Myskväll

Datum: 2010-09-30 / Tid: 22:25:02
Trots denna dag så har kvällen varit jättemysig.

Vid 7 tiden började jag och Louise att röjja undan i köket sedan gårdagens middag. När det var gjort gjorde vi iordning taco rester och gjorde mys på bordet med ljus. En romantisk middag för två helt enkelt. Vi satte på självutlösaren och tog lite bilder. Väldigt mysigt hade vi.
Varje gång jag går in på Mitt rum blickar jag in i Emmas rum och knuten i magen blir större när jag ser att rummet är helt tomt. Känns overkligt. Jag får nästan lite panik när jag tänker på att det är över. Ingen av er som läser (förutom dom som bott inom dessa väggar) kan föreställa sig hur det känns.
Jaja, tänker ni säkert, livet går vidare. No biggie.
Men när man har bott tillsammans i nästan ett år, jobbat på samma jobb, gått samma skift, andats samma luft 24/7 då är det inte lätt att lämna varandra. Speciellt inte när man bott på en ö såhär, där det inte finns så mycket folk att umgås med utan vi har umgåtts med samma människor. Banden har knutits hårt och de är inte lätta att knyta upp. Vi har varit en familj. Tänk att främmande människor kan få sån speciell plats i ens hjärta. Vi har gått igenom sjukt mycket tillsammans. Alla i Hestvika vet vilka Svensk jentorna är.
Ingen av de som vi jobbat med eller träffat härute kommer någonsin glömma Svensk jentorna i Vita Huset i Børøysund, Hestvika.
Jag har hatat och älskat Hitra. Men vem hatar och älskar inte sitt hem?Utflykten till Slakteriet i fredagsLax i stora lassVi <3Besöks kläderna inne på slakterietVilket äventyr vi haft va brudar?
En sak att fortelle barnbarnen?
Eller vi kanske bara ska hålla det för oss själva ;)

~Att någon "står vid din sida" betyder inte så mycket. Det avgörande är vad han/hon är beredd att göra~
Citat av Carl Hammarén

Det är över

Datum: 2010-09-30 / Tid: 17:01:28
Det är över nu, men jag kommer ihåg alla dagar med ER, dom är över nuuu

Sista dagen gjord. Jag önskar vi hade skålat i champagne och kastat hörselkåporna när vi sprang ut ur fabriken.
Men så var ikke fallet. Fanns inget roligt alls. Bara massa bye bye, ha de och tårar. Det var så jobbigt att säga hejdå till alla fina männikor vi jobbat och levt med i ett år nu.
Men det jobbigaste var att säga hejdå till Älskade Emma och Marie. Dom har farit hem till sverige nu. Bara jag och Louise i huset. Jocke kommer sen, han fick övertid.

Igår hade vi iaf en jättemysig kväll. Lujza, henens pappa Zoltan, Vladimir, noska Joachim, Sophie, Elisabeth och Kamila kom hit på tacos, vin och massa skratt. Men även där blev det tårar för vi var ju tvungen att säga hejdå till Sophie, Joachim, Elisabeth och Kamila igårkväll. Hemskt.
Jag låter kvällen få tala för sig själv i bilder.Jocke och jag<3Taco bufféLujza äter tacos för första gången(!)Lujzas pappa Zoltan och VladimirKamila, Marie och Sophie

Som ni ser är inte Louise med på någon bild. Men det var för att hon höll på med en överraskning till oss tjejer.
Jag har nog aldrig blivit så rörd som när jag fick den presenten. Hon hade gjort varsitt kollage till oss. Fina bilder och en GRYM dikt. Den ska ramas in och sättas på väggen!!
Tack Gumman!

Nu ska jag börja packa lite smått och vänja mej vid tystnaden. Det kommer nog att ta tid. Sen ska jag och Louise mysa till det med taco rester från igår.

Hörs sen

Ännu mera ångest

Datum: 2010-09-29 / Tid: 17:23:15
Många dagar på jobbet har varit jobbiga. Men ingenting slår idag.
När vi gick ner i produktion klockan 6.30 började tårarna bränna. När jag blev placerad på benkontroll började tårarna rinna, två och en halv timma grinade jag och drog mössan långt ner över ansiktet så jag tror inte någon såg mej, bara Marie och Vlado som stog på vakuum maskin dit mina bitar skickades. Hemska morgon.
Morgon fikat gick bra.
Andra passet hamnade jag på rippelinjen. Tårarna forsade på en gång jag började rippa, i 3 timmar. Såklart stog jag med ansiktet ut mot fabriken så alla såg mej. Linjeledare Kerstin (som jag var så rädd för i början) kommer och frågar vad det är, jag hulkar fram att imorgon är sista dagen. Hon säger, gråt ikke på fiskarna. Men det gick inte att undvika.
Lunchen gick inge bra. På en gång jag kom in i kantinan sitter Snygg Kim där, chefen för dom som inte hängt med. Grinade halva delen av lunchen. Grinade ännu mer efter vi ätit klart och hade ett samtal med Kim. Fick jättefint betyg som jag stolt kan visa upp för framtida arbetsgivare och vi har garanterat jobb framöver. Bara ta upp luren och ringa Kim så fixar han jobb på en gång. Tack Kim!
Sista passet stog jag på bitcutten. Emma grinade, marie grinade och jag grinade såklart. Kerstin kommer i lätt panik, Gråt ikke på fisken!!

Ett helt inlägg om hur mycket jag gråtit idag. Skoj för er.

Det jobbigaste på hela dagen var iaf på slutet när jag sa hejdå till älskade Thomas. Han är nämligen ledig imorgon så då ses vi inget mer. Älskade vän vad jag kommer sakna dej.

Klockan sex ska vi ha middags bjudning för vänner. Tacosen står redo så vi väntar bara i våra kära nu. Sista kvällen med gänget. Hemska tider.

Nä nu ska jag ta en snabbdusch innan folket kommer.


Näsblod och ångest

Datum: 2010-09-28 / Tid: 23:20:15
Fick stå och hålla tillbaka tårarna idag halva kvällen på jobbet. Jag bytte pass för jag var in till läkaren med min uvi idag på förmiddagen.
Jag har förstått nu att jag ska åka härifrån, och just nu känns det inte alls nå roligt. Tänk om jag ångrar mej när jag kommer hem och vill tillbaka hit?
Vad gör jag då?
När jag hade jobbar ca en halvtimma stog jag och packade, då började en liten panik ångest attack att komma. Jag kunde inte andas och började hyperventilerna lite smått så ingen skulle se/höra mej. Men det försvann lika fort det kom. Det svåraste var att hålla tillbaka tårarna.
Jag har en sån konstig känsla i magen. En orolig inte bra känsla. Kan inte förklara mej det är så pass att jag har ont i magen av den. Fan fan fan fan fan. Hur ska detta gå?!

Vid klockan nio började näsblodet rinna. Eller spruta rättare sagt. Sprang upp och satte mej tills det hade lugnat ner sig. Sen fick jag stå med två tussar i nästan för jag var så rädd att det skulle spruta igen. Inte alls nå roligt. Men det som var bra med den händelsen var att jag fick sitta och dricka en kopp kaffe med snygg Emilian. Och Junior.

Nä nu ska jag försöka sova för imorgon blir det tidig morgon.


Kultur

Datum: 2010-09-27 / Tid: 22:48:32
Jag har ju glömat att berätta om hur middagen var som vi var på innan festen i lördags.
Kvinnoföreningen hade ju ordnat med mat som man fick komma och äta. Det stog att man kunde komma mellan klockan 14 och 17 och vi var väl där runt halv 4 kanske. Mycket mat var urplockat så vi skulle ha varit där när dom började. Men det visste ju inte vi då.
Maten var iaf jättegod. Från Sverige var det en gudomligt god smörgås tårta, sen var det massa thaimat och annat smaskigt. Medan vi åt var det en trubadur som spelade och det var så mysigt. Längesedan man var ut på något sådant.
Ett misstag jag gjorde var att smaka på norges rätt. Eller jag smakade av Joachim. Det var en grå runt boll, den såg så äcklig ut men han sa att jag bara måste smaka. Tydligen var den där gråa bollen sej. Jag gillar sej så jag var tvungen att smaka en liten bit. Fy fan alltså! Syrran skulle ha spytt om hon smakade den. Ho ho, aldrig mer salt sej boll.Innan käket provade Joachim lite grejjer på cubus :)Massa go matGlada tjejerVi träffade våran arbetskamrat Upis där

Jag tog ju ingen bild på den salta fiskbollen, men jag hittade en ganska liknande bild på google. Men den som Joachim åt var mer rund och kompakt i formen. Uaakk

Nä nu ska jag försöka sova och hoppas att min uvi är borta imorgon när jag ska jobba. Om den inte är det så byter jag till kvälls skiftet.


En Green Day låt på kvällskvisten är aldrig fel.

 


Sista Festen

Datum: 2010-09-27 / Tid: 21:25:50
Idag har inte varit någon bra dag. Urinvägsinfektion. Yes. Denna vecka kunde inte starta sämre. Jag mår inte alls nå bra varken fysiskt eller psykiskt. Men det blir väl bättre.

Festen i lördags då. Den blev så lyckad den kunde bli. Alla som vi ville skulle vara där fanns där. Till och med Bosse och Sonja kom. Sonja hade gjort jätte god thaimat till oss. Hon är ju thailändare så det var äkta thaimat vi fick. Mummsigt. Elisabeth hade gjort en supergod cheesecake och Lujza den oerhört fina tårtan med Green Day texten på. Första tårarna kom med Lujza och hennes tårta. Hon hade även gjort varsin tavla till oss. Så himla fint. Andra tåromgången blev när Bosse och Sonja skulle åka och Bosse började sjunga Vem kan segla förutan vind. Tredje gångne gillt blev när Kamila och Sophie kom, de hade med sig varsin liten mjukishäst till oss och ett kort där dom hade skrivit sån fin text.
Tack alla kära vänner för att jag fått lära känna er!
Jag kommer aldrig glömma er och varför ska jag göra det när vi snart kommer träffas igen?Brudarna!GängetJocke var så fin i skjorta kvällen till äraFinste tårtan jag sett! Dom tre blommorna är jag, emma och marie <3Fina LujzaDom fina tavlorna vi fick av Lujza. Bilden lånad från Louises blogg.SonjaElisabeth är fotografVladimir, Jag och MarieTårtkalasbabesen<3Joachim

Elisabeth visar verkligen hur god hennes cheesecake var :)

Ja det var några bilder sen lördagen. Jag ska lägga upp flera bara jag får dom av dom andra tjejerna.

ha de


So take the photographs and still frames in your mind..

Datum: 2010-09-26 / Tid: 22:44:31
...hang it on a shelf in good health and good times.

Det var orden som stog på den oerhört fina tårtan Lujza gjorde till oss. En liten text från Green Days Good riddance. Då kom dom första tårarna för kvällen.

Festen var superkul. Det kom mycket folk och alla verkade ha trevligt. Vi fick fina presenter av fina personer.

Jag ska berätta lite mera om det imorgon och lägga upp bilder för nu måste jag försöka sova om jag ska orka kliva upp imoron när klockan ringer kvart över fem.

Ha de


Taggad!

Datum: 2010-09-25 / Tid: 12:13:40
Nu har det varit full rulle hela morgonen. Marie och Emma har bakat. Jag har städat badrummet uppe samt mitt rum. Ska bara dammsuga av sen är det klart.
Känns som denhär dagen kommer flyga förbi. Hoppas att vi kommer hinna sitta ett tag bara vi tjejer och dricka lite vin innan alla kommer. Vi har nog aldrig hunnit med det förut för alla har stått och gjorde sig iordning och blivit klar precis innan folket har kommit. Bara Emma som varit färdig i tid.

Nu ska jag nog snart hoppa in i duschen så det är klart iaf.

Ha en bra lördag

Ovanlig morgon!

Datum: 2010-09-25 / Tid: 08:28:49
Jag vaknade för ca 20 minuter sedan, då var alltså klockan ca tio i åtta. Jag vaknade och började stor tjuta!
Jag drömde att jag hade lämnat Hitra. Men i drömmen var allt så konstigt. Jag hade inte förstått att jag var hemma och allt bara kom. Inte en människa kom på våran avskedsfest, vi sa inte riktigt hejdå till varandra, vi sa inte hejdå till någon egentligen. Det var säkert därför jag blev så lessen.
Eller?
Precis innan jag vaknade så satt jag och hyperventilerade och försökte ringa Emma. Satte mej i bilen och började köra mot östersund, sen vaknade jag. Hel skumt. Jag var faktiskt lättad när jag vaknade och såg att jag fortfarande låg i mitt rum i Vita på Hitra. Mitt hem sedan ett år. Kanske börjar få upp ögonen för att jag ska åka nu då kanske.

Idag fyller min älskade Pappa år! Stort Grattis till Dej Pappsen. Jag önskar jag hade kunnat vara där och firat dej. Men det får bli nästa helg. Jag älskar dej!


Nu ska jag skaka av mej drömmen och bli på lite bättre humör för idag är det ju faktiskt lördag :)en väldigt smickrande bild på moi!

En bra dag

Datum: 2010-09-25 / Tid: 02:02:52
Sista fredagen på jobbet, sista kvällen, sista våfflorna på jobbet, sista kvällsfikat på jobbet, sista passet med kvällsjobbarna, sista...
Mycket som varit sista idag. Men inte gråter jag för de. Jag ser så mycket fram emot morgondagen så inget kan få mej på dåligt humör idag inte.

Efter jobbet hade vi lite grekisk afton med bröd, olivolja från kreta, fetaost och vin. Väldigt mysigt var det. Nu ska jag snart sova för imorgon kommer det bli busy från morgon till kväll.
Vi ska in till Fillan  imorgon och äta middag på någon kvinnoförening. Det är tydligen folk från olika kulturer som ska laga mat och då får man komma dit och äta mellan klockan 14 och 17 har jag för mej att det var.
Sen ska vi baka, göra bål och tilltugg till festen. Kommer bli kanon bra.

Idag var ju vi ut på Dolmöya och slakteriet. Det var väldigt faschinerande att se måste jag säga. Jag skulle gärna vilja prova på att jobba där. Fick se lite bekanta ansikten oxå, det var ju typ 10 pers som våran fabrik hyrde in för någon månad sedan så några kände man igen. Hade hoppats att få se Sötnosen som vi döpte en kille till men han syntes inte till någonstans.

Nä nu ska jag läsa lite bloggar sen blir det till att sova om jag ska orka med dagen imorgon.

Ha de bra

Dolmøya

Datum: 2010-09-23 / Tid: 23:59:12
Imorgon ska vi åka på besök till slakteriet på Dolmøya. Jag har sett fram emot det sedan jag kom hit ut för snart ett år sedan och imorn ska vi äntligen åka dit. Dolmøya ligger på andra sidan ön, ca 40 minuter från oss så vi åker dit imorgonbitti och får en rund tur klockan halv elva. Det är alltså där fiskarna slaktas och rensas innan dom kommer till våran fabrik. Jag kommer med en update imorgon efter besöket där.

Äntligen fredag imorgon. Ser så mycket fram emot lördagen att jag önskar att det vore lördag nu. Vi kommer nog bli ca 30 pers, mer eller mindre, så det blir säkert kul.
Nu väntar jag på att lönen ska komma in på kontot. Ska bli spännande att se hur mycket det landar på denna gång. Det är väldigt nice att få lön varannan fredag faktiskt. Känns som man får pengar hela tiden. Men nu är det snart slut med det.Emma och Jag i maj

Torsdag eller fredag?

Datum: 2010-09-23 / Tid: 11:57:50
Konstigt att det är torsdag idag när det var torsdag igår :P

Känns inte alls nå roligt att gå till jobbet nu. Det är skit skum stämning nere i produktionen. Folk pratar bakom våra ryggar och eftersom de pratar världens skummaste språk så har vi ingen aning om vad som sägs och har ingen chans att försvara oss. Jag fattar inte hur vi kan ha umgåtts med Miro och Marek som dom beteer sig nu. skruvarna ha lossnat helt i deras huvuden och man blir ju mörkrädd för hur dom håller på. Skönt att veta att jag aldrig kommer träffa på dom ever again efter nästa vecka.
Vi pratade med Regiane igår, en jättegullig tjej som vi jobbar med, och hon känner oxå av stämningen därnere. Som en tickande bomb ungefär. Obehagligt.

Igår stog jag och Emma på nerskäring. Kom att tänka på en sak då. Tänk om nån skulle få nån riktig snetändning på någon annan, och håller i en kniv. Vilka jäkla kniv slagsmål det skulle kunna bli. Blodigt värre. hehehe.

Till helgen tänkte jag börja packa ihop lite av mina grejjer. Eller iaf börja samla saker som jag har runt i huset. Är så rädd att jag ska glömma något och det vill jag inte. Ska bli så spännande att komma hem och se min lägenhet :)

Nä nu ska jag snart fixa lite käk och sen göra mej klar för jobb.

Home

Datum: 2010-09-22 / Tid: 23:07:34
Jahapp, ännu en kväll avklarad. Gick väldigt fort ikväll. Skööönt.
Idag har jag varit jätte bakis. Eller jag har känt mej bakis. Precis som om jag har festat hela natten. Om man tittar på min säng så ser det ut som jag har dansat loss i den faktiskt. Madrassen på halva sängen och lakanet som virrvarr bara. Konstigt.

Jag längtar så sjukt mycket tills på lördag. Tror det kommer bli jättekul. Plus att det var ett tag sedan jag festade så det ser jag fram emot. Lite tråkgit dock att det är sista festen på Hitra med tjejerna. Men det hoppas jag vi alla kan bortse från på lördag och bara ha kul istället.Såhär happy kan man se ut när man förlorat mot typ 9 pers i vem som ska öppna surströmmingsburken7 arbetsdagar kvar!

Datum: 2010-09-22 / Tid: 10:22:10
Ja nu är det bara 7 dagar kvar på jobbet. Jag räknar bara ner arbetsdagarna för i helgen kommer vi ha så kul så den kommer bara gå fort. Plus att det mest är jobbet jag vill bort från. Det gör mej inget att vara med mina tjejer.
Igår pratade jag riktigt för första gången med en slovak. I början gillade jag honom inte alls för han tittade bara surt på mej ändå fast jag log mot honom, men ju längre tiden har gått så har han blivit trevligare. Han ler alltid när jag tittar mot honom och brukar skämta till det ibland. Igår stog jag mitt emot honom på vakuum maskin och då pratade vi rätt länge. Han sa att han tyckte att det var tråkigt att jag skulle åka hem, sen pratade vi om slovakien, sverige, norge och lite av allt. Det var kul.

Idag spöregnar det och vädret ser inte ut att bli nå bättre till helgen. Man kan ju hoppas att det bli uppehåll iaf.

Bjuder på en bra låt såhär på morgonen


Choklad och coca cola

Datum: 2010-09-21 / Tid: 23:19:53
Igår hade jag sånt himla sug efter choklad och coca cola. Jag stog och tänkte på det hela kvällen och jag brukar verkligen inte vara sugen på sånt. Om jag blir sugen så är det godis i det stora hela. Samma sak var det idag så då for jag på bunnpris och köpte choklad och coca cola som jag nu snart ska äta upp.

Jobb kvällen gick rätt snabbt förbi, men den började inte bra. Stog på nerskäring och min våg jävlades hela tiden så jag fick släpa den fram och tillbaka genom fabriken för att få någon att fixa till den. Efter den blev fixad så skötte den sig kanske tio minuter sen var det sak igen. Väldigt irriterande. Men resten av kvällen har varit rätt soft.

Nu ska jag slå igång en film på datorn och avnjuta min efterlängtade choklad och coca cola :)Midsommar stångs byggeResultatet. Man tänkter knappt på att den sitter på flaggstången :)Dethär ska jag gotta mej med nu :)

Ha de bra

Tisdag den 21:a september

Datum: 2010-09-21 / Tid: 10:51:19
Jag vaknade för en timma sedan. Helt okej. Tänkte slöa hela dagen nu innan jobbet.

Måste berätta en rolig grej som hände i fredags.
Jag och Emma står vid köksbänken och lagar tacotårta, det knackar på dörren och någon kliver in. Vi trodde såklart det var nya svensken Alexander som kom för han skulle komma, så vi tänker inte mer på de. Antar att han går in till Jocke i vardagsrummet. Sen efter en liten stund ser vi någon i ögonvrån som inte är Alex utan något äldre med mustasch. Då var det någon som samlade in pantflaskor till någon förening. Hahaha, han måste ha trott vi var konstiga när vi bara skiter i vem som kommer innanför dörren. Men han skrattade iaf när Emma sa att vi väntade besök och att det var därför vi inte var kollade vem det var. Men han fick lite pant och vi är med och tävlar om en fruktkorg. Om vi vinner så hoppas jag att den kommer inom nästa vecka för sen är vi ju inte här.jag, mikka och lujza för några månader sedan

WARNING!

Datum: 2010-09-21 / Tid: 00:29:43
Innan jag sover måste jag bara bjuda på den här låten med Green Day.

Jag längtar tills nästa Green Day konsert. Bara dom spelar någonstans i Europa så kommer jag åka.

Erica, jag kanske kommer dra med dej till Bratislava om du har otur :P

Om så är fallet får vi hoppas att dom spelar i sverige :).

 

Sovgott!

 


8 arbetsdagar kvar!

Datum: 2010-09-20 / Tid: 23:40:19
Idag blev det 45 minuters övertid. Eller vi började 45 minuter tidigare. Lite extra cash sådär på slutspurten. Nu är det verkligen nedräkning.

På lördag ska vi ha avslutnings fest. Kommer säker bli roligt. Kommer nog bli fullt hus. Men vissa personer kan man ju hoppas kommer hålla sig långt borta. Håller tummarna för det. Men om dom kommer och är otrevlig eller odräglig så är det bara att kasta ut dom, jag kan gärna stå för den biten :)

Jag måste försöka hinna med att fiska nästa vecka om får någon tid och om vädret tillåter. Jag har ju inte dragit upp någon torsk än och det skulle jag vilja göra. Jag var ju så himla flitig att fiska förut och har dragit upp så mycket sej att man inte kan räkna dom på fingrar och tår. Men det blev att jag la det på hyllan när min fiske kompis åkte tillbaka hem till stockholm. Senaste gången jag fiskade var när jag och Emma for iväg helgen före semestern, men det enda vi fiskade upp var ett par sjöstjärnor. Inte helt fel de heller.

Nu ska jag mysa med min vackra kisse som för övrigt börjar bli tjockis. Får se om det ploppar ut några bäbisar om 4 veckor.


Måndag den 20:e september 2010

Datum: 2010-09-20 / Tid: 12:33:04
Ny vecka och en dag närmare hemgång!!
Idag har jag och Emma varit in till Fillan på NAV kontoret och fixat lite papper. Sen var vi på bibblan så Emma fick skriva ut visum papper för hon åker ju snart till indien och bali. Lite avis jag är då.

Nu ska jag käka sen är det bara att göra sig klar för jobb. Måste kolla så jag har batteri kvar på min ipod sen i fredags för annars måste den på laddning snabbt!

Ha de

Drömmar

Datum: 2010-09-19 / Tid: 18:43:03
Jag ligger här och drömmer om min framtid. Eller allt roligt jag vill göra iaf. Det ska sparas mycket pengar så att jag om ett halvår ska göra nästa "stora" grej i mitt liv. Spännande.

Jag tror inte att jag sagt att jag har en lägenhet när jag kommer hem. En etta i sörberge. Jag har aldrig bott i sörberge och aldrig velat göra det heller men det är tack och lov inte i "centrum". Jag tror jag och min lilla bebis kommer få det bra där. Får se vad man hittar på att jobba med. Jag önskar att jag visste vad jag vill jobba med, men ingenting lockar mej. Får se vad jag hittar på.gårdagens fika

Lite vackra bilder på husets invånare :P

Nu ska jag göra lite käk och snart kommer Maries pappa och hans tjej och hälsar på en natt.

Härliga helg!

Datum: 2010-09-18 / Tid: 19:59:13
Igår hade jag och Emma en jättemysig kväll. Vi åt tacotårta, som för övrigt blev jättebra, sen satt vi kvar i köket och pratade i flera timmar. Supermysigt verkligen.

Idag skulle vi åka och fika i Fillan. Men efter lite grejjer som jag inte orkar förklara så blev det fika handling på bunnpris och sen fikade vi hemma, vilket var minst lika bra.

Jag ber om ursäkt att jag har så tråkiga grejjer att skriva om, men denna blogg är mer som en dagbok för mej så jag ska kunna titta tillbaka senare och se vad jag har gjort. Men det kommer bli roligare updateringar när jag kommer hem till sverige igen för då kommer det hända mer än vad det gör härute.

Mindre än 2 veckor kvar nu!
Ska bli sååå skönt att sluta jobbet och fara hem.

Nu blir det sen middag!

Tacotårta

Datum: 2010-09-17 / Tid: 20:01:56
Nu har vi äntligen helg!
Eller iaf jag, Emma och Jocke för marie blev tillsagd igår att hon skulle jobba kvällspass idag.
Jag och Emma har en tacotårta i ugnen nu och det ska bli riktigt gott med tanke på att jag inte ätit något sedan klockan tolv. Våffeldag på jobbet idag som alltid på fredagar. Jag tror jag ätit mer våfflor här än vad jag gjort i hela mitt liv.

Kvällen kommer bli lugn. Blir nog lite film och gotta här i min säng.

Nu ska jag kolla maten i ugnen och ringa mamma.

Ha de

Lång dag

Datum: 2010-09-16 / Tid: 21:40:12
Hello
Idag när det bara var ca 20 minuter innan jag skulle sluta så kommer Linda och frågar om jag vill ha övertid. Kändes motigt med tanke på att jag känt mej febrig och varit frusen hela dagen. Men nu är det gjort. Tiden fick fort och det tackar jag för.
Imorse när vi vandrade iväg på jobbet så regnade det fortfarande. Men tro det eller ej så hade vattnet på vägarna sjunkit undan så vi slapp vada genom en flod. Vägen var dock väldigt trasig men det har dom fixat under dagen.

Nu tänkte jag faktiskt ta och borsta tänderna och gå och lägga mej. Känns som fredag idag, men tur att det är torsdag så det inte skulle vara tisdag eller nåt.

Sovgott så hörs vi efter jobb imorn!

SOS??

Datum: 2010-09-15 / Tid: 14:55:17
Idag är det nog värsta vädret någonsin på Hitra. Det har ös regnat halva natten och hela dagen. Då är det inte något duggregn utan det VRÄKER ner. Jag gick från bilen till huset alldeles nyss och det tog max 5 sekunder jag var blöt. Jag hoppas verkligen det slutat regna snart för hur ska man annars ta sig till jobbet?
Vill ju inte köra bil om vägen bli värre så man fastnar någonstans och jag tog hem mina gummistövlar sist jag var hemma för jag har inte använt dom på hela tiden jag varit här. Såklart behöver jag dom nu.

Nu är det snart bara två veckor kvar härute. Känns så himla skönt. Speciellt då kroppen säger ifrån så mycket på jobbet. Har ont i varenda led i redan i början av dagen.
Ska se om jag vågar ta bilen i till Fillan nu snart och simma. Det är så skönt att simma när man har ont i ryggen.

Nu ska jag springa till garaget och hämta en matlåda ur frysen.

Ha de

Hemma

Datum: 2010-09-14 / Tid: 15:58:56
Jag kan inte sluta säga hur skönt det är att jobba dagpass. Imorgon är det redan onsdag och snart är det bara 2 veckor kvar tills jag flyttar hem! Wiihoouu!

Förkylningen är lite sämre idag än vad den var igår. Känner mej mer hängig och snuvig.

Har inte så mycket att skriva just nu faktiskt så jag lägger in lite bilder sen helgens fotboll som Marie deltog i.Nya fotbolls planer. Leröy Midnor är våran fabrik :)Hela Hitra var där :PMarie var bara liiiite nervös

Linjeledare Linda i målhehe, ser ut som Marie och Linda fajtas om bollen, grejjen är att dom var i samma lag ;)Louise och Lindas söta dotter TeaTjejerna som spelade. Från vänster: brud från Hitra mat, ny svensken Tina, Linda, Marie, Tatiana, Petra och Eva

Nu ska jag bege med upp på mitt rum och slå igång en film. Jag sitter nere i hallen just nu för mitt trådlösa har slagit ifrån igen.

Ha de

Jobbat och röstat!

Datum: 2010-09-13 / Tid: 15:31:40
Guud vilken soft dag jag har haft idag. Första 3 timmar på rippe linjen, vilket inte var så jättesoft egentligen för fiskarna fastnade hela tiden i skinnmaskinen hur jag är gjorde med dom, paus 30 min, krydda med curry/paprika krydda 2.5 timmar, paus en halvtimma, krydda igen 1.5 timmar, sen hemgång. Tiden gick grymt fort med tanke på att jag såklart hade min älskade ipod att lyssna på. Ingen stress bara lugn. Kanske är lugnet före stormen, får väl se hur dagen blir imorgon. Det mindre roliga var att min näsa har runnit som en vårflod. Jag har varit så täppt att jag inte kunnat dra tillbaka det heller. På rippelinjen kunde jag springa iväg en gång i kvarten typ och snyta mej, men sen när jag stod på kryddningen så blev det lite svårare. Sista kvarten blev jag så less på att dra av det mot armen så jag lät det flöda, tur att det var Thomas som kom och bytte av mej när jag skulle gå hem med tanke på att jag stog med en elva på läppen. Fräsch jag är då :P

Duktiga Louise hade beställt röstkort till oss hit till Norge. Så nu efter jobbet satte vi oss ner alla 4 för att rösta. Det gick ju bra det oxå. Men jag är inte alls nå insatt i detta men rösta gjorde jag. Nu har marie och louise åkt iväg till bunnpris för att posta och jag

Nu ska jag vänta på att mina tomater kommit som jag beställt med tjejer, sen ska jag göra varma mackor.

Natti natt

Datum: 2010-09-12 / Tid: 22:29:57
Ikväll har Vladimir och Lujza varit här och Lujza hade med sig sin dator så hon visade mej massa roliga bilder från hennes hemland m.m. Väldigt trevligt.
Nu blir det att sova och hoppas att snuvan är bättre tills imorgon. Jobbar 6.30-14.30 i veckan och det är såå mycket bättre än kvälls skiften. Man får gå hem när kvällarna kommer och har hela eftermiddagen och kvällen på sig att göra saker. Sweet!En till liten dos av Hitra.

Nu säger jag gonatt!

Hitra

Datum: 2010-09-12 / Tid: 18:16:03


Mamma och Jenny

Det får bli dessa bilder tills vidare för internet går så segt :)

Jag och Marie var in till Fillan förut och simmade en halvtimma. Eftersom vi båda inte är så pigga så tog vi mer en spa dag på hitra hallen. Vi simmade lugnt en halvtimma samtidigt som vi pratade om grejjer jag inte riktigt pratat med nån om förut. Skönt att dela med sig lite ibland istället för att bara hålla det inom sig som jag är väldigt duktig på att göra. Efter vi simmat så gjorde vi hårinpackning och satte oss i bastun.
Det blev lite pinsamt när vi kom ut ur bastun för simhallen stängde om 5 miuter så det var bara vi kvar, då frågar en badvakt och vi kan plocka upp en ring från botten. Såklart var det djupt men Marie gav det ett försök men hon är lite skraj för att dyka ner å det gick inte så bra. Jag tänkte att jag göra ett försök men eftersom jag hade linser i så kunde jag inte titta under vattnet så jag famlade runt i blindo på botten och kom upp utan ringen.
Det slutade med att Marie tog en sån där lång står grej och började skjuta ringen uppför branten till lite grundare vatten så jag hoppade i och och fiskade upp den med min fot. Det tog ca tio minuter att få upp en liten ring från botten på en bassäng. Vi skämdes och badvakten såg inte allt för road ut, en ung tjej var det. Fel att hoppa i själv då?
Men det var lite roligt samtidigt.

Ha de :)

Förkylning på G

Datum: 2010-09-12 / Tid: 13:21:40
Vaknade imorse med svidande hals och rinnande näsa. Både Marie och Louise har varit/är sjuk och jag hoppas inte att den är min tur nu. Peppar peppar att det bara är nå tillfälligt.

Igår hade vi en jätte trevlig hemma hos Kamila som fyllde år för några dagar sedan. Det bjöds på massa gott och mycket skratt. En riktig tjejkväll!
Det var lite komiskt för både Kamila och Dominika, en kompis till Kamila, är från polen, dom har bott här i typ 2 år så dom pratar bra norska, Lujza som oxå var där är från slovakien och vi tjejer är från sverige. Vi bor i Norge men men det var inte en norsk människa på kalaset. Vi kom fram till att vi inte känner nå norskar nästan. De enda norskarna vi umgås med är Joachim, Sophie och Elisabeth. Inte mycket när man bor i norge. Men jag klagar inte.Fika bordet!Söta KamilaLujza och Dominika
Lujza, Marie, jag och LouiseHon lyckades blåsa ut alla 17 ljusen på en gångEfter några vodkasprite och mojitos:
En kanon kväll enligt mej.

Nu ska jag värma köttsoppa och lindra min hals.

Bye bye

Weekend

Datum: 2010-09-11 / Tid: 10:50:59
Morrn!
Jag har inte klivit upp senare än nio någon gång denna vecka så idag unnade jag mej en sovmorgon. Vilket inte satt fel.

Gårdagens jobbkväll gick hur bra och snabbt som helst. Första och andra passet hade jag det väldigt soft, stog lite på sidan och la ett lager med fiskar i en kasse (låda), kryddade med citronpeppar, ett lager till, citronpeppar osv. Tiden gick sjukt fort med bra musik i öronen. Sista passet var jag som en alltiallo. Sprang runt och hjälpte till där det behövde, hämtade fisk från kylen, plockade ihop knivar och knivstål m.m.

Om en timma tänkte jag fara in på Hitra hallen och simma. Det har jag sett fram emot hela veckan. Ska bli så skönt. Klockan 4 ska Marie spela fotboll, hon blev tillfrågad på jobbbet igår och efter mycket tvekande sa hon ja. Det är tydligen invigning av någon fotbolls plan i Fillan, så då kommer några tjejer från våran fabrik spela mot tjejer från krabbfabriken Hitra mat. Men matchen är bara 12 gånger 2 minuter. Men det ska bli roligt att se.

Ha en find dag!

Som sagt..

Datum: 2010-09-10 / Tid: 14:01:48
Precis 14.00 kommer Lill Isa in på mitt rum. Hon har koll på klockan den där bruden.

Nu drar jag på jobbet.

Bye

Fredag äntligen

Datum: 2010-09-10 / Tid: 13:26:48
Jag har varit lite dålig på att blogga för internet har inte funkat på min dator. Men nu är jag tillbaka.

Skönt att veckan snart är slut. Bara en jobb kväll kvar. Min rygg behöver vila för svanken håller på att säga upp sig.
Det har väl inte hänt nånting värt att skriva här dom senaste dagarna. Min kisse har fått börja gå ut nu. Det har varit så fint väder ute och hon har stått och kraffsat på ytterdörren så i tisdags fick hon gå ut och det är hon nöjd med. Varje dag har hon kommit in några minuter före eller efter två, precis innan jag ska gå på jobbet. Perfekt. Då får hon vara instängd på mitt rum tills jag kommer hem igen. Låter hemskt, men annars äter dom andra katter upp hennes mat och det vill jag inte.

Imorgon tänkte jag fara in till Fillan och simma. Hoppas att det släpper lite i ryggen då. Sen tänkte jag sätta mej med en bok på ett café och ta en kopp kaffe. Mysigt.

Nu har jag sett klart 4:e sesongen av Dexter och det slutade så sorgligt och spännande att jag knappt kan vänta tills 5:e kommer ut. Hoppas det är snart.En bild från när jag och johanna var i Turkland-07

Jahapp

Datum: 2010-09-06 / Tid: 13:57:49
Nu har jag precis skjutsat mamma och jenny till båten och håller nu på att ladda för jobb som det finns 0 motivation till.
Det har varit så roligt när dom har varit här. Vi åkte från sundsvall på lördag förmiddag. Resan gick bra men var som vanligt tröttsam. Vi gjorde inte så mycket på lördag kväll, fixade varma mackor och såg en film. På söndagen klev vi upp tidigt och tog en promenad så dom fick se hur det ser ut här på ön. Vi hade sån tur med vädret. Riktigt sommarväder. På kvällen åkte vi in till Fillan och käkade på hjorten, sen blev det yatzy och jag vann nästan.
Idag har vi varit ner och kikat i fabriken, sen hann vi inte med så mycket innan deras båt skulle gå.
Trist att dom har farit hem nu tycker jag.

Nä nu ska jag ta cykeln bort på jobbet.

Hörs när jag kommer hem igen.

@ Sweden

Datum: 2010-09-02 / Tid: 15:31:23

Efter en lång körning igår så är jag nu i sverige.
Stannade på max i birsta igår och köpte med mat till mej och syrran. Hur gott som helst. Såg en film, sen blev det sängen.

Imorse var jag till den hemska tandläkaren och det gick bra. Men dom kunde inte göra klart allting utan jag måste tillbaka!
Idag drog dom en tand, har ont i truten nu, granntanden ömmar av någon anledning, sen borrade dom ett hål. Ska göra samma sak nästa gång, borra ett hål och dra en visdomstand. Men men, bara att gilla läget.

Nu sitter jag hos vicky och vi ska snart dra in på birsta och kika. Var in med syrran efter tandläkaren och köpte en extern hårddisk. Väldigt behövligt och än så länge är jag nöjd med den. Liten och lätt med stort minne.

Får se om jag får nån tid att blogga annars hörs vi på lördag när jag är back in action i norge.

Bye bye


RSS 2.0