Nördar? Japp!

Datum: 2011-01-23 / Tid: 17:32:53
Igår var det som sagt födelsedags fest för Sandra L. Mycket trevligt men massa folk.Man blev såklart lite sugen att festa då det var så bra stämning i lägenheten men det får vänta tills nästa helg.
Vid nio tiden for jag upp till Knipan för att umgås med Erica. Ändå fast vi inte träffas och pratar så ofta  nu så är det ändå som att vi träffats varje dag. Så vi satt och pratade och spelade
vårat älskade Heroes. Nördar? Japp!

Jag kom inte i säng förrän vid halv 5 imorse så jag har varit lite groggy hela dan. Det kändes väldigt skönt att jag inte festade igår iaf.

Nu väntar jag på att Erica ska plocka upp mej. Vi ska spela bingolotto ikväll. Nördar? Japp!
Kan ju hoppas på en liten vinst. Jag minns när lillebror Patte var liten och satt hos mormor varje lördag och spelade. Stackarn vann aldrig något. Tyckte så synd om honom. Det blir nog samma för mej. Har aldrig haft tur i spel någongång. Men man måste satsa för att vinna.



Erica och jag på spårvagnen i sommras mot Ullevi och älskade Greenday!

Babysitter

Datum: 2011-01-22 / Tid: 16:52:48
Idag har jag haft en supermysig dag med Amelia. Vi har busat, åkt pulka och myst. Skönt för Maria att få sova några timmar extra och jag tycker bara det är roligt att vara med Amelia. Hon är så himla snäll. Bara ler hela tiden. Aldrig några sura miner. Bara en gång, och då kom jag på att hon bajsade.
När Maria hade vaknat så for vi in på charm och fikade. Hel mysig dag helt enkelt.

Nu ska jag snart bort till Sandra och fira henne. Kul att träffa lite folk.







Gullunge

Efter lite bus inomhus tog vi oss ut med pulkan. Jäklar vad jag fick kämpa på hemvägen då det var uppför.











Over and out!

Tjopp

Datum: 2011-01-22 / Tid: 00:26:05
Nu har jag precis kommit hem från Vicky. Hon, jag och Jocke har haft en trevlig myskväll med ananaspaj och mycket skitsnack som alltid uppskattas.

Annars så var jag iväg på simhallen förut, simmade en timma sen plockade jag upp Jenny så for iväg på birsta och kikade. Eftersom jag inte har så mycket pengar att röra mej med så blev det inte mycket shopping för mej. Ett par örhängen för halva priset och en billig läppglans då jag tappad min andra älskling.

Imorgon (idag?) ska jag upp tidigt och fara bort till Maria och vara lite barnvakt åt min gud dotter Amelia så Maria får lite sovmorgon då hon jobbar nätter nu. Mysigt ska de bli.



Hittade inga nytagna bilder på alla oss tre, så det får bli en väldigt gammal bild

Jag, Jocke och Vicky

Trevliga telefonister gillas

Datum: 2011-01-21 / Tid: 14:32:45
Nu har jag ringt runt och fixat lite grejjer. Två samtal till sverige, där båda telefonisterna var snäsiga och lät jävligt sura. Det kan få mej på dåligt humör. Verkligen.
Sen ringde jag till min norska bank, sparebank1. Han som jag pratade med då var så hjälpsam och trevlig. Tack Norge. Så nu är det ett nytt bankkort påväg hem till mej, eller jag hoppas det kommer fram för han hade min gamla adress och fick inte byta den över telefon så jag sa att han kunde skicka den ändå eftersom min pappa bor där och det är samma efternamn på brevlådan. Det gick alldeles utmärkt.
Nu ska jag nog packa ihop lite bikinidelar och bege mej till simhallen. Skönt med lite simmning. Får se om jag får med mej syrran oxå.



Jag i mörkt hår. Hade det ungefär 2 månader innan jag fick panik och blev blond igen :)


Ellen

Datum: 2011-01-21 / Tid: 13:15:32
Sitter och slötittar på Ellen Degeneres show och jag tycker den människan är STÖRTSKÖN. Hennes humor slår allt. Om man är på dåligt humör så räcker det att kolla lite på Ellen så blir humöret genast bättre.

Annars händer det inte mycket på Lejonvägen. Jag har skaffat statoil kort så jag kan tanka med det och sen få faktura hem. Men för att börja använda det så behöver jag såklart en pinkod. Vart är min pinkod?
Jag fick kortet i fredags eller i måndags, och borde inte koden komma bara några dagar efteråt. Om det inte kommer på måndag så får jag kontakta dem.

Imorgon bitti ska jag vara med Amelia några timmar så Maria får sova lite grann.
Sen klockan 18 är det födelsedags fest för Sandra. Har dock inte råd att följa med ut och min barndomsvän kommer från ljusdal så jag stannar hos sandra ett par timmar och firar henne innan jag drar vidare till Erica.

Nä nu ska jag göra nån nytta!









Europeiska bartenderskolan

Datum: 2011-01-20 / Tid: 23:08:35

Bartenderutbildningen


EBS utbildningar ger dig grunderna i bartending – både i teorin och i praktiken. Du får känna på vad det innebär att arbeta i en bar. Uppleva pulsen, stressen och när du är färdigutbildad kommer du, med ett leende på läpparna, behärska flaskor, glas och utrustning bakom bardisken när stämningen är tät och tempot lika högt som musiken.

Vid sidan av de praktisk övningarna bör du vara förberedd på att genomföra självstudier, paralellt med utbildningen, för att få ut det mesta möjliga av skolan.

EBS utbildningar är producerade av ledande bartenders. Grunden är ”learning by doing” – vilket innebär att du dagligen spenderar tid bakom baren och i slutet av utbildningen blandar du upp till 80 drinkar varje dag. Du övas i snabbhet och effektivitet, i kombination med teknisk skicklighet.

Under fyra intensiva veckor får du lära dig allt som krävs av en professionell bartender.

EBS ger dig en seriös yrkesutbildning och vi ger dig möjligheten att förena nytta med nöje. Under kursens gång kommer du att få många nya vänner – en del blir vänner för livet.

låter inte så dumt va? :)



Baren som jag kommer stå bakom!





Startpaketetovan har jag såklart beställt. Längtar speciellt efter min Flair flaska så jag får börja träna Flair teknik.





Bilderna är lånade från google (tills om två månader då jag själv är på plats och kan fota själv)

Pass, check

Datum: 2011-01-20 / Tid: 22:06:36
Idag har jag fixat nytt pass. Känns bra. På mitt förra pass såg jag ut som ett fån. Tänkte att, yes nu ska jag se någorlunda ut på detta pass. Men ikke. Jaja. Nu är det bara att vänta in det, lär ju komma i slutet på nästa vecka, då är det bara att ansöka om visum så jag får klart allt innan jag resan.
Min mage vill inte riktigt samarbeta idag heller. Jag och Jenny var iväg och simmade förut men det blev bara en halvtimma pga magen. Vette fan vad det är för nåt.
Blev en tur till Vicky innan jag styrde Siggsten hemöver och här sitter jag nu och drömmer mej bort...



Emma as a caterpillar



Louise



Hitra



Louises lilla stuga. Inte långt till Vita Huset direkt



Brudarna



<3



Fina Joachim <3



<3



Lite dancing dancing hann man med oxå



Snöskottare nr 1



Om ni tittar noga så ser ni att mellan dessa två stora vatten pölar finns en liten smal isgång, där ramlade Emma när vi kommit av färjan i Trondheim. Tur i oturen att det inte var i någon av pölarna. Hon blev blöt nog av att landa på isen.


See you when I see you


Magsjuka?

Datum: 2011-01-20 / Tid: 00:27:30
Både igår och idag har jag legat med ont i magen och måstat springa på toa var tionde minut, typ. Mår inte illa eller så men det kanske är någon typ av magsjuka, eller så är jag inte van norges mat :P.

Hoppas jag är bättre snart iaf för jag måste in till polisen och skaffa nytt pass, sen ansöka om visum så jag får vara kvar längre i thailand. Man har ju 30 dagar gratis vistelse men eftersom jag ska vara där i hela 53 dagar så måste jag ha visum för det.
Flygbiljetterna är bokade och betalda så jag flyger från Arlanda den 24:e mars, mellanlandar i persiska viken på en liten halvö som gränsar till Saudiarabien med namnet Qatar, vidare till Kuala Lumpur i malaysia innan slutdestination Phuket. Frammde den 25:e Mars. Sen har jag helgen där att komma in mej i thailänska tiden innan skolan börjar på måndagen den 28:e mars. Spännande spännande.
Sen är det hemresa den 16:e maj. Tiden kommer gå sååå himla fort därnere. Sen är det bara att fundera på nästa steg i livet. Jag har lite funderingar men sparar att berätta om det tills det är mer bestämt. Hade velat köpa ett inteRail card nu i sommar och tågluffa genom europa, men jag tror inte jag kommer ha råd med det. Det får nog vänta tills sommaren-12. Har även en Frankrike resa inplanerad då med Emma. Inget fel att planera några år framöver.



Såhär snygga kan man vara när man käkar choklad doppad ananas. Bilden är från påsken-10

Hitra

Datum: 2011-01-18 / Tid: 23:07:18
Jag har som ingen motivation att blogga. Men känner att det är dags nu.
Jag är numera arbetslös. Det känns verkligen inge roligt alls. Inget jobb=inga pengar.
Jag trivdes jättebra på BD fisk men finns det inget jobb så är det inte så lätt att jobba kvar heller.
Ser dock framemot firma festen som kommer hållas den 29:e denna månad. Härligt gäng att parta med.

I fredags var lyckan fulländad. Jag satte mej på tåget 05.00, klockan 7.23 klev jag av i östersund för tågbyte och där stog fina Emma. Såklart var vi påväg mot Norge för att hälsa på Louise och alla andra som jag saknat så mycket. Resan till Trondheim från östersund gick på ett kick då jag inte träffat Emma sedan slutet på september när vi lämnade vårat hem på norska sidan och alla for åt olika håll. Såklart höll det på att bli en liten katastrof då tåget var en halvtimma försenat och färjan till Hitra inte väntar in nå sketet tåg från sverige. Så det blev en svettig panik promenad till båten som jag sett så många gånger då jag stått nere vid kajen på Hitra och fiskat men som jag aldrig åkt med. Vi hann med 2 min (!) till godo innan båten gick. Nä vi börjar närma oss Hitra säger Emma: Men, är inte det där Leroy?
Jo nå fan var det våran fabrik vi såg där på land. Hjärtat började slå ganska kraftigt när jag fick återse den ö som jag älskat och hatat så mycket. Fina Hitra.
Minnen for genom huvudet när jag såg kajen som jag spenderade så mycket tid på. Min absoluta favorit plats på hela ön. Där jag stått dagar, kvällar, och även några nätter med fiskespöt. Pratat, lyssnat på musik, skrattat, gråtit och fått många många fiskar.
när vi klev av båten så ser jag Louise och då kunde jag inte hålla tårarna. Älskade Louise. Så det blev kramkalas innan vi drog iväg på fabriken. Tyvärr började Louise jobba strax efter att vi kom dit och jobbade till halv elva den kvällen. På fabriken blev det ännu mera kramar. Allt var som vanligt, alla var som vanligt. Vi tog oss en tur i fabriken och man var lite sugen att ta en ripptång och rippa lite.
Klockan 6 hade vi middags dejt hos Thomas. Så vi satt och drack kaffe och fördrev tiden lite på fabriken innan vi vandrade iväg till honom där det bjöds på god mat och vin. Drack vin och mintu tills Louise slutade, då vandrade vi bort till fabriken igen, åkte hem med henne och drack vin och pratade om allt och inget. Hel mysig kväll.

På lördagen gjorde vi som alla andra lördagar och for till Fillan och kikade. Sen blev det taco middag och vin innan det kom lite vänner och joinade oss. Efter mycket vin, skratt och trevligt sällskap blev klockan tidigt på morgonen och så då var det bara att sova.

Söndagen blev en slödag innan vi for in till Fillan för att käka pizza och umgås en sista gång med folket.

En superhelg som inte kunnat varit bättre. jag fick träffa alla jag ville träffa, Emma, Louise, Kamila, Thomas, Sophie, Junior, Elisabeth, Lujza, Vlado, Joachim och många många fler.
En helg som både jag och Emma verkligen behövde.

Just nu vill jag bara att det ska bli mars så jag får åka iväg till Thailand och fortsätta mitt liv. Just nu står jag bara och stampar på samma ställe och kommer inte vidare. Det kväver mej!




:)

Datum: 2011-01-03 / Tid: 20:27:58
Mitt humör är på topp!
Den där simningen gjorde verkligen min dag/kväll. Känner mej så glad, mycket av det glada kommer oxå från att Emma ringde så jag fick höra hennes stämma.
Har inte pratat med henne sedan oktober nångång innan hon for iväg utomlands. Men tyvärr hann vi inte prata så länge men om några dagar så :)

Ibland händer det att man får en liten minneslucka när man har druckit lite för mycket vin. Jag tror att dom minnena försvinner av en anledning faktiskt. Som bilden nedan är ett väldigt bra exempel:



Karln jag dansar med är inte populär alls i vårat kollektiv. Han är konstig, irriterande och jävligt störande. Jag har inget minne av att jag dansade med honom. Om det inte fanns bildbevis skulle jag aldrig trott tjejerna när dom berättade.
Som sagt, minnesluckorna kommer av en anledning!
Bilden är från Mikkas avskedsfest btw.

Nä nu blir det sängen och boken ett tag.

Ha de


Som en fisk

Datum: 2011-01-03 / Tid: 18:55:12
Jobbdagen gick jättefort idag. Härligt!
Efter jobbet hämtade jag upp Jenny och Frida för att simma. Det var så himla skönt att simma. 45 minuter blev det innan vi (väldigt möra) klev upp och satte oss i bastun.
Blev även ut tittad i duschen av en typ 3 årig pojke. Det börjas tidigt.
Simningen ska jag absolut fortsätta med. Det är så skönt för den ömma kroppen.

Nu ska jag kika runt lite på internet sen är det inte länge innan man ska sova.

Ha de

Good night

Datum: 2011-01-02 / Tid: 22:14:28
Denhär dagen har varit lika lugn och skön som mina andra lediga 2 lediga dagar. Har pysslat på här hemma, läst bok och bara myst. Nu har jag läst klart Vyssan lull så nu läser jag "Jag ska bara fixa en grej i köket". en bok som man knappt kan slita sig ifrån. Jätte bra.

Vid 4 tiden idag häntade jag upp kära lillebror Mattias så vi käkade pizza och såg på film hemma hos mej. Det blev två rysare innan jag skjutsade tillbaka honom till pappa bara för en stund sedan.
Jag brukar ju egentligen sova denhär tiden när jag ska jobba men nu när jag har varit ledig några dagar så vänder man snabbt dygnet. Tänkte läsa lite nu innan jag somnar så vi får se vad klockan blir.

Badkläderna står packade vid ytterdörren så imorn blir det garanterat bad! Weehu!



Nu är det snart ett år sedan jag, marie, louise och junior badade i havet
Tur att simhallens vatten är varmare :)


Good morning

Datum: 2011-01-02 / Tid: 10:41:23
Imorse någongång vaknade jag till och undrade när klockan skulle ringa. Jag kollade på telefon och  ser att klockan är strax före 7, PANIK, hoppade upp ur sängen så fort att det bara snurra i huvudet, in på badrummet, tyckte då att det var lite konstigt att inte Ann ringt mej, med tanke på att jag hämtar henne varje morgon. Tänker till i 2 sek och kommer på att vi är ju lediga idag. Vad är det för fel på en?
Det var lite onödigt för mitt i paniken så var ju min kisse så glad att jag var uppe och vaken så hon sprang med mej in på badrummet och såklart lite för nära så jag klev henne på tassen. Stackarn vad hon får utstå mycket <3

Idag ska förmodligen min lillebror komma hit och käka och se på film. Annars har jag inga planer.
Ladda inför simningen imorgon, måste leta fram nån bikini. Men jag kan ju inte hoppas för mycket om det skulle bli övertid på jobbet.

denhär låten hörde jag första gången när jag och Vicky var i turkiet två veckor- 07. Nostalgi.


Minnen

Datum: 2011-01-01 / Tid: 21:40:34
Tänk vad skulle man göra utan bilder?
Vad mycket man skulle glömma. Små tillfällen som glömmer på en gång men minns igen när man ser en bild. Brukar sitta och titta på mina bilder ganska ofta och både skratta och gråta.
Samma med låtar. Vissa låtar kan jag knappt lyssna på, ändå fast jag tycker dom är jättebra så är minnet jag förknippar låten med antingen för bra eller för dåligt. Minnen och låtar går verkligen hand i hand.

Lägger upp lite bilder på mej och min Jocke som jag saknar nå oerhört





Hahaha, på bilden ovan trodde jag att Jocke stog med rumpan vänd mot mej, men han hann tydligen flytta i sig innan bilden hann tas :P



Vi skulle ta en fin bild på oss men tydligen kunde ingen vara seriös. Blev lite roligt när vi såg bilden att båda fulade sig.



<3 <3 <3

Jag minns när jag började lära känna Jocke. Första gången han var i vårat hus skulle vi se film så han står och kikar bland filmerna jag hade med mej, ser Jesus filmen med jeremy Sisto i huvudrollen och säger: Är det någon av er som är riktigt kristen eller?
Näe säger vi och jag förklarar min kärlek till Jeremy Sisto, därav filmen.
Senare på kvällen säger Mikka: Nä nu ska jag gå och lägga mej och läsa bibeln ett tag innan jag ska sova. (Hon höll faktiskt på att läsa den då, men inte av kristna skäl)
Jocke ser ut som han hamnat in hell.

Slut på memory lane för idag tror jag.

Nu har jag just sett filmen A perfect getaway. Den var jättebra och spännande. Jag älskar när det visar sig i slutet att ingenting är som det verkar.




Kort hår?

Datum: 2011-01-01 / Tid: 17:14:04
Jag har funderat länge nu och bestämt mej att jag ska klippa av mej håret. om jag passar i det vill säga. Jag måste fråga frissan först som ser sådana saker om jag passar i kortare frisyr. Om det blir ett ja så kommer hon få fria händer, bara håret kapas. Spännande.

På måndag ska jag börja simma. Kommer bli så skööönt för min ömma kropp. Har man nånting att se fram emot efter jobbet. Hoppas Jenny vill följa med då.

Pratade med Louise en sväng förut. Hon är ju hemma på julsemester från Norge. Så himla tråkigt att alla inte bor i samma stad. Östersund är ju rätt nära men ändå långt bort, det är ju inte precis att man tar en dags trip dit utan anledning. Men nu när jag slutar jobba så ska jag åka till Norge och hälsa på. Det ser jag verkligen fram emot.

Hehhe, satt och kollade på lite norge bilder förut och hittade dessa två som Louise tog i vintras. Vi hade varit och gymmat och när vi kommer ut så står det en gubbe utanför gymmet med världens gulligaste föl :)




Gott nytt år!

Datum: 2011-01-01 / Tid: 13:42:33
Första dagen på detta år. Känns inge annorlunda än igår. I år kommer väl vara som alla år att man kommer skriva 2010 några veckor framöver innan man kommer in i att det är nytt år.
Igår var jag bara hemma. Dom flesta vänner är bortresta så det blev en mysig hemmakväll. Orkade inte göra nå annat heller.
Gjorde lite mat, som tråkigt nog blev misslyckad, pappa kom förbi med en jättegod pannacotta som han gjort. Sen blev det filmtittande och läsning resten av kvällen. Mysigt.

Bossen har inte ringt än så det blir nog inge jobb imorn. Hade hoppats på det för att få in lite extra pengar då det är söndag. Det har blivit mycket mindre att göra på jobbet nu så det är nog inte länge kvar innan det är slut. Hoppas på många många veckor till för jag har aldrig trivts så bra på ett jobb nångång. Detta jobb passade med perfekt.

Nu ska jag ta ett glas cider och läsa miin julklappsbok Vyssan lull som är så himla bra. Jag kan verkligen rekomendera Hammarby serien.



Första boken



Bok nummer 2



Och bok nr 3 som jag håller på att läsa nu.

Ha de bra

RSS 2.0