Phuttasa

Datum: 2011-04-29 / Tid: 12:52:05
Nu har vi äntligen fått igång internet.
Vi bor just nu på Phuttasa hotell. Killen som äger stället är en fin kille från London. Charlie heter han och är toppen. Rummet är helt okej och vi bor billigt.

Igårkväll satt vi nere i hotellbaren, drack buckets och pratade med folk. Boxar Danne var härnere med söthunden sin så vi var lite hundvakt medan han fixade lite grejjer. Sen gick vi på Bangla road och hade så himla roligt.
Gick till Nu en sväng och där var det ett gäng med folk från australien. Dom bjöd mej på en jävla shot med halva sambuca och halva tabasco. Dom skulle bjuda mej på en drink om jag tog den. Efter mycket velande så slukade jag fanskapet. Det var så sjukt starkt och klantig som jag är sätter jag i halsen. Jag trodde seriöst att mina lungor skulle brinna upp. Värsta jag varit med om på länge. Ångrar det bittert idag då mina lungor bränner och gör ont.
Sen gick vi på white room och drack buckets. Senare mötte vi upp Danne och Charlie och vi hade så himla roligt. När det var som roligast så stänger plötsligt white room. Vi bara kollar på varandra och fattar ingenting. Går ut på gatan och ser att precis HELA bangla road stänger. Tydigen har diskoteken och barerna bara tillstånd att ha öppet till klockan 2, men igår kom det poliser från bangkok hit och stängde hela bangla. Alla patongs poliser är ju lite korrupta så dom bryr sig inte att krogarna har öppet till 5. Hoppas verkligen inte att dom kommer stänga klockan 2 idag oxå. Det vill jag verkligen inte.

Idag när vi vaknade så gick vi och käkade, sen tog vi en runda på Jung Ceylon och tittade. Carro köpte shorts och skor. Jag köpte ingenting. Blev dock väldigt sugen på lite fish spa så jag tog en sådan och carro tog massage. Jag tittade in några gånger på carro och skrattade så jag grät åt vad massören gjorde mej henne. Han hörde nog genom glaset att jag skrattade för jag fick onda blickar varje gång. Skit kul.




Pitbull Chiwa



Chiwa trött efter att ha bitit på mej, mina skor och stolen



White room!



Haha, vi garvade så vi grät åt denna snubbes frisyr. Ser ut som en palm :)



No photo :)



Klockan 5 på morgonen fick vi för oss att hitta ett öppet 7eleven. Ett väldigt tomt patong den tiden på morgonen :)



Fish spa



En snäll dam tog kort på mej



Hungriga små fiskar :)



Våran polare Danne, Chiwas ägare, med svenska flaggan under sig. Han skulle egentligen ha match den 5:e maj men fick sy 12 stygn i pannan efter senaste matchen så han får inte fightas.

Nu ska vi göra oss klara för ett besök på älskade Bangla ikväll. White room är ett måste! YES!



Torsdag

Datum: 2011-04-28 / Tid: 05:52:17
Då har det redan blivit torsdag. Dagarna går så sjukt fort. Nu är det bara 4 nätter kvar med Carro innan hon beger sig hem till skåne igen och jag blir solo härnere. Så trist att verkligen alla har åkt hem. Jag trodde Zeb skulle stanna här så man ändå hade ett välbekant ansikte men ikke. Helt plötsligt ser jag på facebook att han är hemma i sverige. När hände det liksom?
Jaja, jag får göra det bästa av situationen. Jag får väl sitta hos Nu och kolla när han flairar och spela 4 i rad varje kväll. hehe.

Nu har vi iaf käkat hotellfrukosten. Ingen dålig frukost. Lika lyxigt som resten av hotellet. Synd bara att vi måste lämna detta idag men det nya blir nog bra det oxå. Men jag kommer sakna att ha pool. Men vi kommer ha nära till stranden så det är greit.

Båda är jättetrötta så vi ska blunda en halvtimma nu innan vi checkar ut. Sen tar vi tuktuk till nästa hotell, inte alls så långt härifrån men att släpa grejjerna i denna värme kommer göra oss till två döda benhögar.

Höres sen!

Date night!

Datum: 2011-04-27 / Tid: 18:00:16
Idag käkade vi nere på resturangen här på hotellet. Har inte ätit thaimat på länge så jag tyckte det var tid för de nu. Men jag är inte van nu så GUD vad det brändes. haha, svetten och snoret rann men gott var det. Efter käket gick vi ut på hotell jakt i närheten av Bangla road. Vi hade sån tur att vi mötte våran Muay Thai boxande svenska vän Danne. Han med den söta pitbull bebisen. Vi stannade och surra ett tag och han ringde en kompis och som har hand om ett hotell i närheten där vi var. Han sa att vi kunde få ett rum där för 1000 bath/natten så vi gick dit och tittade. Träffade Charlie som är från London, fick en gratis shot och kollade sen på rummet. väldigt nice faktiskt och vi får rummet för 700 bath per natt. 350 var och det blir ca 70 svenska. Inte dumt alls. Så vi flyttar in dit imorgon.
Efter hotellbesöket gick vi på family mart och köpte lite karra sen blev det movie night här på rummet. Date night såg vi och den är rolig.



När vi kom tillbaka till rummet så hade någon varit där, dragit för gardinerna, tagit bort kuddarna från sängen, vikt upp täckena och...



...satt fram en liten vattenflaska och ett glas på nattduksbordet med denna text på. Hahaha. Trodde dom att vi skulle gå bangla?



Jag älskar dessa skyltar. Hela våran EBS klass borde haft såna med sig :)



Vårat Hotell heter La Flora resort och dom har till och med egen etikett på vattenflaskan :)

Nu ska vi natta för imorgon ska vi upp tidigt, packa det sista, käka frukost, sola och bada en snabbis innan vi checkar in på det nya hotellet. Det kommer bli nice.
Jag har även fått svar från en av krogarna i sundsvall nu om sommarjobb så jag hoppas det går vägen. Måste ju få lite erfarenheter innan jag drar iväg på större äventyr :)

Night night

Från skabb till Lyx!!

Datum: 2011-04-27 / Tid: 11:38:35
Inatt har jag varit jättedålig. Jävla mage alltså. Imorse gick carro på apoteket och köpte med sig halva hem till mej. Haha, men det känns bra nu iaf. Superpiller.
Vid tolv sa vi bye till vårat gröna skabbiga rum på Little mermaid och lämnade Karon för att återgå till Patong igen. Innan vi for så kollade vi upp ett hotell på internet som verkade rätt bra och billigt. Vi tog taxi hit från Karon och det visade sig inte vara så billigt som vi trodde. Tvärtom var det jävla dyrt. Men vilket hotell sen!
Jag har aldig varit på nå lyxigare hotell i mitt liv. 3 Pooler, gräs och grönt överallt, och det ligger på stranden så vi har pendlat mellan poolen och havet. Rummet är hur nice som helst oxå. Tyvärr är det så dyrt att vi bara har råd att stanna en natt men shit vad vi ska njuta!



Rummet :)



Platt tv med dvd biblotek :)



Några skumma men rätt goa frukter :)



Sängen



Skithuset



Vi har till och med badkar :)



Utsikten från balkongen



Vi solade på gräset



Bara ett par trappsteg ner så är vi på stranden :)



Härligt!













Superhotell verkligen. Synd att det är så dyrt bara.
Vi kommer få frukost imorgon, sen är allt i minibaren gratis, det finns spa med bastu som man får använda. Sen visas det film mellan 8-10 ikväll. Lite olika grejjer.
Det är även vakter som går runt området. Här trivs jag och Carro.

Ska ta lite mer bilder och lägga upp sen.

Puss

Sola, bada, flaira!

Datum: 2011-04-26 / Tid: 11:56:30
Natten på detta hotel var inte så rolig. Det är en bar tvärs över vägen där det hänger ett rätt stort gäng horor. Dom skrek och levde rövarare halva natten och jag låg i min gröna säng här i fosterställning och vaggade och saknade EBS.
Imorse käkade vi frulle på hotellets resturang innan vi gick ner till stranden. Flair flaskan följde med såklart så det blev lite träning. Jag kan nu utan större problem sätta den på handryggen. YES! Det går framåt.
Ikväll ska vi på Håkans bar och käka. Vi har ju varit en gång på den i Patong och där var det jättebra mat, men Håkan själv sa den i Karon är bättre så vi får väl an se.





Hard, work, spirit and soul är det jag kommer leva efter från och med nu!

Yeaah!

4 i rad

Datum: 2011-04-25 / Tid: 17:54:10
Sen första dagen jag kom hit har jag spelat 4 i rad. Värdelöst spel egentligen men himla roligt när man vinner :)
Vet egentligen inte vart jag vill komma med detta men men..

Vi segar fortfarande på vårat schabbiga lilla rum. Tänkte nog ta en utflykt på onsdag eller så. Får se vad vi känner för. Vill bara börja jobba nu och bli en bra bartender!
Komma igång med flytten osv. Imorgon får jag veta om biljetten går att boka om eller om jag kommer vara här 3 veckor till. Då får jag nog sova bakoms Nus bar för mina pengar räcker nog inte. Det har gått mer pengar än jag väntat mej. Aja, får se hur det blir.
Nu blir det nog natta snart. Imorgon ska vi bränna på stranden och få lite färg på blek kroppen.



Ibland körde vi 6 irad :P Eller tack och lov hände det bara en gång ;)

EBS!

Datum: 2011-04-25 / Tid: 15:42:05
Nu ligger vi i vårat gröna schabbiga rum på little mermaid hotel i Karon Beach. Saknar min säng på EBS och deras lounge. Har ju trots allt varit där i en månad nu så det gjorde lite ont att lämna stället. Vi stannar nog här en natt till efter denna innan vi drar tillbaka till Patong beach igen. Det kan ju börja pumpa i Bangla ådern och då måste vi ha bangla i närheten. Hehe.
Dagen i övrigt har dagen inte varit så rolig. Har spytt och mått skit. Kändes lite bättre förut så vi var ut och käkade men nu börjar det bli sämre igen. Hoppas på bättring till imorgon så jag kan ligga ute i solen och steka riktigt!



Jag, Tim, Nu och Fredrik i lördags.

Nu ska vi snart på ett 7-eleven. sen ska jag lägga mej i fosterställning i min säng och tänka på hemma (EBS)

Karon

Datum: 2011-04-25 / Tid: 05:07:25
Godmorgon!

Nu ska vi bara packa våra grejer sen lämnar vi älskade skolan och flyttar till Karon istället. Men vi kommer nog tillbaka hit innan vi far hem. Vi får se vad som händer.
Småhes och ont i halsen har jag. Men hoppas det går till sig.



Dagen efter song kran hade vi workshop uppe i baren. Vi gjorde, strawberry daiquiri, banana daiquiri, strawberry margarita, irish coffe och kaffe karlsson. Alla inklusive lärarna var tok bakis men det blev några drinkar ändå. Fredrik tänkte tvinga mej ta av brillorna på kortet men jag var envis och han gav sej. 1-0 till mej!!



Denna bild döpte Fredrik till Ultra bakis. Hahaha, stackars niklas.

Nu måste jag sätta igång att packa så vi kommer iväg till Karon nångång.

Får se när jag kan uppdatera nästa gång.

Baj baj

Datum: 2011-04-24 / Tid: 15:03:58
Jaha, då har Tim och Fredrik oxå farit till sverige. Känns så himla trist. Ultra trist som Fredrik skulle sagt.
Gårdagen var lite halvseg. Vi kom ner i loungen vid halv 8 kanske och började blanda drinkar. Eftersom vi är klara med utbildningen nu så får vi stå bakom baren själva. Sen blev det bangla på natten. Vi gick först till Nu. Som vanligt. Han var så lessen att tim och fredrik skulle åka hem. Ögonen var alldeles blank och han var helt förstörd. Tog inte länge heller innan jag förstod att han var ULTRA full. Haha. Stackarn hade suttit och tröstsupit. Så det blev inga flairshower av honom igår. Däremot var det en annan kille där som flairade. Han var jätteduktig. Tydligen Nu som lärt upp honom.
Sen blev det en sväng på rock city för live band. Metallica stog på listan. Jättebra. Sen gick vi en sväng på hollywood innan vi tuktukade hem.
Idag har vi inte gjort många knop och det tänker jag inte göra heller. Efter 4 dagar på bangla är man rätt mör. Aldrig mer ska jag bangla.







lookin good? :)







tim kan han oxå



Fredrik och Tim var nära att ta med sig den lilla dockan till sverige.



såå himla söt



full och lessen Nu



hehe



Haha, Nu ger Fredrik frozen drink rätt ner i strupen. Brainfreeze?

Nu ska vi kolla på Thai tv och sen blir det nog till att natta.


Fish spa

Datum: 2011-04-23 / Tid: 13:50:46
Nu har vi sagt hejdå till våran mysiga roomie Hanna och hennes kille rasmus, marina, pauline och Morten. Mikki och Ronni for innan vi hann säga hejdå och det suger. Hatar verkligen att säga hejdå till folk. Vi har haft så himla roligt under dessa 4 veckor, kämpat med pluggningen i loungen på kvällarna, svettats i baren på dagarna, gett varandra blåmärken på flairstationen när vi råkat tappa flaskor på varandras fötter, stöttat varandra när det varit svårt, stönat och pustat över trapporna upp på taket och gått bananas på bangla på helgerna. Jag kommer aldrig glömma mina classmates 28/3-22/4 - 2011, EBS, patong beach, Thailand.

Vid 16 tiden idag klev jag och carro upp, sen tog vi taxi till banglis och käkade på pizza kompaniet. Eller det blev sallad för carro och pasta för mej. Sen gick vi på det jättestora köpcentret Jung Ceilon för lite fish spa. Man stoppar ner fötterna i en behållare full med hungriga små fiskar. Shit vad det var obehagligt i början när dom började äta på fötterna men efter ett tag så blev det nice. Det kändes ungefär som när foten har somnat och börjar vakna till igen. Men fötterna känns jätterena nu så det var värt 200 bath för 30 minuter.
Sen tuktukade vi tillbaka till skolan och nu börjar vi ladda inför en 4:e kväll på Bangla. Sista kvällen med Tim, Fredrik, Sandra och Mia. Sen är det bara jag och Carro kvar. Äh fy vad tråkigt att tänka så. Men thats life!

Carro har tagit bilder från när vi fish spaade så jag ska lägga in dem senare eller imorgon.

Hoppas ni har det superbra i sverige. Jag har hört att det är varmt. Njut! Det gör jag iaf :)

Bangla roooad take mee home...

Datum: 2011-04-23 / Tid: 01:46:15
to the place, I beeelong, rock city, mountain maama, take me hooome bangla road!

den låten känner nog alla igen ;)

Nu är vi hemma efter ännu en kväll på bangla road. Kvällen startade i vanlig ordning nere i loungen. När vi skulle beställa drinkar så fanns det ingen bartender nere så jag fick agera bartender  till mej, carro och Morten. superkul!
Tyvärr så började det spöregna och världens åsk väder drog förbi. Men tack och lov slutade det vid halv ett and then we go bangla!
Vi började hos Nu. Spelade lite 4irad och kollade på jackass på tv:n. Sen gick jag och carro på hollywood och dansade några minuter innan vi drog vidare till Rock city där Tim, Fredik, Zeb, sandra och Ronnie var. Kollade live band där sångaren var svensk. Dom spelade metallica och det var inte mej emot. Sen for jag och Carro på äventyr med Tim och Zeb. Hahaha. Det var en liten upplevelse det oxå.
Klockan är i skrivandets stund halv 8 på morgonen och carro sover som en stock. Ska sova nu jag oxå så jag orkar med en till kväll på bangla. Imorgon åker dom flesta hem :(



Slagen hjälte! Vi hade ULTRA kul när vi kom hem. Spelade på gitarren jag fått. Gick lös i trapphuset och väckte förmodligen hela hotellet men det är bara kul :)

Nu ska jag sova! natti natt


Harrya och bangla road

Datum: 2011-04-22 / Tid: 13:51:53
Gårkvällen var väldigt rolig. Vi började härnere i loungen med lite drinkar och prat. Sen tog vi tuktuk till beachroaden och svenska resturangen harrys. Där käkade vi buffé. Massa gott var det. Kött, thai, tacos med mera. Sen drack vi drinkar och hade jätte trevligt. Jag trodde jag smakat den äckligaste spriten nånsin när jag smakade OP andersen en midsommar för några år sedan, men det var ingenting mot en shot vi fick igår. Jag tror dom sa att det var thailändsk whiskey och den var så vidrig. Den höll på att åka hiss direkt. Mår illa bara jag tänker på den.
Det var en thailändsk man som spelade gitarr och sjöng för oss. Tim sjöng och spelade oxå. Jätte duktig att sjunga var han.
När vi var nöjda på harrys och klockan slagit bangla så drog vi dit. Fredrik och Tim hade sina moppar så de sa åt oss att möta dem på Devils playground. Aldrig varit där förut. Utanför stället stog det 3 inkastare med röda dräkter och långa skumgummi grejjer som dom började piska oss med. haha, sprang in på stället. Vi bara stog och gapade åt synes som mötte oss därinne. Det är nog det sjukast stället jag varit på. Tänker inte gå in mer på det men vi hade roligt iaf. Stannade nån timma där innan vi drog till Nu och hans flairskills. Ovanför hans bar ligger ett stort ställe som heter Hollywood som vi hamnade på och dansade många timmar. Det var så roligt för alla var där och varje gång vi varit ut så har vi blivit splittrade men nu var det sista kvällen tillsammans och det var jätteroligt att alla var samlade.
Nu har niklas åkt hem till göteborg och Matilde till danmark. Så tråkigt att säga hejdå till alla som man varit med i 4 veckor nu. Men sånt är livet.

Jag har så mycket planer för min framtid nu och det ser så ljust ut. Tyvärr mina nära och kära där hemma så kommer jag inte stanna hemma längre. Denna gång flyttar jag neröver. Jag har så många fler möjligheter att komma nånvart där än i sundsvall och nu tänker jag verkligen ta för mej. Den bästa bartender ever säger att jag kan bli riktigt bra och jag har alltid svårt att ta åt mej när folk säger att jag är duktig på nånting men i detta fall så tar jag åt mej. Nu börjar mitt liv som blivande proffesionell bartender och jag älskar det!

Nu duschen, sen ska vi bangla på bangla

HÖGSTA BETYG OCH MER DÄRTILL!

Datum: 2011-04-21 / Tid: 11:27:55
Igår banglade vi fram till klockan 6 ungefär, sen upp klockan 9 för frukost och städning av baren. Vi har just kommit ner. Städat från klockan 10-16. Jobbisch. Vi blev inskickade på kontoret en efter en för att få diplom och få reda på betyget.
Jag var sist in och var så himla nervös hur det hade gått. Fredrik visade mej först drinkprovet 100%, började skaka lite lätt, visade teoriprovet 100%, tårarna börja bränna, sa att jag klarat freepour provet, började storböla. Jag har aldrig i mitt liv gråtit av glädje men det gjorde jag verkligen idag. Fredrik sa: Jag ger dej det fetaste A:et jag nånsin gett till någon och du är stjärnan i klassen. Sen fick jag även hans visitkort och får ange honom som referens. Det är inte dåligt att få referens av Kungen i baren. Helt sjukt. För första gången är jag riktigt stolt över mej själv. Jag åkte hit med målet att få ett A och jag fick ett stort A. Men det är ingenting jag fått gratis. Jag har pluggat stenhårt varje kväll flera timmar och det lönade sig. Shit, vad jag är lycklig.

Klockan 18 ska vi träffas nere i loungen, ta några drinkar och sitta och surra. Sen har vi reservations på svenska resturangen Harrys där det kommer bjudas på buffé. Then we go bangla!
Kommer bli jätteroligt men tyvärr så är det ju sista natten med gänget och det är mindre kul.

Nu ska jag in i duschen.

~I aimed, and I scored~

Underpour, 5 timmar prov och tatuering

Datum: 2011-04-20 / Tid: 13:45:13
Weee are the champions, my friend, and we´ll keep on fighting, til the eeeend!
Den låten spelades i loungen när alla var färdig med proven.
This is it. Nu är jag äntligen bartender. Imorgon kan jag säga om jag är en godkänd sådan.

Igår pluggade jag fram till klockan halv 2 på natten. Klev upp kvart över 5 imorse och la mej på en soffa nere i loungen och fortsatte plugga.
Det skriftliga provet började klockan nio. Innan vi satte igång fick alla ställa sig upp, sträcka upp armarna, dra upp tröjan och visa magen, dra upp byxorna och visa låren. Bara så vi inte skulle ha skrivit nånting på kroppen för fusk tolereras inte. Alla var gröna såklart :)
Sen var det bara att sätta igång, Ca 90 drinkar och ett helt häfte med frågor om tequila, gin, rom, vodka, vin, cognac... ja listan kan göras väldigt lång. Killarna gick upp i baren och förberedde. Zeb satt nere med oss och vakade och fredrik ringde ner till honom när han skulle skicka upp dom första 2 för barprov. Jag var jättenervös inför barprovet, jag vet att jag kan drinkarna och är duktig i baren men jag klarar inte pressen. Om man hällde i fel ingrediens så ströks hela drinken, 10 poäng var en drink värd. Jag fick ju upp tillsammans med Rasmus. Sen var det bara sätta slängen i byxan och blanda sista drinkarna i baren på taket. Running orders, 12 drinkar, 8 nånting minuter. Jag trodde jag hällde i en fel på mai tai men ikke :)
Jag fick en underpour på pink phanter pga av att jag hällde i en 6:a mjölk då det ska vara en 8:a. Men det var tydligen ända misstaget jag gjorde. 98% fick och det är jag jättenöjd med.
Sen var det bara att springa ner och fortsätta med provet. Vi började som sagt klockan nio och var klara klockan 14. Var lite att skriva med andra ord. Men nu är det gjort och jag ångrar inte en sekund att jag gick denna kurs. Äntligen har jag hittat mej själv och hittat något jag trivs med att göra. Jag älskar verkligen detta.

nu har jag och carro precis varit på Aussie tatoo och belönat oss själva efter 4 veckor av slit. Thailändare än duktiga att tatuera!
Sen har vi shoppat lite och ikväll kör vi en sväng på Bangla!
Dock ska vi upp klockan tio imorgon och städa hela baren uppe. Jobbigt :/
Imorgon får vi även domen. Har vi klarat kursen eller inte. Hoppas på att bli godkänd men freepour utgör en sån stor del av betyget så jag vet inte...



Ready...



...for action!



Min lilla thai tatuerare. Här tatuerar han en skojjig man från australien



Detta blev resultatet. Jättenöjd, blev precis som jag hade tänkt och 200 kr var det lätt värt :)

Nu blir det duschen och sen ner i loungen!

Failure!

Datum: 2011-04-19 / Tid: 09:55:24
Jag gjorde bort mej på free pour provet och klarade det inte. 75% av betyget är utifrån hur freepouren gick. Hejdå bartenderkarriär!
Ses i sthlm för omprov!

Sorgligt!

Datum: 2011-04-18 / Tid: 11:39:14
Usch vad tråkigt att skolan snart är slut. Jag kan ju erkänna att jag är jävligt less på att plugga 1000 timmar varje kväll men jag skulle lätt kunna plugga några veckor till. Allting är så roligt här. Men nu kommer ju alla snart åka hem och lämna mej här. Fredrik och Tim som varit här 8 månader far, Rasmus som varit här 6 månader far, alla skolkamrater far, dom man lärt känna lite som bor här på skolan far... men samtidigt vill jag inte åka hem heller. Jag får hänga hos Nu (flairkillen) så har jag någon att prata med. Hade för mej att rasmus skulle stanna några veckor till men ikke!

Idag har vi stått uppe i baren för näst sista gången, gjort ett breakdown för näst sista gången. Tråkiga tankar. Jag kommer till och med nästan sakna att Fredrik och Tim alltid är elak med mej och trackar ner på mej. Då är det illa :).
Jag hade ju planerat att gå på boxning ikväll, det är ju titelmatcher. Men mitt i allt pluggande och banglande så har jag helt glömt det. Fredrik påminde mej alldeles nyss. Han och Tim har köpt biljetter men jag kan verkligen inte gå. Jag vill men jag måste plugga. Vi har ju våra första final exams imorgon. Egentligen har jag inte ens tid att ligga här och slöa utan jag skulle vart uppe på taket och free poura. Jättenervös inför det! Gud ge mej styrka!

Det kommer gå bra, det kommer gå bra, det kommer gå bra....

Papegoja

Datum: 2011-04-17 / Tid: 13:11:57
Har legat största delen av dagen nere i loungen på min soffa och pluggat. Eller försökt pluggat iaf. Huvudet är ganska fullt med info och jag är rädd att det snart inte går in något mer. Jag räknade förut och jag har lärt mej 92 olika drinkar i huvudet. Dock kan jag inte mojitos och frozen drinkarna. Vi hade ju dom till dagen efter song kran och då blev det inte mycket plugga. Måste lära mej dom innan provet på onsdag.
Jag somnade till därnere en sväng och vaknar av att Zeb, svensken som driver hotellet börjar skrika panikslaget. Jag flög upp fort som satan, trodde det kom en tsunami eller nåt men det var bara en papegoja som landat på en soffa. Lilla zeb var så rädd och det var så roligt. Den var kvar där kanske i en kvart, 20 minuter innan det kom en thailändare och hämtade den. Dagens händelse.





Fina färger :)

Nu håller jag och Carro på att se på due date. Dålig kvalitet men den är skojjig. Oj så skoj.
Måste ner och käka snart innan jag kreverar.



Såhär har jag spenderat mestadels av tiden i thailand. Men det är greit ändå :)

Party cruiser!

Datum: 2011-04-17 / Tid: 09:23:23
I fredags var det time för party cruiser!
Vi körde fram till halv elva på taket, sen gick vi ner i loungen och som vanligt på fredagar blandade vi veckans alla drinkar och smakade. Sen åkte vi till patong pier, klev på en longtail båt och åkte ut till våran party båt. Vi var ute med båten hela dagen. Vet inte riktigt när vi kom hem men det måste ha varit vid halv åtta nångång. Kanske 8. Har tagit massa bilder från båten och vi hade jättekul. Dom hade ordnat med lite drinking games och grejjer. Bland annat så var det kanot paddling. Jag och carro i en kanot mot niklas och Mikki i den andra. Vi var en hejjare på det där med kanot trots att vi var fulla så vi vann. Fick en campagneflaska. Tack!

När vi kom tillbaka till skolan så gjorde vi oss klara och sen till Bangla. Satt hos flairkillen med Tim och Fredrik och spelade 4irad. Sen gick vi på Rock city och kolla liveband innan det blev hemgång. Som vanligt somnade jag i en soffa i loungen. Orkar aldrig gå uppför dessa trappor när jag kommer hem på natten så då är sofforna ett bättre alternativ. Nattvakten sov i soffan bredvid så jag var inte alone. hehe.

Igår gick svenska jag, norska Cathrine, Finska Sandra, Danska Ronnie och danska Matilde en sväng på bangla. Jag var nykter och jättetrött så jag stannade bara till halv 2 kanske. Var på factory och Rock city. Syrran och Tobbe skulle älska Rock City. Häftigt ställe.



På longtailbåten



Våran båt



Nästa gäng på longtailbåten



På båten



Patong beach



Baren på båten



Rasmus hjälper Niklas med solkräm. Båda ser ut att gilla det :P



Myyyys



Fick sån himla god maten. Goaste potatis salladen och grillspetten jag ätit!




På båtens tak



Första gången jag paddlar kanot!



Mikki och Niklas hade ledningen men vi var snabbare i svängen..



...och vann..



..en champagneflaska :)



Mavis, Pauline och Marina



Meee

När vi var påväg tillbaka så var vi bara några stycken kvar på taket och satt och surrade. Då frågade lärarna Niklas om hans efternamn uttalas knop eller knopp. Nä det uttalas Knoff så han och dom höll seriöst på att dö av skratt. Dom låg dubbelvikta och grät. Haha. Sen sa Niklas till oss att vara redo med kameran när jag säger vad jag heter i andra namn. Denna bild blev resultatet:



Hahaha, kolla vad fredrik håller på att dö.



Helt knäckt!

En jätterolig dag hade vi.

Imorse gick jag och Carro på coffemania för att käka frukost. När vi skulle gå hem igen så ÖSTE det ner vatten. Tack och lov så ligger det ganska nära skolan men det räckte för att vi skulle bli dyngsura.
Nu är det inte långt kvar tills proven. Flairprovet gör inte så mycket för betygsättningen och det är tur för jag är inte alls nå duktig på det. Hade velat gå upp på taket och träna lite nu men vi får inte göra det på helgerna för det låter så mycket till Platinum hotellet när vi tappar flaskorna. Men men..

Nu ska jag ner i loungen och plugga drinkar och repetera inför det skriftliga slutprovet.

Ha de



Songkran

Datum: 2011-04-14 / Tid: 15:23:18
Nu är Songkran över. Det thailändska nyåret. Ni som inte var med kan aldrig föreställa er hur det var! Så himla galet och roligt.
Vi stog här utanför och sprutade ner folk, drack öl och tequila till omkring 4 tiden tror jag. Tanken var att vi i samlad trupp skulle åka in till Bangla. Jag och 3 till fick inte plats på flaket så vi tog en tuktuk in istället. När vi kom till beachroaden ville hanna och niklas bada. Jag ställde mej på en strandbar och väntade men dom kom aldrig tillbaka. När jag insåg att dom var borta så började jag gå bort mot bangla road och förhoppnings hitta nån av mina vänner. Carro åkte med på flaket och henne såg jag inte förrän jag kom hem. Lite synd.
Jag hamnade iaf på en bar med massa australienare. Vi hade sånt sjuktvattenkrig där och jag tror aldrig jag skrattat så mycket i hela mitt liv. Träffade ett par killar från england där oxå som jag hängde med. Dom trodde först att jag var från amerika. Dom vart chockade när jag sa att jag var svensk. You have perfect english sa dom. No swedish accent at all. Det var lite roligt att höra.
När jag lessnat på australienare och engelsmän och saknade mina klasskamrater så gick jag iväg mot bangla road. Gick till flairkillens bar och där var det alldeles tomt. Bara Rasmus där. Klockan var bara halv 8 så det var inte så konstigt. Jag stog bakom baren ett tag och när det kom gäster så fick dom en salva av mej. Det är jättestort där den baren ligger. Massa små baren överallt bredvid varandra så jag sprang runt och hade vattenkrig med alla barerna där. Igår var jag odödlig.
Jag vet inte riktigt vad klockan var när jag for hem. Var kanske bara tolv nånting. Sjukt rolig kväll. Har aldrig varit så blöt nångång och kommer aldrig vara det igen. Man är torrare om man duschar bara.

Idag var inte lika rolig som igår. Mådde inte alls nå bra när jag vaknade och ångesten över att jag inte pluggat på provet gjorde inte saken bättre. Dock hade ingen pluggat så jag var inte ensammen. Alla var bakis, till och med Fredik och Tim. Fredrik har terrat mej hela dagen bara för jag varit dålig. Fått många slag i huvudet och nyp varje gång jag råkat somna till. Idiot.
Han och tim har flyttat hit till skolan nu och Tim sa att ingen får under några omständigheter knacka på deras rum en lördag eller söndag. Bara om vi är sjuka och då ska det tydligen vara så illa att vi tappat båda benen och armarna. Om vi tappat hjärnan då frågade niklas. Som svar fick han: Ingen av er har några hjärnor så det spelar ingen roll. Hahaha. Charmiga dom är.

Imorgon är det skola till klockan tolv, sen ska vi alla åka på party cruiser och sen till Bangla. Har inte alls någon lust men dom lär inte ta ett nej. Då lär dom släpa mej i benen upp på båten. Usch, less på att festa nu. På lördag ska jag ABSOLUT inte på bangla. Måste ha huvudet med mej helt i veckan när vi har final exams.



Redy for waaar!



Utanför skolan. Jag står i loungen och knäpper



Nere i loungen. Kolla in Ronnies målning :D



Fredrik offrade sin instruktör tröja för att vi skulle få röda band. Därför det står instructor i hans panna.

Nä nu ska jag plugga på drinkarna vi har i prov till imorgon. Ragnar, Lennars, P-2, P-3, Geting och Vanilla sky.

Wish me luck!

Godmorgon sverige!

Datum: 2011-04-13 / Tid: 07:19:02
Här är det lunch tid nu. Har precis käkat efter en slapp dag på skolan. Lite trist ändå att nyår infaller nu för det missas så mycket i skolan. Har prov imorgon på öl, mycket man måste kunna plus 8 drinkar med mycket ingredienser. Jag skippar nog bangla ikväll och pluggar istället. Trots att vi börjar 12 imorgon så får det bli tidig morgon så jag hinner plugga lite så oxå.
Vattenkriget är i full gång ute på gatan. Ska ner alldeles strax jag oxå. Måste bara ladda vattengeväret först. Haha.
Annars är allt som vanligt härnere. Varmt som en bastu men jag mår bra. Trivs så bra när jag är utomlands och har inte haft hemlängtan en enda gång. Klart jag saknar vänner och familjen men inte själva hemma. Min kisse saknar jag såklart oxå. Längtar tills jag får mysa med henne. Mammas älsking!

Nu ska jag springa ner och köpa ett EBS linne, ladda geväret och ge mej ut på gatorna! Weehu!







Bilder sen gårdagen

1 Bild

Datum: 2011-04-12 / Tid: 16:11:56




Ja en bild lyckades jag ladda upp. Alltid något. Tänkte ta med mej kameran upp på taket någon dag när det är skola och ta lite kort då. SHIT nu är det snart final exam! Nervöst nervöst!

Nu har jag lärt mej drinkarna. Inte så svåra men mycket i dom. Jag kan ge ett exempel på hur det ser ut på proven vi har varje morgon.
Om jag tar tex en MaiTai.

Glass: Wineglass
Ingredients: 2cl rum 2cl orange curacao, 3cl fresh lime juice, 3cl sweet and sour mix, 1cl simple syrup, 1cl Grenadine, 1cl orgeat
Procedure: With ice, working mixer
Garnish: Pineapple flag

Det är lite granna man måste komma ihåg.

Nu ska jag knoppa så jag orkar med morgondagens vattenbravader.

Nattnatt

Patong goes CRAZY

Datum: 2011-04-12 / Tid: 15:03:35
Ja nu har vattenkriget kört igång. Efter senaste inlägget gick jag och carro ut för att käka och sedan köpa vattengevär. Vi klarade oss från vatten tills vi nästan var inne på family mart som ligger bredvid skolan. Någon lyfter på mitt linne och häller en hink med vatten över min rygg. haha, en thailändsk kvinna som jag inte ens såg komma. Det var bara början.
Vi köpte varsitt vattengevär och vid skolan står två norskar och fredrik och har tagit ut 5 stora lådor som dom håller på att fylla med vatten. Får några hinkar vatten över oss, sen joinar vi gamet!
Vi står i ca två timmar och kastar hinkar med vatten över förbipasserande moppar och tuktuks. Så himla roligt. Det galnaste vattenkriget jag har och kommer vara med om i hela mitt liv. Några gånger blev det trafikstockning på vägen och då var det passande när det var en tuktuk full med turister i närheten. Vi kastade några liter vatten över dom och även babypuder. Vissa blev så himla förbannande medans vi stog dubbelvikta av skratt och skrek Happy new year. Men dom flesta bara skrattade.  Bara tanken på hur galet det var idag är ingenting mot för vad onsdag, torsdag och fredag kommer vara.
Jag passade på att kasta en hink med vatten över rasmus när han var påväg till jobbet i baren hos flairkillen och han berättade att dom har plastat in hela baren där.
Vi skulle ju ha pluggat drinkar och haft barträning i 2 timmar men vi hade så roligt så tiden bara försvann. Ska göra ett ryck med drinkarna nu och sen sova. Helt slut efter allt vattenkastande.

Tyvärr så kan jag ju inte ta några bilder med risk för att kameran blir vattenskadan. Men jag ställde mej på balkongen och tog några...

...men dom går såklart inte att ladda upp nu. Gör ett nytt försök senare.

Puss

Running orders!

Datum: 2011-04-12 / Tid: 10:19:34
Skoldagen avslutad. Igår hade vi ju speedmixing idag körde vi running orders. 12 drinkar maxtid 7 min. Han sa 2 drinkar i taget. Gick bra för mej har rätt bra koll på drinkarna så det flyter bra i baren. Bästa tiden jag fick var 6.02. Nöjd. Freepour gick lite bättre idag än vad det gjorde igår. Det är svårt, man måste räkna i rätt takt varje gång för att det ska stämma. Ett moment på provet är att man ska ha 3 glas uppradade, dom ska stå två och två bredvid varandra och i tex den vänstra längan ska det vara 4or och i den högra 6or. Man börjar samtidigt i båda glaset och med tanke på att en 4 går att göra fortare än en 6 måste man flytta händerna olika. Om man missar på en där missar man på alla, troligtvis, och då är man inte godkänd på provet. Jag tror det är 75% man måste ha för att få ett C. Bara hoppas man har turen med sej på tisdag.

Morgondagen kommer se ut såhär: (citerar fredrik)
Vi kör lektioner fram till klockan tolv. Sen tar vi på oss EBS linnen och röda band runt huvudet och kör vattenkrig mot hotell Platinum som ligger vägg i vägg med vårat, även mot C&N resort som ligger mitt emot. Dom ska sätta in tunnor med vatten nere i loungen som kommer vara vårat läger. Haha. Sen skulle dom fixa bra priser i baren här så vi dricker lite öl innan vi far till beachroaden på eftermiddagen och går bananas mot hela patong. När vi är nöjda därnere far vi tillbaka hem, duschar (ser ingen anledning att göra det) then we go bangla. Skolstart klockan 12 på torsdag. Kommer bli så himla kul. Igår när carro var på 7eleven här bredvid så hade dom plastat in datorerna i kassan. Hon fick även en liten vattenpistol när hon handlade.
Nu ska vi snart ut och köpa vattengevär, sen är det bara till att plugga. Många drinkar till imorgon och det är mycket ingredienser i dom.
Manhattan-Rocks, Manhattan-Up, Old fashioned rocks #1, Old fashioned rocks#2, Hot shot, Irish coffe, cafe karlsson och café Nelson.
Jag har det jag gör med andra ord. Hade även tänkt köra lite barträning senare så nu är det bara att sätta igång.


Vattenkrig!

Datum: 2011-04-11 / Tid: 11:04:32
Nu är det bara 5 skoldagar kvar. Shit! Bara att vara ihärdig nu sista tiden.
På tisdag till veckan har vi flair och freepour prov. Idag har allt gått åt helvete för mej. Har massa grejjer i huvudet och jag har varit ofukuserad och noll koncentration. I torsdag när jag körde en repa på freepour provet så hade jag ju 350 tror jag. Idag hade jag 220. Det är jättedåligt! Bara hoppas huvudet hinner komma ikapp till tisdag. Flair testen kommer jag nog floppa på. Det ser inte bra ut alls!
Däremot baren kommer nog gå bäst. Idag har vi kört speedmixing. Händerna på bardisken, 3 drinkar, en mixad en byggd och en skakad, räkna ner, klocka, kör. Från att Fredrik klockar så är det bara att köra stenhårt, 1 minut och 45 sekunder hade vi på oss för att göra 3 drinkar. Det gick bra för mej. Var snabbast mestadels av tiden, men istället så gjorde jag bort mej 3 ggr genom att slå ut en färdigblandad drink. Bara att blanda om. Slog ut en tom collins precis när jag var färdig med alla, trots att jag gjorde om den så var jag snabbast. Tävlar dock bara med mej själv men det måste väl ändå betyda att jag är rätt snabb. Vi alla klarade tiden hela tiden, första gruppen på 8 månader som lyckas med det. Vi raceade i 1.5 timma sen gjorde vi breakdown i baren, fick dagens läxa som är pina colada, screaming orgasm, zombie, pink panther, june bug och citrus rum cooler. Vissa är rätt svåra, många ingredienser. Sen har vi även prov imorgon på Brandy, cognac och armangac. Tänkte plugga nu fram till klockan sex, från och med i fredags får vi stå och träna i baren på kvällarna så jag har skrivit upp mej från 18-20.

Ja nu tänkte jag berätta lite om Rubriken Vattenkrig. Det är så att i veckan är det nyår här i Thailand. Visste att dom inte firar nyår samtidigt som oss men visste inte att det skulle ske när jag är här. Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta åt det som händer här. Imorgon kör dom igång lite lätt med vattenkrig. Det är tydligen helt galet nere på beachroaden. Det far lastbilar och brandbilar och sprutar ner folk, man kan inte ens gå på 7eleven utan att få en hink vatten över sig av kassörskan. Men som sagt så börjar det bara lite lätt imorgon, på onsdag klockan 12 är hela patong i krig. Enligt Fredrik ska vi sluta skolan klockan 12, köpa matchande t-shirts, vattengevär, hinkar, vattenballonger.. ja allt som finns tydligen. Sen ska vi ner på beachroaden och gå i krig och dricka öl. Hahaha.
Skolan på torsdag ska bli flyttat till förmiddagen istället. Eller eftermiddagen.
Detta vattenjippo håller på fram till lördagen. Bara att gå runt i bikini hela dagarna nu då. Jag frågade om det var tillåtet att kasta vatten på lärarna under skoltid. Det var strikt förbjudet. Kommer med på betyget. Hahaha, jag kommer göra det iallafall.

Nä nu blir det plugga plugga!

Förkrök, sjukhuset, BANGLA!

Datum: 2011-04-10 / Tid: 15:20:14
Igår mysade vi till det med en film innan vi gjorde oss klara för Bangla. Vi såg last house to the left, tror den heter så och den är så bra. Sen gjorde vi oss klara och gick ner i loungen och satt oss. Tyvärr började carro må jättedåligt så hon gick upp och la sej en stund. Efter någon timma gick jag upp och tittade till henne men hon mådde inte alls nå bra. Hon råkade göra en vurpa i fredags på bangla och slog huvudet ganska rejält. Jag gick ner till Zeb som sköter hotellet och han ringde till en läkare som sa att hon skulle fara till sjukhuset. Det kom en taxi och hämtade oss (jag följde självklart med henne) och skjutsade oss till sjukan. Därinne gick det väldigt fort, hon hade som misstänkt fått en hjärnskakning och fick tabletter utskriva. Taxi chaffisen väntade på oss på sjukhuset. Snällt av honom. Eftersom jag var riktigt taggad inför bangla så släppte han av mej där och skjutsade hem carro.
Jag gick i vanlig ordning till flairkillens bar. Mötte upp Tim och Fredrik där. Sen bjöds det på drinkar och shottar resten av kvällen. vi fick även en flaska rödtjut. Kvällen slutade relativt tidigt. Jag väntade in Rasmus som jobbar i baren där, gick och köpte dom goa hamburgarna och sen tillbaka till skolan. Men kvällen slutade inte där. Satt rätt mycket folk i loungen. En norsk kille som gick kursen före mej drog fram guran sen hade vi allsång fram till imorse nångång. Somnade till på en soffa därnere och vaknade av att solen lyste på mej och det var döö varmt.
Idag har det inte gjorts många knop. Var till Bangla och käkade pizza förut. Köpte även en ny kamera. Hittade en 14 megapixel för 3500 bath så den slog jag till på. Fick med stativ, rengöringsgrejjer och kamera fodral. Var tvungen att testa stativet när vi kom hem och det funkade ju bra det oxå. hehe.

nu ska jag plugga drinkarna tills imorgon som är Dry Martini, Gibson, Vodka Tini, Apple martini, strawberry martini och Dirty Martini.

Imorgon ska vi börja med tidtagning i baren. Gäller att ha koll på drinkarna då och vara snabb!

Hörs imorgon!

Beer frisbee

Datum: 2011-04-09 / Tid: 11:57:16
Gårdagen var galen. På tok för galen.
Vi körde barträning och free pour på förmiddagen, efter lunch gick vi upp i baren och gjorde ett breakdown, sen ner i baren i loungen och blandade veckans alla drinkar. Det fanns några favoiter där faktiskt. Sen gick det utför...
Vi skulle köpa med oss minst 10 öl var och mötas nere på stranden. Sen spelade vi beerfrisbee hela eftermiddagen. Det slutade med att alla var kalasfulla. Det sista jag minns av den eftermiddagen var att Fredrik hällde en hink med isvatten över mej när jag satt på solstolen min. Sen är det ett glapp där innan jag sitter nere i loungen och käkar tonfisksallad. haha. Klockan 20 var vi på bangla road och firade flairkillen som fyllde år. Jag var kvar där till klockan 6 imorse. Spelade jackpott med ett thailändskt äldre par. Mysiga människor. Dom bjöd på käk och jägershottar. Fick en lektion i thaiboxning av Tim. Det var kul. Dock minns jag inte så mycket men jag tror det var kul iaf. Tiden gick jättefort och vips så sitter jag där själv utan mina vänner. Ingen aning vart dom tagit vägen. Väntade in svenska Liselott som jobbar i baren där. Hon slutade klockan 6 så då gick vi på burgerking och sen hem hit och käka. Sen slocknade jag som ett ljus. Det var en rolig dag/kväll. Tyvärr så blev min kamera stulen. Blev rätt så less då kan jag lova. Idioter det finns. Bara till att köpa en ny då. Jävligt onödiga pengar.
Imorse vid elva tog vi en tuktuk in till mcdonalds och käka. Sen har vi legat vid poolen och stekt. Börjar få lite färg nu. Inte längre blek som en leverfläck på en alvedon.

Ikväll vet jag inte vad som händer riktigt. Blir nog en tur på bangla skulle jag tro.

Nu ska jag försöka få lite liv i Carro som ligger på Hannas säng och sover. Hon är lite sliten efter gårdagens bravader. Hehehe

Ha en bra dag Sverige

Thaiboxning!

Datum: 2011-04-07 / Tid: 19:36:10
Nu är vi hemma efter en grym kväll på Patong boxing stadium. Helt sjukt vilka matcher. Det var 8 fighter och de som började var bara 6 år. Men jag kan lova att jag inte skulle vilja slåss mot någon av dem.
Det var en kille från USA som mötte en thailändare och jag frågar Fredrik som satt bredvid vem han trodde skulle vinna. Han trodde den blåa och tur för mej för trodde stenhårt på den röda (amerikanaren) Jag ångrar att jag inte satte in en slant där för amerikanaren knockade thailändaren i första ronden. haha. pluspoäng till mej!
Våran svenska vän daniel fightades mot en australiensare och tyvärr förlorade han på poäng. Men han var jätteduktig. Jag bettade 100 bath på honom med en liten thailändare. Har nog aldrig sett någon lett så mycket när Danne förlora.
Efter matchen så ville han att vi alla skulle komma bakom där omklädningrummen är så han fick ta en bild tillsammans med oss. Vi var ändå 13 elever och 2 lärare som kom för att se honom fightas och han var så rörd att han började grina. Lill vännen. Han tyckte det var guld värt att vara så långt hemifrån men ändå ha så många supportrar.
Den 18:e kommer jag vara tillbaka på stadion för då är det titelmatcher!
Lär bli väldigt mycket tryck där då. Man kanske ska börja med Mai Tai? Eller jag håller mej nog bara till drinken.

Imorgon är det fredag och då får vi se om dom hittar på nå roligt åt oss. Vilket fall så kommer det sluta på bangla road för flairkillen fyller år imorgon så alla ställen kommer fira honom. Får inte missas!

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon till whiskey och drink prov. Klockan är ändå lite över halv ett här nu så det blev rätt sent.

Natti natt

Måste bara säga att jag brände mina fötter och smalben igår på stranden. Smalbenen är inga smal ben längre och på fötterna har jag inga fotknölar. Så himla svullen. Aj aj.

Strandbilder

Datum: 2011-04-07 / Tid: 10:16:33
Nu ska jag göra ett försök att ladda upp bilderna från strand lektionen igår




Flairlektion



Fredrik instuerar



Bananbåten vi åkte med ser ni där på bilden



Vi har fått lära oss att kasta upp flaskan och fånga den stående på ovansidan handen :)



Jag lyckades faktiskt fånga den :)





Fredrik bjöd på öl



Rasmus och Niklas



Några gick det iaf innan internet börjar lagga.

Dagen idag har varit som alla andra. Vi har fått slutprovet för free pouring och på det kommer vi göra 42 olika pours. Jag testade idag på lektionen att göra som det stog i provet och skriva upp hur mycket jag fick. När jag räknat ihop alla poängen hade jag 350 poäng. Det är ett C. Jag skrek nog rätt ut: Faan va jävla dåligt. Fredrik kom och fråga vad jag fick och sa att det är ju TOK bra poäng. Skit bra verkligen. Det tycker verkligen inte jag. 355 är ett B och minst så mycket vill jag ha. Det är nog omöjligt att få ett A för då måste man ha 95% klockrena pours. En enda person har lyckats få 96% och det var en lärare som var här förut.

Imorgon har vi prov på whiskey, som vi för övrigt fick smaka idag, massa olika sorter och alla smakar lika illa. Den enda som möjligtvis går att dricka med lite cola är jack daniels.
Sen har vi 6 nya drinkar: Apple jack, San fransisco, side car, white lady, classic lime daiquiri-up och velvet hammer.
Det är bara att sätta igång och plugga nu med tanke på att ikväll är det THAI BOXNING på schemat. Kommer bli såå roligt. Vi ska möta upp Fredrik och Tim nere i loungen klockan åtta och ta tuk tuk till stadion. Kommer nog komma hem vid tolv halv ett inatt och då är det gonatt ;)

Nästa vecka är det nyårsafton härnere. Ska berätta mer om det senare men jag kan säga att det kommer bli galet!

bye bye


Mai Tai och Stranden!

Datum: 2011-04-06 / Tid: 15:59:10
Drinken Mai Tai innehåller 2 cl rom 2 cl orange curacao 3 cl färsk lime juice 3 cl ananasjuice 1cl sockerlag 1 cl grenadine och 1 cl orgeat. Med andra ord en en ganska söt och fruktig drink. Idag när vi skulle blanda den så säger Fredik, Då vill jag ha en mai tai, vinglas, salt kant och is! Hahaha, en saltkant på maitai? Han kom på sig själv lika fort som han sa det. Andra läraren Tim som stog på freepour stationen med danskarna hörde detta eftersom Fredrik har mickrofon då vi står i baren så alla ska höra honom. Tim skrattade så han låg ner på golvet. Så jäkla roligt. Det enda vinglaset vi brukar blanda i är när vi gör en margarita-rocks och den kanten ska vara saltad. Jag lovar att han kommer få höra detta varje dag ett bra tag framöver.
Som väntat imorse fick jag tillbaka drinkprovet från igår med ett streck över long island iced tea. Bara för den där lime squeezen som skulle vara lemon. Teori provet idag gick inte alls nå bra. Eller jag missade på två frågor. Dagen före provet så har vi alltid teori lektion då vi går igenom allting, sen säger Fredrik vad vi ska stryka under för det kommer på provet. Men idag vart det en liten luring då det står på en fråga: Var kommer passoa ifrån och vad smakar den. Hade inte alls kollat på någon passoa. Kunde inte alls komma på varken vad det kom från eller vad den smakade. Alla vet väl fan att passoa smakar passionsfrukt det hör man väl till och med på namnet. Jag tänkte på hur flaskan såg ut, med palmen så jag skrev att den kom från Barbados och smakade apelsin. Haha. Dumstrut på mej. den kommer från frankrike och smakar passion. Dumstrut på mej!

Efter lunchen så säger Fredrik, Gör ett breakdown i baren och plocka ner freepour stationen FÖR VI SKA TILL STRANDEN!
Så flairlektionen flyttades till stranden. 20 solstolar är bokade så det var bara att ta varsin flair flaska och thin, på med bikini och ta en tuk tuk till stranden. Vi hade lektion i kanske 20 minuter sen bjöd Fredrik alla på öl. Vi hade en superbra dag på stranden, kunde inte bli bättre dag.
Jag, Carro, Mikki och Catherine bestämde oss för att ta en banan båt tur. Otur som vi hade åkte Fredrik och Tim med i båten som drog oss, bara för att garva när vi ramlade av. 2 gånger ramlade vi alla av. Båten gjorde sån tvärsväng så hela bananen välte. Så jäkla roligt.
Sen blev det sola, bada, flairing, sola och... JETSKI!
Jag och Carro hyrde en jetski i 30 minuter och for runt på havet. Grymt roligt.
Dock vi fick ta konekversena efter denna roliga dag. Kräftröda. (Mamma jag hade solskyddsfaktor 30 på mej)
Hehehe, det var en liten thailändare som såg att vi var röda innan vi ens såg det så hon smorde in oss med färsk aloevera. Hon sa att det inte skulle svida imorgon. Hoppas på det.

Internet är supersegt nu så det går inte att ladda upp bilder. Ska försöka igen om en stund eller imorgon så ni får se lite strand och flair bilder :)

Glömde nästan säga att imorgon ska vi på ÄKTA Thai boxning. Ska bli supergrymt att se. Förra veckan skrev jag att jag satt lite barnvakt åt en pitbullvalp, hennes ägare Danne är thai boxare och ska tävla imorgon så han hade fixat 15 biljetter till oss elver. Egentligen kostar det 1300 bath att gå men med dom biljetterna kostar det 1000. Det kommer bli skit kul. Vi har sagt sen vi kom hit att vi ska gå och se en match och imorgon blir det äntligen av. Fredrik och Tim har varit på många matcher och dom säger att det är sånt drag där att man kan inte förstå förrän man sett det själv. Boxarna visar ingen nåd mot varandra. Brutalt tydligen. Spännande. Tyvärr så är det alltid boxning på torsdagar och vi har alltid teoriprov på fredagar. Men det är bara att plugga direkt efter skolan imorgon så ska nog det gå bra.

Lördagen

Datum: 2011-04-05 / Tid: 16:28:55
Ja du tänkte jag dra en liten del om våran lördag. Om jag skulle dra hela kvällen skulle ni somna efter första delen bara. Hahha. Mycket roligt som hände den kvällen.

Dagen började segt med poolhäng på taket. När jag och carro låg i poolen och hängde på kanten så kommer det en man och börjar prata med oss. Tycker så väl att jag kände igen honom och precis som jag säger, Gud vad jag känner igen dej kommer jag på att det är Baren Håkan. hahaha. Han var väldigt trevlig och surrade på mycket. Precis innan han gick vidare så sa han: Vi kan väl ta en öl nån kväll, och mysa. hehe, Jag och carro har haft väldigt roligt åt ordvalen mysa. Det har vi fortfarande :)
Det var lite roligt för precis innan Håkan kom till poolen så gjorde vi planer på att gå och äta på Håkans bar borta vid bangla på kvällen. Vi har 40 % rabatt där med Ebs vipkortet.
Så på kvällen tog vi en taxi mot bangla och Håkans bar. Där blev det kött för bådatvå. Mumsigt!



Såå himla gott

Efter Håkans var tanken att vi skulle gå runt i affärer och titta innan farten kom igång på bangla och sen gå ut. Men vi var så sega att vi tog en promenad tillbaka till skolan, köpte med oss godis och gick upp på rummet. Lika fort vi kom upp vände vi för att gå ner och låna med oss en dvd upp. Men då satt såklart Fredrik och Tim och drack vin nere i loungen så Fredrik peppade tills vi köpte varsin drink. Sen blev det en till, och en till... sen var vi redo för Bangla. Fredrik utmanade mej på 4 irad och jag förlorade varje gång. Jag sa att om jag inte vinner en gång innan kursen är slut kommer jag inte kunna sova nånsin igen.. (fortsättning följer på den)

Vid elva tog vi en tuk tuk till Bangla



Först var vi på Rock City. Ett live band som spelade. Väldigt mörk bild dock



En sjuksköterska klädd thailkvinna gick runt med shots i sprutform. Vi betalde, sen fick vi en spruta av henne. Bara att gapa :)



Spy wine coolers är inte dumt :)

Efter rock city gick vi till baren där flairkillen jobbar. Sen blev vi kvar där fram till klockan 5 kanske. När vi gick, då stängde han.



Magistern Fredrik i gult, Flaitkillen i rutigt



Sen kom jackpot fram på bordet.

Jag och Fredrik började spela. För dom som inte vet hur det funkar så ska man slå 2 tärningar, och försöka få talen 1-9. Om man har en åtta kvar  (som på bilden) och man slår en 3 och 4 på tärningen så har man förlorat. Men om man får alla siffror så får man jackpot.
Fredrik var taggat och började lägga in pengar, så varje gång någon av oss hade ett nummer kvar så slängde vi in pengar.



Hahaha, en väldigt koncentrerad Fredrik.

Pengarna åkte fram och tillbaka mellan oss. Han vann, jag vann, osv. Men det slutade med att jag gick lite mer än 1000 bath back. Men det var kul.

Eftersom vi spelade 4 irad på skolan och jag förlorade hela tiden så passade jag på att utmana honom i baren. Och vem vann?? JAG! Han sa på skolan: Elina det är ingen idé du kommer aldrig vinna mot mej. Men nog fan vann jag. Alla såg det men han själv säger att han lät mej vinna. Men ni såg inte hans ansikte när jag vann. Chockerat uttryck. Hahaha.



Andra läraren Tim fick för sig att tända eld på en askkopp

Ja kvällen flöt på bra och vi hade jättekul. På fredag blir det en favorit i repris. Lätt.

Där vid 5 tiden när vi bestämde oss att det fick vara bra gick vi på någon liten tvärgata till en man som stog och stekte hamburgare. Det var den goaste cheeseburgaren jag ätit nångång. Jag tror den kostade 50 bath. Ingenting alls.



Måste hitta den där tvärgatan igen på fredag :)



Vi tog med oss hamburgarna hem till skolan och hade lite efterfestsmys i loungen



Det blev slutstationen för Carro. hehe, närå. Hon vilade sig bara lite när vi ändra käkade. Eller? hehe. Men det blev iaf slutstationen för hennes skor för hon tog av sig dom av någon anledning och hittade dom därnere igen dagen efter när hon gick ner. :)

Nu ska jag plugga det sista. Har ju som sagt prov imorgon på Bitters, likörer, örtlikörer, fruktlikörer och nötlikörer + Planters punch, Mai Tai, Moscow Mule, Turquiose blue, Between the sheets och Alabama slammer. Lite att lära med andra ord.

Ha de bra i Sverige!

Lime sqeeze? haha, patetiska uppfinning!

Datum: 2011-04-05 / Tid: 10:23:34
Imorse hade vi i vanlig ordning drinkprov. Dom 4 vi hade i läxa plus två gamla drinkar. Jag kände mej rätt säker på allting förutom garnityren på Long island iced tea. Lime sqeeze eller lemon sqeeze. Jag tänkte fram och tillbaka på det men kunde inte komma på vilken det var, skev tillslut lime sqeeze, lämnade in provet, slog upp boken snabbt som satan för att titta vad det var... en LEMON SQEEZE. Så jävla dåligt. Jag har ju haft som mål sedan jag kom hit att få 100 % på alla proven åsså stupar jag på en liten jävla garnityr. Om man har fel på det så stryks hela drinken. Arrrghh blir så less. Jag kommer inte kunna släppa detta på några dar nu.
Efter provet hade vi teori, bitters och likörer. Som vanligt efter teori lektion får vi smaka på allting. Idag skulle vi även ha en smaktävling. Danskarna och finskan, mot oss svenskar och norrmän.
Fredrik satte väldigt mycket press på oss när han sa att hans grupp inte förlorat en enda smaktävling på 8 månader. Men vi vann! Tack och lov annars skulle säkert Fredrik sura ihop. hehehe.

Har haft och har jävligt ont i magen idag. Kramar nåt så förbannat. Om jag säger turkiet kramper så vet min Vicky hur det känns. Men jag hoppas verkligen inte att det är någon sån sjuka för då var jag dålig i 6 dagar. Jag vägrar missa en enda skoldag. Det är ju nånting nytt varje dag både i baren, freepour och flair. Missar man en dag missar man mycket...


Shit pommes

Datum: 2011-04-05 / Tid: 03:18:15
Shit pommes vad jag är trött just nu. (Kan inte låta bli att tycka att fredriks små uttryck är härliga) Klockan har rint för en halvtimma sedan. Jag  sitter påklädd och insmord med solskyddsfaktor 30, reda att gå ner till frukosten. Har faktiskt lessnat lite på frullen här. Varje morgon äter jag ett stekt ägg gurka och ananas. Men men. Luncherna vi får här är så himla goa!! Mumms med thaimat!

Minns inte om jag skrev det men vi var på Bangla road och käkade på bangla steakhouse till middag igår. Shit vad mycket mat det var. Jag beställde en nachotallrik och det var den största jag sett. När jag var proppmätt syntes det inte att jag ätit från den. Haha.
På väg hem från bangla stannade jag och shoppade loss på apoteket. Har fått jättemyggbett för över en vecka sedan som inte gått bort. Fick nån kräm som skulle hjälpa mot klådan + en myggspray som luktar myggagångertusen!



I fredags hade jag 16 stycken på detta ben. Lite mindre nu tror jag. Bilden tog jag just nu så ni ser att det finns lite kvar.

Nu ska jag ner och käka, sen är det drinkprov, sen teori. Vi skulle göra en rolig grej på teorin idag. Undra vad det kan vara :)

Mamma, har du provat ringa på mitt thainummer? Jag skrev det i ett inlägg här på bloggen.

puss

Helgen

Datum: 2011-04-04 / Tid: 15:59:54
Som lovat tänkte jag dra en resumé av helgen. Fredagen började med bowling. Mina roomies, norska Mikki och jag på en bana. Det bjöds på öl och grejer så det var inte dumt. Vid halv 8 tiden for vi tillbaka till skolan och gjorde oss lite mer redo för utgång innan det bjöds på tacobuffé. 500 drinkar och 3 shottar senare drog vi iväg till bangla road. Vi drog förbi baren där den 15:e bästa flairkillen i världen jobbar och shit vad han är duktig. Jag ska ta med mej min flair flaska dit någon dag så han får signa den.
Sen drog jag, carro och några svenska killar som gick kursen före våran till white room. Där hade dom billiga buckets. Hinkar med sprit med andra ord. Farliga grejjer. Men riktigt kul.





Min roomie Hanna och Mikki



Bowling



Jag och Carro



Välkomsmiddag i våran lounge



4 irad är ett måste i Thailand



Flairkillen



Ser ni vad som står på hans tröja ;)



Farliga buckets på White room



Nam nam :)

Det tog alldeles för lång tid att ladda upp bilder så jag hinner inte med lördagen. Får ta den imorgon eller efter jag lärt mej drinkarna.

Till imorgon har vi: Sex on the beach (USA style) Sex on the beach (Europa style), Singapore sling och orginal versionen av Singapore sling.

I nästa inlägg ska ni få höra historien om då min kära lärare spelar av mej lite mer än 1000 bath på jackpot. Damn him!

puss

Ny vecka, mycket nytt att lära

Datum: 2011-04-04 / Tid: 12:23:24
Helgen har varit jättebra. Vi körde en tvådagars på bangla och det fick man lida för igår. Jag tänkte återkomma lite med helgens bravader och bilder senare idag.

Dagen började som vanligt med morgonprov. Drinkar, rom och gin. Det gick bra så jag hoppas jag får 100 % på de. Vi hade ju prov varje dag förra veckan och jag fick alla rätt på alla proven och det är jag nöjd över.
Sen var det upp på taket och öppna baren. Nu har vi äntligen fått sol till patong och det var väldigt mycket jobbigare då. Varmt som satan uppe på taket. Huvudet hängde inte alls med och det har aldrig gått så dåligt som det gjorde idag. Flairingen var en katastrof! Fick ju fan skämmas. Sämst i världen känns det som just nu iaf.
Efter skolan sprang vi tillbaka upp på taket för att bada i poolen. Nice. Dock har jag händer och fötter som Hulda 83 år :)

Nu ska jag bara göra mej klar, sen blir det nog ut och käka någonstans.

Som sagt återkommer jag med helgens bravader ikväll.

<3

Bangla Road!

Datum: 2011-04-01 / Tid: 10:51:25
Dagen har flytit på lika bra som alla andra dagar. Fick 100 % på provet om jäsning, destillering, vodka och tequila. Supernöjd!

Hade teori imorse. Rom och Gin ska vi ha prov på på måndag + drinkar såklart som vi har varje dag. Sen var det freepour stationen, lunch, flair och sen barträning. Vi stoppade lite tidigare idag och gick ner till baren i loungen där alla fick blanda en varsin drink på riktigt (eftersom vi anväder färgat vatten till dom i baren på taket) och sen smaka på alla. Mumsigt.

Ikväll blir det bowling och öl med lärarna, sen tillbaka för välkomstmiddag och efter det bangla road. Kommer bli en rolig kväll. Tror alla behöver slappna av och släppa skolarbetet en kväll.

Jag har tagit bilder på drinksmakningen förut så jag ska lägga upp dom när datorn tillåter!

Puss, hej

Fredag!

Datum: 2011-04-01 / Tid: 02:49:19
Godmorgon Patong
Godnatt sverige!

Ser på min klocka här att den är i skrivandets stund kvart i 3 på natten hos er därhemma. Här är hon kvar i åtta. Ska bara dra på mej lite kläder nu så ska jag springa ner till frukosten sen. Sen är det drinkprovet. Det är mycket ingredienser i iced tea drinkarna men jag tror jag kan dom rätt bra.

Ett liten morgon inlägg :)

RSS 2.0