det är guld värt för mej. Längtar tills solen skiner in på en när man ska på jobbet, då går det lättsamt att kliva upp.

Nu ska jag och Embla snart åka iväg på bunnpris och handla. Jag är sugen på nånting med cremé fraiche så får se vad jag hittar på.


Hjälp mej!

Datum: 2010-03-01 / Tid: 20:26:58
Åhh jag vet inte hur jag ska göra.

Irland eller Greenday?
Greenday eller Irland?

Ahh så svårt.
Jag Älskar verkligen Greenday. Bästa bandet som någonsin bildats och nu kör dom 21 st century breakdown tour och har sin största spelning någonsin i Sverige. Kan jag verkligen missa det?
Men varför ska dom spela just när jag är i Irland. Kunde dom inte ha lugnat ner sig en vecka. Var in och kollade vart dom spelar sen och dom spelar i Finnland den 8:e då jag fortfarande är på Irland, före sverige spelar dom i danmnark, då är jag även i Irland. Faaan!!
Hur ska jag göra?
Jag kan inte bestämma mej alls.

Suck :(

Crazy

Datum: 2010-03-01 / Tid: 17:12:21
Crazy är bara förnamnet mina vänner. Om ni tror att ni har varit på en galen fest så är det inget mot för vad vi hade i lördags. Jag säger bara HERREGUD.
Om vi ska ta kvällen lite kortfattad så blev jag mulad två gånger, louise och emma var ute utan skor i snön, Emma skar sin tå på en glasbit som låg i snön, jag fick agera sjuksyrra och försökte vara proffessionell trots att det var en fot jag var tvungen att hålla i, samtidigt som jag försökte stoppa blodet hängde jag med huvudet i toan i tron att jag skulle kräkas, för en än gång: JAG PALLAR INTE FÖTTER, jag och Mikka vandrade ut på ett liten uppdrag, slutade med att vi hamnade på en annan fest, vägen tillbaka har aldrig känts så lång så jag föreslog att vi skulle lägga oss bland några höbalar och sova, mikka nappade inte på det, vi dansade som crazy, klockan 3 drog vi hem till Miro och marek för att "se" hockeyn. Jag och Emma somnade på en halv sekund i soffan. Vaknade när hockeyn var slut, pigg igen. Gick och la oss vid 7-tiden och sov som packade sillar.
Men kul hade vi, det kan jag lova.

Jag fick en fin blomma av M & M och en Hitra kopp och ljusstake av kära Thomas. Så fint så.

Igår var det en riktigt seg dag, jag såg lite Wallander, sen var jag, Louise och Emma in till fillan och käkade pizza. Det var nog den goaste pizza jag ätit i hela mitt liv. Vi brukar alltid äta på en annan pizzeria men den vi åt på igår var överlägsen. Jag har fick sån mersmak på denna pizza så jag vill bara ha meeer!

Efter min och Mikkas nattliga äventyr i lördags så har jag så grymt ont i fotlederna. Jag kan inte gå riktigt och har förmodligen fått inflammation. Jag kan inte böjja foten uppåt, det tar tvärstopp och gör så ont. Hoppas på bättring till imorn.

RSS 2.0