Internet problem

Datum: 2011-03-31 / Tid: 16:06:32
Efter ett dygn utan att få igång internet så är jag back!
Trist när jag inte kan uppdatera. Vill ju informera mina nära och vänner hur det går och vad jag gör.

Igår efter jag bloggat så gick jag ner i loungen och satte mej och pluggade. Vi satt därnere 5 timmar och pluggade. Shit vad trött man var i huvudet sen. Jag satt lite barnvakt åt världens sötaste hundvalp. Shiva (stavning?) hette hon och och var inte många veckor. Hennes mamma hade blivit stulen och killen som äger henne var svensk så jag passade henne medan han var och tränade. Så hon låg på min mage och sov när jag låg på soffan i loungen och pluggade. En pitbull mix. Supersöt.

Imorse när jag vaknade var jag dö trött. Har varit pigg varje morgon men inte idag. Men bara jag kom upp så gick det bra.
Dagen började som vanligt med prov. Jag fick 100 % på drinkprovet jag gjorde igår :)
Efter provet så var det dags att öppna baren. Blanda drink efter drink i högt tempo och det var skit kul. Gick faktiskt rätt bra för mej idag, sämre för andra.
Sen var det freepour och efter lunchen var det bara att placera ut sig i baren och köra barträning igen. Sen fick vi välja, free pour eller flairing. Flairing ville alla såklart. Tidigare i flairträningen har vi bara använt oss av en flair flaska, men idag la vi till en thinner. En sån man shakar i som är i rostfritt stål. Det var riktigt roligt och gick jättebra.

Eftersom vi har pluggat så mycket i veckan så belönade vi oss med lite shoppning och mat i närheten av bangla road. Vi gick på marknader där så 3 shorts, 4 linnen och ett par skor fick följa med mej hem.

Shit vad jag kommer sakna skolan när jag åker hem. På ett sätt vill jag ju hem till mitt <3 men samtidigt är detta en upplevelse jag bara kommer få en gång och jag har så sjukt roligt i skolan, speciellt bakom baren. Äntligen har jag hittat mej själv och det jag verkligen vill göra. Skulle vara så grymt att stå i en bar i ett varmt land. Vilken dröm. Jag önskar att jag hade gjort detta för flera år sedan. Jag älskar verkligen detta. Synd bara att vi har så tråkiga barer i sundsvall om man jämför med stockholm och göteborg och såna städer. Men jag ska nog hitta någon jag trivs i. Hoppas jag. Får se hur det blir med allt.

Imorgon ska det tydligen vara välkomstmiddag sen ska vi säkerligen ut på bangla road och röjja. Kommer bli grymt. Vårat vipkort gäller på rock city så vi måste gå dit för man får en gratis t-shirt första gången man visar vipkortet :)En del av baren där vi tränarFree pour stationenBaren nere i loungenVåran loungeMumsCarroLina4 i rad är ett  måste här :)

Bilderna är lite mörka för jag tog dom mitt i natten. Kommer bättre bilder snart. Imorn kanske? ;)

Nu är jag trött och ska sova.

Drinkarna till imorgon är: Long island iced tea, long beach iced tea, sidney iced tea, beverly hills iced tea och tokyo iced tea.
Jag tror jag kan dom. Ska dra dom en sista vända innan jag går och lägger mej. Ska bli spännande att se imorn vad jag får på provet vi hade imorse på jäsning destillering, vodka och tequila.

Va roligt med lite peppande kommentarer från er. Alltid kul. Roligt att Du Linda läser :)
Shake and working mixer

Datum: 2011-03-30 / Tid: 10:10:14
Skoldagen slut för idag. Tråkigt faktiskt. Det är så himla roligt och jag kommer sakna den när jag far hem.

Dagen började väldigt bra. Vi fick tillbaka provet från igår och på mitt står det stort med rött uppe i hörnet 100%! Alla rätt med andra ord och jag är supernöjd. Hade inte nöjt mej alls med 98%. Sedan var det prov på drinkarna till idag. Gick nog bra tror jag. Southern comfort satt som sten i hjärnan :)
Sen hade vi våran första teorilektion om jäsning, destillering och om vodkans och tequilans historia. Imorgonbitti är det prov på allt sådant och jag tror det kommer gå bra. Det är lätt att lära sig man läser om någon man är intresserad av.
Sen har vi även följande drinkar i läxa: Fidel Castro, God Father, Seabreeze, Baybreeze, Madras, Margarita-up, Margarita rocks och God Mother. Alltså 8 drinkar istället för 6. Men det kommer gå lika bra som alla andra :)
Efter teorilektionen var det spitsmakning. Dom radade upp massa olika vodka och tequila i loungen som vi fick smaka på. Spriterna stog i ordningen sämst, bäst. Eller sämre och finare kanske man ska säga. När man smakade sådär kände man verkligen skillnad. Den värsta var nog den första tequila sorten. Tequilan måste vara gjord i ett speciellt ställe i mexiko för att få kallas tequila och den vi smakade var inte ens från mexiko. Smakade vidrigt. Hövva.
Sen var det upp på taket och free pour stationen där vi fick öva med att poura med två flaskor i samma hand. Det var faktiskt lättare att ha så än en i varsin hand. Då måste man "bounca" av flödet med två händer istället för att bounca en gång och stoppa upp två flaskor. Lite krångligt att förstå kanske...
Efter lunch var det free pour igen, sen flairing 45 min innan vi ställde oss bakom baren 90 minuter för att blanda våra nylärda drinkar. Det gick jättebra för mej idag. Vi använde boston shakern för första gången och jävlar vad ont det gjorde i handen när man skulle slå av glaset. Vi använde även working mixer och den var bra mycket skönare än shakern. Bara blanda, trycka på knappen, vänta två sekunder, hälla upp i glaset och woila!!

Jag kommer bli den bästa bartender i sundsvall. Det kan jag garantera. Jag lär av den bästa (Fredrik), jag kan hälla på fri hand, behöver inte några mätglas, jag kommer kunna flaira med flaskorna i baren, både för att showa och snabbare och enklade kunna blanda drinkarna, jag kommer lära mej knepen hur man blandar till exempel 12 drinkar på samma gång än att stå och blanda en och en, jag kommer vara snabb och effektiv och även om bartender bredvid mej har jobbat i 2 år och har mer arbetserfarenhet kommer jag vara bättre, för om någon frågar mej, vad är det för skillnad på vodka och rom kommer jag kunna svara, men det kommer inte bartendern bredvid för jag har läst teorin grundligt och än en gång, Jag lär från den bästa!

Nu ska jag springa ner i loungen, köpa en öl och plugga!

Hörs senare!

(jag räknade trapporna upp till taket och barstationen idag och det är tio stycken)

Hur jävla svårt ska vara!!!

Datum: 2011-03-29 / Tid: 17:40:05
Southern comfort southern comfort southern comfort southern comfort southern comfort southern comfort southern comfort southern comfort southern comfort southern comfort southern comfort southern comfort southern comfort southern comfort southern comfort southern comfort southern comfort!!!

Sicilian kiss ska innehålla 2cl SOUTHERN FUCKING COMFORT och
2 cl amaretto i ett rocks glas, med is, byggd.

Hur svårt ska det vara?
Jag kommer ihåg southern men sen glömmer jag comfort. Jag vet att det börjar på C men hittar inte ordet. Men efter detta måste jag ju komma ihåg det tycker jag. Jag får sitta och läsa in det mer på frukosten imorgon innan provet.
Men annars så kan jag alla drinkar.

Glömde skriva förut att imorse mådde jag inte så bra. Hade hosta och dö ont i halsen. Efter någon timma uppe i baren så skulle vi ner och hämta is för isbilen hade kommit. Jag hade druckit dåligt med vatten och mådde piss. Gick nerför alla 1000 trappor till gatan där bilen stog. Lärarna var mycket noga med att alla skulle ta 2 påsar var med sig upp igen. Men jag kan säga att påsarna var inte små, armarna höll på att frysa till is och jag höll på att dö innan jag kom upp på taket igen. Jag tror att det är tio eller 8 trappor upp (måste räkna imorn) och med två issäckar över armarna som väger 20 kilo var det ingen lätt match. När jag kommer upp på taket, blödröd i ansiktet, andnöd och svettig och vattnig av isen står såklart lärarna och tar kort, och filmar. Kul att stirra in i en kamera när man ser ut som en fisk på land ungefär. Hahahaha.

Nä det går fan inte att lägga upp bilder nu heller. Har ju tagit bilder på baren som jag vill visa. Får göra ett nytt försök imorgon då.

Nu ska jag försöka sova så man är pigg till imorn när vi ska prova bostonshakern för första gången.
Jag kan lova att jag kommer drömma om screwdrivers och rusty nails inatt :P

Nattinatt

Easy pease japaneesie

Datum: 2011-03-29 / Tid: 15:00:07
Så säger våra lärare Fredrik och det är inte rättvist. Idag var det inte så lätt kan jag lova.
Vi stog mestadels bakom baren och blandade dom drinkar vi hade i läxa och det var inte det lättaste. Speciellt inte när han sa 2 drinkar i taget och man hann knappt göra färdigt dom innan det kom in två nya. Men det var kul iaf.
Vi har inte fått veta resultatet på provet men jag tror det gick bra. Det enda jag glömt tränat på var färgkoderna på juice flaskorna. Men jag tror jag satte dom. Den enda jag var riktigt osäker på var blå så jag skrev ananas på den. Kollade i boken sen och det var ananas :)
Sen har vi haft flair träning för första gången. Det var skit kul men svårt. Bara det kommer lite sol nu så kan man stå nere på stranden och flaira i bikini så får man lite bränna på samma gång man tränar skillsen.
Det har varit en jobbig dag och jag är helt slut. Jag la mej i sängen efter skolan och började plugga in dom drinkar vi har i läxa till imorgon. Men jag somnade. Vaknade kanske en timma senare av att R ringde. Härligt att prata med honom lite.
Sen gick vi ner i loungen för att käka middag. Det verkligen öser ner ute så vi sket i att gå ut och äta. Idag bröt jag thaimat trenden och gick lös på mexikanska nachos istället. Nam nam.
Hehehe, jag berättade för carro att jag drömt konstiga drömmar när jag somnade till. Bland annat att jag låg ensammen här på rummet och det kom in nån främmande människa. Ja, sa hon, det är ju sant. Va, sa jag. Det var alltså ingen dröm utan när jag sov och carro och hanna pluggade så hade det kommit en kille och sagt typ, här bodde jag förut. Han visste nog inte att det bodde några här nu och hade väl vänt lika fort han kom in. Hahaha. Pinsamt.

Efter maten gick vi upp på taket och körde lite flairing. Passade på att ta lite bilder på taket men kamerabatteriet dog ju såklart.
Meeen som vanligt tillåter inte internet uppladdning av bilder.

Imorgon ska vi börja blanda drinkarna: Tom Collins, Tequila sunrise, Grasshopper, Sicilian kiss, cosmopolitan och metropolitan. Med andra ord ska vi lära oss använda shakern. Då kanske gäddhänget får sig lite träning ;)

Ha de

Öl och 4 i rad

Datum: 2011-03-28 / Tid: 16:54:52
Vid 19 tiden blev vi hungriga så då tog vi på oss flipfloppen för att gå ut och käka. Med i det där EBS pro paketet jag köpte förut fanns ett vipkort med rabatter lite här och där. Bland annat på resturang Green Mango. Vi kollade upp det på kartan innan vi gick men jag tror inte riktigt att kartan stämde med vägen vi tog. Det var alldeles kolsvart på vägen, inte en människor förutom moppar och bilar. Kom tillslut till lite civilisation menn ingen Grön mango. Vi gav upp tillslut och gick på en italiensk resturang. Dock käkade vi thaimat ändå såklart :)

När vi kom tillbaka till skolan så satte vi oss i loungen och köpte en öl och spelade 4 i rad. Mysigt.
Nu har jag repeterat lite inför provet imorgon och jag hoppas verkligen att det går bra.

Försökte just lägga upp lite bilder men det ville inte funka. Ibland är internet inte på min sida.

Nu duschen, sen repetera en sväng innan jag knoppar.

Goodnight

Flitiga Lisa

Datum: 2011-03-28 / Tid: 13:23:35
Nu har jag och Carro suttit och pluggat i 2 timmar och nu sitter det mesta. Jag har lärt mej ingredienserna på Black russian, white russian, screw driver, cuba libre, harvey wallbanger och rusty nail. Good for me. Inte nog med att vi hade dom drinkarna så hade vi rätt mycket mer att lära. Tex isens 4 regler, glasens 4 regler och 15 punkter hur man öppnar en bar. Sen var det lite mer grejjer oxå. Måste fila lite på hur man öppnar en bar för jag vill verkligen ha alla rätt på provet.
imorgon efter provet så ska vi blanda dom 6 drinkar vi har prov på. Det ser jag fram emot. Kommer bli roligt. Det är nog första gången i mitt liv som jag längtar till skolan :)

Får se vad vi hittar på ikväll. Lär inte vara nånting alltför avancerat. Vill gärna vara pigg till provet imorgon. Vi lär säkert gå ut och käka och ta en öl bara.min namnbricka :)

Plugg plugg :)

Imorgon ska jag ta bilder uppe på taket där baren, pour och flair stationerna är. Det är väldigt många trappor upp och man är helt slut innan man kommit upp.
Pinsamt nog så har jag träningsvärk i mina vader. Kan det vara trapporna tro? Otränad? Japp!

Ha de

Blivande bartender

Datum: 2011-03-28 / Tid: 10:58:49
Nu har jag äntligen börjat min karriär som blivande bartender. And I like it!

Dagen började med frukost klockan åtta. Bra frukost faktiskt. Fanns lite att välja mellan. Jag körde en släng av LCHF och käkade ägg och grönsaker.
Klockan nio kom lärarna och då fick vi presentera oss och sen fick vi lite info om olika grejjer innan vi begav oss upp på taket. Vi började på "free pouring" stationen där man får lära sig att fylla upp 2, 4 och 6 cl på fri hand. I början var det lite svårt men jag kom in i det snabbt tycker jag. Vi hade 6 mätglas var så vi hällde på fri hand och sen ner i mätglasen för att se hur många cl vi hade. Dom flesta gångerna hade jag precis på strecket. Weehu.
Sen gick vi igenom lite vad alla glasen heter, hur man hanterar isen m.m.
Vi anväder färgat vatten till drinkarna så vi fick blanda färger och sånt.
Sen var det lunch, thai mat eller spagetti och köttfärssås. Än så länge saknar jag inte svenska mat så thaimat är en självklarhet. Gottigott.
Efter lunchen stog vi en stund på free pour stationen igen innan vi fick lära oss skära frukter. Sist av allt fick vi läxa. 6 drinkar så vi lära oss till imorgon, sen några fler grejjer. Eller många fler grejjer känns det som med tanke på att det är rätt mycket nya intryck och sånt så huvudet är redan ganska fullt. Vi har prov imorgon klockan nio och på det tänker jag ha alla rätt. Jag går in för detta till 110 % och satsar på ett A. MVG alltså. Jag ska bli riktigt grym på det jag gör!Nu har vi precis varit och betalat matpaketet och EBS pro som inehåll massa grejjer som en bartender behöver. När jag kommer hem så jäklar kan jag agera bartender på festerna!
I paketet inehöll det flair flaskan på bilden ovan.

Nu ska jag plugga så jag får in allt i mitt huvud innan morgondagen!

Ha de bra

Saknar Dej <3

Thairegn

Datum: 2011-03-27 / Tid: 17:30:28
Ja nu är det kvällen här i patong. Det regnar fortfarande. Gör ju inget när man är inne men det är lite jobbigt när man är ute. Kommer snart peta ut ögonen på nån stackars thailändare med mitt paraply.
Jag och Carro gick ut förut för att käka middag och då var det rätt mycket vatten på vissa ställen på gatorna så det var bara att vada. Tur att man har flippisar på fötterna
Käkade supergod kyckling med röd curry till middag. Den fick jag faktiskt behålla, tack imodium!
Dom hade en liten hundvalp på resturangen, så himla söt. Kan inte ha varit gammal alls. Sötnöt.

Frukostregnet

CarroEtt stort spökskepp som dök upp i dimman. Creepyden lilla floden vi satt i när vi käkade. heheThailändarna är smarta och har poncho :)

Jag får lägga in lite bilder i stöten för internet tillåter inte så mycket i taget. Ska nog ta och sova snart så man är pigg imorgon. Nu när det är sommartid i sverige så är det bara +5 timmar härnere.

Uppdaterar imorn efter skoldagen är slut. Vi är lite nervösa nu inför imorgon. Det var ju ändå 5 år sedan jag satt i skolbänken nu. Men detta är jag intresserad av och detta vill jag göra.
Pratade just med Jorren som jag jobbade med i norge. det visade sig att han oxå var i thailand. Tyvärr var han i norra thailand och skulle åka hem om 2 dagar. Synd. Hade varit roligt att catcha up.

Fick just ett samtal från R och det gjorde min kväll <3

Om det är någon som tänker skicka nå sms så är mitt nummer numera +660896485527

Night night

Rain

Datum: 2011-03-27 / Tid: 12:45:45
Efter senaste inlägget så drog vi på oss bikinis för en eftermiddag på stranden. Vi stannade till på ett supermarket för att handla med oss frukost. När vi skulle gå ut igen så var det som himlen hade öppnat sig. Det bara öste ner. Vi gick tillbaka till skolan för att hämta paraplyn och lärarna som satt i loungen skrattade åt oss.
Vi trotsade regnet och gick ner till stranden ändå. Satt under paraply och käkade frukost. Tyvärr så blev det en liten flod precis där vi satt så vi blev rätt så blöta.
När det värsta regnet lagt sig gick vi längst med stranden en bit innan vi gick tillbaka till skolan. och badade lite i poolen. Nice.
Nu ligger jag i sängen med magont. Mindre roligt. Har tagit imodium plus så jag hoppas det hjälper.RummetSängarnaRegnigt patong från balkongenStrandfrukosten

Nu går internet segt så jag får nöja mej med dessa bilder så länge.

Ha de

Saknar Dej <3

Söndag

Datum: 2011-03-27 / Tid: 09:52:01
Godmorgon Sverige!
God eftermiddag Thailand!

Klockan är nu ca 15.00 härnere och jag har precis vaknat. Shit vilken ångest jag fick när jag tittade ut och det inte regnade! Skönt utan regn men då hade jag kunnat lega på stranden hela dagen. Ja, ja. Det får bli på lördag det.

Igår var det regn precis hela dagen och kvällen. Jag och carro gjorde inte många knop alls. Låg på rummet och halvsov. Sen gjode vi ett ryck vid åtta tiden för att trotsa regnet och gå ut och käka middag. Vi köpte varsitt paraply och det trodde jag inte man skulle behöva i thailand. Men men.. En tonfisk sallad senare tänkte vi gå runt och titta en sväng innan vi gick hem. Gick till Bangla road och där var det uteliv. Herregud vad mycket discotek. Jag har tyckt att det var mycket ställen i alanyas hamn, men det kan slänga sig i väggen jämfört med detta. Slutade med att vi gick in på ett ställe och tog en öl, sen vidare till nästa osv... fick gratis tequila och shit. En rolig kväll. Men jag har nog aldrig varit ute i badshorts och paraply nångång. Hahaha.

Nu har carro oxå vaknat så nu drar vi nog ner på stranden en sväng.

Ha de

Kindom of Thailand

Datum: 2011-03-26 / Tid: 11:01:38
Efter en resa på närmare 20 timmar ligger jag nu i min säng på Europeiska bartenderskolan i Patong beach, Phuket.

Flygresan till Doha, Qatar gick bra. Jag hamnade bredvid en kille från USA som var påväg till Afganistan för att tjänstgöra inom militären. Jag som tycker att sånt är jättespännande kunde inte låta bli att fråga: Have you ever been in combat? :P
Japp det hade han. Han joinade "the marine" direkt efter high school och sen hade blivit kvar. Vet inte hur gammal han kan ha varit, mellan 35-40 nånting. Han hade varit mycket i Irak och sånt. Han hade även varit ute mycket och rest och hade väldigt mycket att berätta. Efter mat och prat somnade jag och sov som en stock. Sen var det landning i Doha. Mac (amerikanen) bjöd på kaffe i väntan på nästa flyg. Han fick nog lite moderskänslor för mej eftersom jag var ute själv och reste så han fick min mejladress för att skriva och höra så jag levde. Trevligt att knyta nya kontakter.

Mitt plan mot malaysia gick en timma efter macs plan så den tiden spenderade jag på att titta på araber i vita klänningar. Häftigt.

Resan till kuala lumpur var inte lika rolig. Hamnade brevid en lång kille från nigeria som tog upp halva min plats med sina ben. Jag ville sova, han ville prata. Förstod inte hälften av vad han sa då han pratade jätte tyst, jätte snabbt och jätte dålig engelska. Efter 7 timmar av plåga kom vi äntligen fram till malaysia och han klev av. Han lämnade sin mejladress på en lapp. Jag slängde den lika fort.
Sen var det ungefär bara en timma kvar till phuket så det gick snabbt. Caroline som jag skulle möta upp hade försenat flyg så jag tog en taxi själv till skolan som ligger ungefär 45 minuter från flygplatsen, vilket inte gick helt felfritt då taxi chaffisen inte visste vart vi skulle ändå fast jag gav honom adressen. Kom fram till slut, träffade läraren och fick nyckeln till rummet. Var så himla trött efter den långa flygningen så jag tog en dusch sen däckade jag på sängen. Vaknde efter några timmar av att min roomie Hanna kom. Trevlig tjej. Pratade lite, fortsatte sova och vaknade sedan halv 3 thailänsk tid och var dö pigg. Jetlag.

Imorse gick jag, Hanna och hennes pojkvän Rasmus för att köpa frukost. Vi gick hur långt som helst utan att hitta ett supermarket. Hade säkert gått nästan 20 minuter innan vi hittade det. Jag köpte en stor vatten, en liten vatten, en juice, 2 yoghurt och en duschkräm och för allt betalade jag ca 25 svenska kronor. Thailand är billigt!
Så det blev frukost på stranden innan det började regna. Caroline hade kommit hit när vi var borta och det var jätteroligt att träffa henne. Vi har bara hängt på skolan idag eftersom det verkligen ös regnar ute. Men det är varmt iaf och det tackar jag för.

Kommer uppdatera här en eller flera gånger om dagen. Om internet tillåter kommer det även bilder.

Ha de!

Ny start

Datum: 2011-03-23 / Tid: 00:57:24
Nu startar jag fresh här igen!

På torsdag bär det av till Thailand. Jag har precis börjat packa min väska. Den är full och jag är inte ens halv färdig. Sweet baby jesus hur ska detta gå. Har packat alla kläder och så men thats it. Min dator? Toa grejjer? Sminkväska? Skor? H-E-L-P!
Men det löset sig. Det gör det alltid på nåt vis. Jag kan ju trösta mej med att nu väger min väska endast 7 kilo så bara jag kan pressa ner allt så behöver jag inte vara rädd för övervikt. Max 23 kilo är det på mitt flygbolag. En baggis. Oh yeah. Tur att det inte är vinterkläder jag ska ha ner för så skulle det vara illa.
I födelsedags present fick jag en backpacker ryggsäck av mamma. En Lundhags spirit V8 60. Kanon säck verkligen. Jättenöjd med den så jag klagar verkligen inte. Fick även en flightbag som jag ska ha väskan i när jag flyger. Dom gillar inte remmar på flyget och jag vill inte att dom ska klippa av dom vid incheckningen så en flightbag är kanon. Undra om jag kan fylla den med grejjer om det inte får plats i väskan? Borde jag ju kunna.

Imorgon kommer jag ha fullt upp. In till stan och birsta och fixa det sista. Packa det sista. Plocka ur alla grejer ur  Siggsten (Sigge) min älskade och hatade bil som jag inte kommer få se mer. Ingen förslust egentligen för bil jäveln har jävlats största delen av tiden jag haft den. Tacka vet jag min 4 växlade lilla blek röda golf etta Steve. Rest in peace darling. Alltid i mitt hjärta.

5 (?) månader sedan jag bokade in på mej på bartender kursen. Hur känns det då? Jo det är lite sådär faktiskt. Klart jag ser fram emot att börja min bartender utbildning och fara från slask, blåst, kyla och snö. Men mycket har hänt den senaste månaden som gör det så himla svårt att fara. Kan enkelt säga att jag lämnar mitt hjärta hemma när jag far. Kommer vara mycket tårar på planet för jag kommer sakna Dej så sjukt mycket. Fy fan. Därnere kommer jag ha så mycket med skolan att jag förhoppningsvis inte hinner tänka så mycket. Det försöker jag intala mej iaf.

Nä nu ska jag göra ett sista ryck och sen försöka sova. Jobbig dag imorgon.


RSS 2.0