Australia day

Datum: 2013-01-26 / Tid: 02:07:08
Glomde skriva igar att igar var det ett ar sedan jag kom med flyget  till australien :)
Tiden gar fort. 
 
Idag for ett ar sedan var det min forsta riktiga dag harnere. Det var Australia day, nationaldagen. Samma som idag saklart. Idag regnar det igen och det ar nog manga aussies som svar over vadret. Pa australia day sitter folk ute och dricker ol och  grillar. De har sakert nagon tillstallning inne i staden oxa. 
 
For ett ar sedan akte vi till surfers paradise och gick runt en svang, sen akte vi till Rohan och Melissa och  at middag. 
Jag kommer aldrig glomma nar vi var pavag till Surfers for ett ar sedan, vi korde over en lang bro och Derek pekade at alla hall och ville visa at vilket hall staden var, vart flygplatsen var och lite annat. Mitt i allt sa fragar jag hur polisbilarna ser ut harnere, Derek sa att jag fick vanta och se for man ser poliser overallt, en minut senare ar det en motorcykel polis som stannar Derek for han korde over fartgransen. Han korde inte mycket over men han tankte inte pa hur fort han korde eftersom han var sa till sig att visa mej allting. Sa det blev boter. hehehe
 
Nu har jag stadat hela huset for idag klockan 2 kommer maklaren och ska ha oppet hus. Blaaa!! Jag vill inte flytta. Hoppas dom inte saljer. 
Nu ar det tredje lordagen de har oppet hus. Minns inte om jag skrev men forra lordagen hade maklaren lamnat en champagne flaska och 2 glas som tack for att hon far ha visningar och att huset var sa stadat och fint. Det var gulligt tycker jag. 
Eftersom det ar sa blott ute nu vill jag inte komma hem och se massa leriga fotspar overallt. Jag hoppas maklaren ber folk ta av sig skorna eftersom det ar sa blott ute. Forhoppningsvis ar det inga som kommer och kollar :)
 
Imorse nar jag vaknade kandes det som jag hade nagot pa insidan kinden sa jag kande efter med tungan. Det var som sma knoppar  hela insidan kinderna och insidan overlappen. Sa pa en gang till  Derek att det var konstigt. Nan igang ibland kan jag ha en liten blasa nanstans i munnen men inte som idag. 
 
Nar jag stog och gjorde frukost ser jag att jag har utslag over hela kroppen :(
Jag ar alldeles rodprickig sa formodligen ar det utslag i munnen oxa. Det ska alltid vara nanting. Jag har inte atit nagot konstigt, har inte haft nagon ny tval eller tvattmedel och jag har inte atit nagra piller heller. Slutade med pencillin kuren pa  onsdag morgon sa det kan nog inte vara det heller. Men det klias inte eller nat sa det ar ju bra. 
 
Nu ska jag ta och dusch och nar maklaren kommer ska vi fara och handla. 
 
Happy Australia day!

Swedish meatballs!

Datum: 2013-01-25 / Tid: 09:53:50
Hello!
Foregaende inlagg  postade jag igar men sag nu att det inte postats. Men nu  ar det uppe iaf. 
 
Idag har det regnat hela dagen och det ar sant mysigt vader. Nar det ar soligt och ultra varmt hela tiden sa ar det valdigt uppskattat med regn. 

I flera veckor har de visat brander som harjat nerover men nu ar det oversvamningar istallet. Ar de inte det ena sa ar det de andra.

Imorse testade jag att plugga in min externa harddisk i tv:n och det funkade bra. Har inte sa mycket filmer pa den  men nagra hade jag. Sa imorse mysade jag ner mej under filten i soffan och kollade pa Pippi Langstrump pa rymmen. En riktig mysmorgon. 
 
Idag fick Derek antligen "svenska kottbullar". Jag gjorde mammas recept och det var jatte gott. Jag gjorde potatismos till och aven den blev kanon. Dom har inte brunsas harnere och jag ar inget fan av brunsas heller sa det gor mej inget, istallet blev det "roast meat gravy" till och allting vart sa himla gott. Jag var sa glad for Derek tyckte oxa att det var gott :)
 
Nu vantar vi pa att COPS ska borja och efter det are American idol. 
 
Trevlig fredag allihopa!

REGN!!!

Datum: 2013-01-25 / Tid: 09:47:38
Hej hej!
 
Har inte kunnat blogga pa ett tag for internet verkligen ater pengarna vi laddar pa med sa vi blir snart ruinerade. Men nu tankte jag skriva lite iaf :)
 
Det borjar losa sig med allting nu. Idag ska vi betala visum avgiften till min advokat, imorgon lamnar de in ansokan om visumet. 
Nackdelen ar ju att mitt workking visa gar ut imorgon, eftersom jag varit har precis ett ar imorgon, sa jag ar inte tillaten att jobba. Det kan ta en till tva veckor innan jag kan jobba igen. Jag ar redan sa uttrakad och jag vill inte vara hemma mycket langre till. Har inget att gora.
 
Igar tog jag taget in till stan for att lamna lite dokument till advokaten. Jag borjar kanna mej saker i staden nu :)
Unnade mej till och med en subway macka pavag hem. 
 
Idag ar det mulet och det har regnat inatt. Klev upp lite fore atta imorse och gick ut och gick en halvtimma. Igar fick mitt redan daliga sjalvfortroende en liten (stor) torn nar jag ar pavag hem fran affaren och en kille/man/gubbe som korde forbi ropade "FAT ASS" till mej. Tack for den liksom. Vet inte om jag har "fat ass" eller om det ar jag som blundat for det. Nar jag var och gjode the medical forra veckan var jag 162 lang och vagde 54.3 kilo, trodde det var normal vikt men 50 kilo kanske sitter pa min rumpa da? 
inte vet jag.
Har ju hellre lite flask pa rumpan istallet for att vara platt som en pannkaka.
 
Jag kanner mej valdigt uttrakad och jag kan knappt vanta pa att Derek ska plocka upp mej klockan 13.30. 
Ska ta och fordriva tiden med att lasa. 
 
Ha de!
 
 


Medibank

Datum: 2013-01-18 / Tid: 05:47:22
Hej!
Det ska bara vara motgangar hela tiden. 
 
Igar hade jag tid hos medibank for halsotestet infor mitt visum. Var tvungen att komma tillbaka idag igen for det var en grej som inte var som det skulle. (Inget jag vill dela med mej till alla om).
De sa att jag skulle komma tillbaka idag och forhoppningsvis skulle det vara battre idag. Derek hade inte rad att ta en dag ledigt for att skjutsa mej sa det var bara att satta sig pa taget och gora stan osaker. 
 
Det gick bra att fara dit och jag hittade utan svarighet till Medibank men saklart visade testet samma sak. Jakla skit alltsa. Nu maste jag fara till en annan doktor och da maste vi betala for det :(
Aja, forhoppningsvis kommer vi ivag ikvall till doktorn sa de far ivag testet sa fort som mojligt sa jag bli klar med allting. Jag far inte jobba forran visumansokan ar inlamnad. Det ska vi lamna in om en vecka och jag hoppas verkligen jag kan borja jobba igen sen. 

Var in och pratade med John igar for att forklara situationen, han har varit pa semester en vecka sa han har inte vetat vad som hant. Tydligen vill agaren gora sig av mej med eftersom jag inte kan jobba just nu men tack och lov har jag managern John pa min sida som kampar att jag ska fa vara kvar. 
Far se hur det blir med allting. 
Allting loser sig i slutandan men det ar mycket onodig tid och onodiga pengar innan det ar fardigt. 
 
Jag har aven akt pa Dereks superforkylning. Han ar frisk nu sa den hoppade over till mej istallet. 
 
Nu haller vi alla tummar och tar att allting kommer losa sig den kommande veckan. 
 
Ha de!

Skumma drommar

Datum: 2013-01-16 / Tid: 01:09:09
Morning!
Inatt har jag haft sana konstiga drommar, ar alltid sa skont nar jag vaknar och inser att det bara ar en drom. 
Pratade just med min man och han ar fortfarande sa sjuk. Sag igar pa nyheterna att de ar radd att dodlig influensa kommit hit fran USA :S Hoppas verkligen inte att det ar nagot sant han akt pa. 
 
Nu ska jag fortsatta skriva mitt statement. Maste skriva ett annat mejl till jeremy att han maste skynda pa med papperet sa jag kan komma tillbaka till jobbet. Storande!
 
Hittade lite bilder pa kameran som jag tankte slanga upp. Jag kanske redan har gjort det men da far ni se dem en gang till :)
 
 
Nyars drickat 
 
 
Sager gott nytt ar till mamma i telefon :)
 
 
En julmunk Derek kopte till mej. Behover jag saga att det var god?
 
 
Vaskan jag kopte for ett tag sen. Eller det ar langre an ett tag sen. 2 manader sen kanske. Om ni inte ser det sa ar det sma doskallar pa vaskan. LOVE IT!
 
 
Kopte en liten mindre storlek oxa....
 
 
... och en planbok var jag i stort behov av. Men som sagt har jag haft grejerna i sakert mer an 2 manader. 
 
Nu ska jag ta och ata yoghurt och mango innan jag svalter ihjal. 
 
Haaa deee!!
 
 

Mamma och soffan

Datum: 2013-01-15 / Tid: 12:47:52
Hej!
Sen senast har det inte hant mycket. 
Forsokte skriva mitt statement och jag kom en bit pavag men ar inte fardig, jag gav upp helt enkelt. Tills imorgon. 
 
Nar Derek kom hem for vi och kopte lotto tickets, (kollade precis resultatet och vi vann inte) sen for vi pa mcdonalds och kopte glass. Vet inte om ni har den hemma men den hetter Mcflurry caramel cookie, cola sas med kaksmulor, sa himla god ar den. Sa det fick bli en sadan. Derek har sin sundae i frysen och jag ar sa sugen pa den. 
Sundae med caramel sauce ar min favvo. 
 
Vi somnade pa soffan bada tva och klockan halv 9 ringde alarmet for da var det prat dags med min mamma. 
Hon har fixat skype pa sin jobbdator :)
Skype har inte funkat for mej pa lange nu men idag fixade jag det sa alla som har skype ar valkommen att ringa. 
 
Nu haller jag pa att koka pasta till min sjukling, sjalv ska jag ata en mango. 
 
 
Ha de

Gaahh!!

Datum: 2013-01-15 / Tid: 04:26:48
Klockan ar lite over ett och jag sitter fortfarande framfor datorn och forsoker fixa med grejer. 
Jag har kort fast pa mitt statement. Damn domestic arrangements. Mitt i allt sa forsvinner min internet anslutning. Var bara att springa ivag pa 7eleven och kopa pafyllnad. Jag visste inte hur jag skulle ladda pa sa jag ringde till Telstra for att se hur jag skulle ga tillvaga. 
Det var en indier pa andra sidan luren, jag forstog inte honom, han forstog inte mej, jag blev arg, han blev arg, men tillslut loste vi det och innan han la pa sa han, lagg till sidan i favoriter sa du inte behover ringa hit igen. hehe. Men nu har jag credit pa mobila bredbandet igen. 
 
Min hjarna har tanke stopp men jag maste forsoka skriva klart mitt statement sa jag kan hjalpa Derek nar han kommer hem. Stackars ar sa sjuk :(
Han har akt pa san forkylning och ar inte alls na pigg. Jag sa at han att stanna hemma men det har vi inte rad med, speciellt inte nu nar jag inte kan jobba. Eller jag kan men kamelerna pa jobbet forstar inte det. 
 
Nu har jag precis avnjutit en mango och hoppades att sockret skulle rusa upp i huvudet men det enda som jag fick ut av mangon var kladdiga fingrar pa musen och tangentbordet. 
 
Maste bara beratta att haromdagen lag vi pa soffan och sag tv. Jag lag sa jag hade ena benet uppe pa ryggstodet och plotsligt kanner jag nagonting som springer pa mitt ben och nar jag rock at mej benet ramlade varelsen ner i soffan, jag rusade upp och tande taklamporna och det var saklart en stor brun kackerlacka som sprang runt i soffan. For er som inte kanner kackerlackor lika val som jag (tyvarr) gor gillar dom morker och nar jag slog pa lamporna fick den panik och innan jag hann hamta sprayen var den under soffan och jag har inte sett den sen dess. 
Innan vi flyttade in gjorde dom pest controll i huset, antar att dom sprayar och dodar alla skadedjur som finns. Sprayen sitter nog i fortfarande for jag har bara sett 2 levande kackerlackor, alla andra jag sett ligger doda pa rygg. Snusk vilket som. 
 
Na nu maste jag ta och forsoka skriva klart mitt statement sa det ar gjort. Ni forstar inte hur mycket jag langtar tills mitt visa ar granted och jag inte behover deala med huvudvarks framkallande saker. 
 
Ha de!
Oh, glomde skriva att de hojt visa avgiften med 1000 dollar. Tack for den!
 

En update from Oz

Datum: 2013-01-15 / Tid: 01:19:40
Hej pa er. 
Far daligt samvete till er trogna lasare som tittar in varje dag och jag skriver ingenting :(
 
Men det ar mycket nu med allt vi maste fixa infor min visum ansokan. Vi sande en hel bunt med dokument till min advokat for ett par veckor sedan. Fick ett mejl igar att vi maste gora om allting :/
Eller det vi skickade maste vara signerat by a JP (justice of the peace, om jag inte ar ute och cyklar helt). Han som bodde granne med oss pa forra stallet ar en san gubbe sa det ar bara att kopiera, skriva ut och gora allt det igen och be honom signera det. 
 
Sen var vi bada tvungna att skriva ett statement pa hur vi traffades, vad som hande sedan och allt sant. Datum och platser var viktiga sa jag skrev in sa manga olika datum jag kunde komma pa och skrev en roman hur vi traffades, hur kara vi var (ar) och allt som hande efterat men det var inte bra nog, fick detta av advokaten igar:  The statements may include your domestic arrangements, addressing how you support each other financially, physically and emotionally, and when this level of commitment began. The statement also does not provide a description of the future plans that you may have. 

Jakla skit. Domestic arrangements liksom? Jag ar inte helt saker pa att jag vet vad det ar men om jag tror ratt ar det typ, Elina lagar mat 3 dagar i veckan, Derek lagar mat 4 dagar i veckan, Elina stadar en vecka, Derek stadar den andra osv...
Som sagt, inte saker pa att det ar domestic arrangements, maste fraga Derek nar han kommer hemf ran jobbet. 
 
Vet inte om jag skrivit det forut men att vi ar gifta gor det inte lattare med nagot visa, det ar en starkt bevis pa att vi inte bara latsas att vara tillsammans for att vi in mej i landet utan vi ar ett genuine couple, men det gor ingen skillnad pa sjalva visa ansokan. Alla tusen ton papper maste vara ifyllda och det tillkommer mer och mer hela tiden. 
Pa torsdag ska jag gora min medical infor visat. 400 dollar senare gor dom chest xray, hiv test, ogonkoll, vikt, langd och lite annat smatt och gott. 
 
Mitt i allt detta har vi fatt veta att vi maste flytta :(. En stor sorg da jag alskar varat hus. Det ar en stor fet till salu skylt utanfor huset. Ska ga ut och ta en bild pa den sen och lagga upp. So sad. Var folk och kollade i lordags och det ska komma fler folk nu pa lordag. 
 
Idag ar jag hemma fran jobbet, far inte jobba forran jobbet har fatt ett brev fran min advokat att jag tillaten att fortsatta jobba, jag har varit dar i lite over 6 manader nu, men advokaten sa till Derek igar att jag kunde fortsatta jobba. Komplicerat det dar men nu vantar jag pa brevet sa jag kan jobba imorn.
 
Nog om alla jobbiga problem nu skriver vi om nagot roligt. 
.....
Bra saker:
Min man ar varldens basta man.
Idag ar det mulet. 
Jag har en lada med mangos jag kopte av en alkis pa jobbet igar for 10 dollar
Jag alskar mangos
Jag lyssnar just nu pa Queen
Jag alskar Freddie Mercurys rost. 
Jag forstar nu varfor bandet heter Queen. 
 
Det ar allt for tillfallet. 
Hall tummarna att min advokat Jeremy skickar ett brev fort. Forhoppningsvis ar han sa less pa mina mejl sa han gor allt for att bli av med mina fragor for en dag eller tva. Men sa mycket pengar som vi betalar den firman far jag inte daligt samvete. Han ar dar for att hjalpa och hjalp ska jag ha. Maste ju fa ut nanting av pengarna som gar till dem. 
 
Lang och trakigt inlagg. Humoret ar lite upp och ner nu med all stress med allting. Men det kommer bli battre. 
 
 
 
Av nagon anledning lyssnar jag ofta pa Freddie nar jag kanner mej nere. 
 
Nu ska jag forsoka klura ut hur jag kan baka in domestic arrangements i mitt statement. 
 
Ha de!

RSS 2.0