Random pics

Datum: 2013-06-18 / Tid: 17:43:30
Nu har vi precis varit och ätit middag på Fuji. 
Det är så konstigt för istället för att få hunger känsla mår jag så illa att jag bara vill lägga mej ner och jag får tvinga i mej mat, men efteråt mår jag så mycket bättre. Borde det inte vara tvärtom? 
jag vill bara att magen ska bli normal igen. 
Idag har det såklart varit strålande sol men jag har inte kunnat gå till någon strand. Nog skulle jag kunnat för jag behöver inte ha toan 10 centimeter bort längre men jag tror inte att min kropp är redo att ligga i solen och steka och bli uttorkad en hel dag. Det får vänta.
 
jag har inga nytagna bilder så jag tänkte lägga upp lite random bilder jag har på telefonen.
 
 
Massa måsar på stranden i surfers paradise
 

 
Jag är på 2 ställen samtidigt. Ena foten i Queensland och andra i new south wales
 
 
Stannade till när vi var påväg och hälsa på dereks pappa och tittade på den fina utsikten.
 
 
 
Lite havsbilder från när vi lämnade surfers paradise
 
 
 
 
 
Min favorit som jag hittade på ett bageri i surfers. Berry and white chocolate scone. Vill ha!!!
 
 
Det lilla stackars plan vi åker i från Brisbane till Roma. Lite turbulens i detta plan och folk sitter och skriker. Inge roligt plan. Tror det är 10 säten.
 
 
 
 
 
En kylig kväll i reedy creek
 
 
När vi fick höra att campet skulle flytta och alla arbetarna flyttade ut var det dags att riva ut och tvätta alla sängkläder madrass skydd, täcken och filtar. 
 
 
På denna bild är det bara täcken och filtar.
 
 
 
Ser ut som Jennie rider en häst. Haha
 
 
Jag och Aimee
det tog 3 dagar att tvätta allting och maskinerna gick nonstop. Om jag klev upp och kissa på natten startade jag upp en maskin. En natt satt vi uppe och prata till ett på natten och maskinerna gick. Det är mycket tvätt.
 
 
min camp manager Duncan hade hål i fickan men det fixade han. Det tog han en halvtimma att sy igen men eftersom han är perfektionist såg fickan som ny ut när han var färdig.
 
 
Fin morgon i reedy creek
 
 
Nu får det vara nog med bilder för idag. Vissa bilder kanske jag har lagt ut tidigare. Ni får ha överseende med att mitt minne inte är de bästa.
 
gonatt
 
 
 
 
 
 

Ny dag, nya möjligheter

Datum: 2013-06-18 / Tid: 06:30:11
Efter en nattsömn på 12 timmar känner jag mej som ny. Not. 
Jag mår iaf bättre än igår men känner mej inte riktigt 100. 
Sent igårkväll följde jag med Derek ut till en restaurang som ligger nära hotellet. Jag beställde en ostmacka och fick i mej nästan hela. Kände mej yr och svag så så fort vi ätit klart bar det av tillbaka till hotellet och sängen. 
 
Igår var den finaste dagen på länge. Ingen riktig sol men nästan. Typiskt när jag låg strandad i sängen. Jag lovar att på torsdag när vi ska till Burma kommer det vara strålande sol. Jag hoppas det regnar då. 
 
Har inte så mycket mer att komma med just nu. Vi ska väl ut och prova äta nånting snart. 
Ha de

...

Datum: 2013-06-17 / Tid: 16:16:43
Usch vilken dag. 
Jag har iaf fått behålla det lilla jag ätit men jag har haft feber hela dan men tack och lov har jag sovit till och från hela dagen.
 
Tur att det kom nu och inte på torsdag när vi ska till Burma. Jag skulle inte kunnat ha åkt om jag mått som jag gjort idag och igår.
Föehoppningsvis mår jag bra imorgon.
 
 
sista stoppet på våran utflykt. Honungsfarmen.
 
 
 
 
 
 
Tror inte jag visade kortet på bebis elefanten vi såg.
 
 
Nu började precis Harry Potter på tvn så jag ska se den innan jag sover.
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen!!!

Datum: 2013-06-17 / Tid: 00:18:00
Det är över! Äntligen. Kunde inte komma en sekund för tidigt.
 
så sjuk som jag var igårkväll har jag inte varit på flera år. Det fanns inget stopp. Kramperna i magen påminde om kramperna jag hade i Turkiet och vilken smärta alltså.
 
Bland det jobbigaste var att jag var så fruktansvärt törstig. För en klunk vatten jag drack kom det upp en halvliter. Fick inte ens behålla en liten stackars klunk vatten. Jag låg på toagolvet och fantiserade om vattenmelon, juice, frukt shake. Iskaffe, allt kallt som är drickbart. 
 
Jag vet inte vad som gjorde mej så sjuk. Måste ha fått i mej en bakterie på någe vis. Matintaget igår var, en yoghurt, blåbärsmjölk, nudlar med kyckling, och torkade frukter jag provade. Det enda jag kan se kunde göra mej sjuk är kycklingen men derek åt samma och han var inte ens dålig i magen medan jag var så sjuk och i såna smärtor att jag bara låg på toagolvet och grina till slut.
han åt till och med nästan halva min portion Men inget var fel på honom. 
 
aja, det värsta är över nu Och jag är så tacksam för det. 
 
Klockan är snart halv 6 på morron så jag ska försöka somna om igen.
 
vi hörs sen

Magsjuka :/

Datum: 2013-06-16 / Tid: 15:31:36
Jamen vad trevligt. Åkte på magsjuka såhär på kvällskvisten. Det kommer från alla hål och sån jäkla magsmärta. Smärtorna kommer i intervaller och det gör så ont att jag knappt kan andas. Derek är på Apoteket nu och köper nå piller till mej.
jag mår inte alls nå bra.
 
 

Bananer och Burma

Datum: 2013-06-16 / Tid: 09:54:12
Nemen hallå!
Igårkväll gick vi ut för en sen middag. Det hade inte regnat på ett tag så vi lämnade paraflaxet hemma för vi tänkte gå till en resturang som är rätt nära hotellet. Stort misstag. 
Vi hade precis ätit färdig när det började spöregna. På en minut forsade vattnet på vägarna och det var ett vattenfall på utgången av restaurangen. Det blåste bra så vi var tvungen att byta bord och sätta oss längre in för vi började bli blöt. Vi satt där i kanske en kvart men regnet avtog inte i styrka. Vi orkade inte vänta nå längre så vi gick genom vattenfallet och ut på gatan. det var inte så farligt med tanke på att efter sekunden under vattenfallet kunde vi inte bli så mycket blötare.
Vattnet på gatan gick upp till fotknölarna på mej. Thai regnet är inte att leka med.
 
imorse när jag var ut på promenad såg det lite ljusare ut och solen började tränga igenom molnen. När jag kom hem tog jag på mej bikinin, solskyddsfaktor och gjorde mej redo för stranden innan jag väckte Derek Och sa att det är soligt. Han gick ut på balkongeoxhoch ropade att det är inte alls soligt. 5 minuter senare spöregnade det. Blev ingen strand idag heller.
 
vi gick till food courten i Jung Ceylon istället och åt nudlar. det fanns ett stånd där med torkade frukter så jag gick dit för att provsmaka. Började med min favorit frukt, kiwi. Den var Inge god, smakade lite avföring. Sen smakade jag en jordgubbe och den smakade inte heller nå gott så jag tappade lusten att prova det andra så jag köpte en packe med torkade bananer som jag vet jag gillar.
 
 
sen gick vi och betalade för våra visa run. Eftersom man bara får stanna i Thailand 30 dagar utan visum måste man göra visa run för att få ny stämpel i passet. Så det ska vi göra på torsdag. 
Vi blir hämtade klockan 6 på morgonen och åker minibuss till hamnen i Ranong, får en stämpel i passet att vi lämnat Thailand Och åker vidare med båt till grannlandet Burma. får väl en liten stämpel där och sen tillbaka till Thailand igen. Berättar hur det går när vi kommer tillbaka.
 
nu ska vi snart se braveheart. Den är ju så bra.
 
 
 
 

Run Forrest!

Datum: 2013-06-15 / Tid: 14:57:58
Hej hej
the silver (brumby) stallion var så bra. Jag mindes knappt något av den men jag tyckte den var bra. Hästarna är ju så otroligt fina, blir så sugen att rida. 
 
Annars så fortsätter det dåliga vädret. det var uppehåll strax före 2 idag så vi passade på att gå till Jung Ceylon för mat. Derek såg på startsidan på Facebook att wine connection hade pizza erbjudande. 150 bath för valfri pizza och en dricka. Lät ju bra tyckte vi så det fick bli pizza på den restaurangen.
 
efter maten tänkte vi ta en prommis på stranden men det började spöregna så det var bara att springa tillbaka till hotellet. 
 
Eftermiddagen spenderade vi framför film. Jenny ringde förut så vi surrade på ett tag. Så roligt att prata med henne. 
Vi hade tänkt tagit en vilodag från gymmet idag men vi var så uttråkad så vi gick dit ändå. Jag sprang bara 25 minuter och Derek körde armar och det fick vara nog efter det.
 
nu ska vi snart gå och äta middag nånstans.
 
ha de
 
 
 

The eagles are coming!!!

Datum: 2013-06-15 / Tid: 04:59:46
Morning!!
Ahhhh, jag är så exalterad att jag håller på att kissa på mej!
När jag var kanske 8-9 år spelade pappa in en film till oss som vi tyckte va så bra, the silver brumby. Tyvärr så var det någon nöt (kanske jag) som spelade över den filmen och jag har inte lyckats fått tag på den sedan dess. Jag har försökt många gånger. Skulle till och med beställa den från staterna men till och med där hade den utgått. Men igår hittade jag den!!!! Och den finns nu ner laddad på datorn. Yeeey. 
Tack vare att jag googlade russel crowe igårkväll kom det upp att han varit med i the silver stallion. Kollade upp den filmen, The silver stallion,........ wait for it....... Aka The silver brumby. Fanns en link att ta hem och efter så många år får jag se den igen. Derek sa att den förmodligen kommer vara dålig eftersom det var så längesen jag såg den och  det är kanske sant. Ekar har säkert byggt upp hur underbart bra den var i mitt huvud. Men det spelar ingen roll. Det var fina hästar att titta på iaf.
 
Sent igårkväll började vi titta på en film men jag var så trött att jag gav upp och somna. 
Derek har sagt att jag pratar så mycket i sömnen. 
Inatt när Derek precis skulle sova hade jag legat på mage och lyft mitt huvud och kollat till höger och vänster. 
derek: what are you doing?
jag: waiting
derek: waiting for what?
jag: the eagles to retur. 
Hahaha, han mindes inte om jag sa the eagles to return eller the eagles to come back. 
Undra vad jag drömde. Vi såg the hobbit i förrgår så jag kanske drömde något om de örnarna. Vem vet.
 
nu ska jag titta på filmen och återkommer senare hur den var.
 
 
Ha de!!
 
 
 

Man of steel

Datum: 2013-06-14 / Tid: 16:03:46
God afton
Det verkar inte finnas något stopp på detta eländes regn. Det har regnat i snart en vecka och vi börjar bli lite less på vädret nu. Men det är varmt iaf och jag ser inte fram emot att börja jobba igen för det kommer vara så kallt. Dom pratade förut om att personalen skulle få dunjackor eller västar av företaget och jag hoppas vi får dom snart för jag har ingen jacka och jag tror inte att en tröja kommer hålla mej varm när det är -5 på morgnarna.
 
men det vill jag inte ens tänka på nu. Vi har fortfarande semester.
 
idag har vi varit och gymmat. Väldigt skönt var det. 
 
 
Från tredje våningen på gymmet. Grått och trist.
 
ikväll har vi varit på bio och sett Man of steel. Jättebra film. Jag har aldrig varit något fan av Stålmannen. Tror faktiskt inte jag sett en enda film men denna kan jag rekommendera. Efter filmen köpte jag glass från baskin & robbins. Inte dumt. 
 
Nu ska jag läsa lite ur min bok och försöka somna tidigt. Vi håller tummarna för 0 regn imorn.
 
ha de
 
 

6 månader

Datum: 2013-06-13 / Tid: 16:48:08
Hej alla fina!
hoppas alla haft en bra dag. 
Vi har det regnigt som vanligt. Imorse gick jag ut på min promenad och det var så grått och trist men Inge regn. När jag kom upp på rummet tittade jag ut på balkongen och det var som himlen öppnat sig. Herregud vad det regnade. det regnade inte en droppe när jag gick in på hotellet men på den minut det tog mej att gå upp till rummet bara vräkte det ner. 
 
Derek var besviken när han vaknade för han ville så gärna gå och simma och sola. Jag var oxå sugen att simma men när det regnar här är det så vågigt i havet att det inte går att simma. Vi tog på oss badkläder, trotsade regnet och hittade ett hotell där man kunde betala för att låna poolen. Så vi simmade runt i poolen i regnet i en timma ungefär. Sen blev vi så hungrig så vi gick hem igen och duschade och sen vidare till Jung Ceylon och food courten för phad thai. 
 
annars har vi bara latar på. Idag har vi varit gifta i 6 månader <3
 
har ingen bild att bjuda på idag. Vill inte dra med mej telefonen när det regnar.
 
ha de så hörs vi imorgon

Cashews!!!

Datum: 2013-06-12 / Tid: 10:45:30
På våran utflykt tog dom oss till en cashew nöt fabrik. Dom hade såå många olika sorters cashew nötter som man fick provsmaka. För att nämna några: choklad, wasabi, honung och sesam frön, kryddig, bbq, vitlök... Ja dom hade allt. Vi köpte en förpackning med coated cashew nut with crispy tom yum flavour och de är så goda att jag inte kan sluta äta. Vi köpte även en förpackning med honung och sesam frön. 
 
 
 
 
Frukterna i trädet är cashew nöt frukter. En frukt innehåller en nöt och man kan dricka saften från frukten. 
 
 
Här fick man ett litet glas med saften och det smakade lite annorlunda. Rätt gott faktiskt.
 
 
Nötterna när dom fortfarande är i skalen.
 
 
Mannen på bilden var våran guide hela dagen och han var rolig. 
 
 
Sen var det en oändlighet av nötter.
 
Jag hade kunnat köpt halva affären men det hade blivit dyrt.
nu ska vi snart ut och äta middag i regnet.
 
ha de
 
 
 
 
 

Blääää

Datum: 2013-06-12 / Tid: 07:27:34
Igårkväll gick vi ut en liten sväng för att få lite luft. På kvällarna finns det vagnar efter gatorna med grillspett, pannkakor, thaimat och lite allt möjligt. Derek såg sin favorit, friterad kyckling så han ville köpa en bit. Jag önskar han hade nöjt sig med kycklingbiten men icke...
 
 
såklart ville han prova kyckling fötter. Blää
 
 
och även en hel fågel med hövve å allt. Inte ens thailändaren visste vilken sorts fågel det var men det stoppade inte min man som äter vad som helst.
 
 
 
 
 
Uaack!!
men han tyckte allting var gott och det är väl huvudsaken. Eller nåt...
 
här fortsätter det att regna men det gör inte så mycket. men vi ser fram emot en solig dag nu snart så vi kan steka på stranden.
 

:)

Datum: 2013-06-11 / Tid: 14:43:59

ho ho!
 
nu har jag gjort något jag inte skulle ha gjort, sovit 3 timmar. Förhoppningsvis kommer jag kunna somna ikväll men om jag inte kan det är det väl inget att gråta över för vi är på semester!!
 
jag gick och gymmade på förmiddagen och efter det gick vi och åt en sen lunch/tidig middag. Efter maten tog vi en promenad för att kika på svenska restaurangen mamma mia som vi åt på några gånger sist vi var här som hade sån himla god pizza. Stor besvikelse när restaurangen var borta men Harrys är iaf kvar med sin svenska meny så dit ska vi gå någon kväll.
 
 
Templen vi var till efter big buddha häromdagen.
 
 
 
 
 
Nu vill bilderna inte ladda upp nå mer. Försöker igen imorn.
 
ha de
 
 
 
 
 
 

Big buddha

Datum: 2013-06-10 / Tid: 06:47:07
Hej hej
idag regnar det, det bara öser ner. Jag har varit på gymmet nu på morgonen så nu ska jag bara vänta på att Derek ska vakna till så ska vi nog ut i regnet och äta lunch.
 
Här kommer bilder från big buddha statyn uppe på berget. Statyn är helt gjord i marmor och är gigantisk.
kvinnor får inte visa benen så jag fick ha på mej en kjol.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Upp i buddhas näsa :)
om man är i karon beach kan man se Big buddha om man tittar upp mot berget. Nästa gång vi far dit ska jag se om jag kan ta ett kort på berget där han sitter så ser ni hur jättestor han är.
 
 
Så kan det gå om man flummar på och inte ser vart man sätter fötterna. Förlåt igen för bilden Frida.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ut i regnet. Nästa inlägg blir det bilder från resten av utflykten.

Elephant

Datum: 2013-06-09 / Tid: 13:14:40
Lite elefant bilder nu då :)
 
 
 
 
 
Våran elefant skötare. Han var så snäll att han lät mej ta kontrollen...
 
 
Vilken upplevelse alltså
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Underbar upplevelse men jag erkänner att magen knöt ihop sig lite när skötaren gick ungefär 7 meter framför och elefanten stannade och började promenera av stigen. Skötaren verkade iaf ha pli på han för så fort han sa något på thai vände elefanten tillbaka till stigen.
 
I nästa inlägg blir det bilder från Big buddha.
 
 
 
 

Bilder

Datum: 2013-06-09 / Tid: 10:31:36
Hej hej!
Nu är vi hemma efter utflykten och det har varit en jättebra dag. Bilderna får tala för sig själv.
 
 
 
 
Det där gick inte som jag planerat. Internet är så segt att bilderna ovan är de enda som ville ladda upp nu. Jag försöker igen lite senare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sjuk

Datum: 2013-06-08 / Tid: 12:59:11
Hej alla!
jag mår inte riktigt 100. Tror att det är all thaimat och magen vill ha något annat.
igårkväll hade jag så ont i magen men tvingade ändå i mej middag. Idag mår jag bättre. Tog på mej gymkläderna för en stund sedan och när jag kom till gymmet var det bara att springa hem igen. Tur att gymmet ligger på samma lilla gata som hotellet. Jag ser gymmet från vårat fönster. Så idag blir vilodag. 
Nu till något roligare. Imorn ska vi på utflykt!!!!
 
vårat program för dagen är: 
kata view point (har varit där många gånger och utsikten är den bästa)
 
elefant ridning 30 minuter 
 
big buddha
 
chalong temple
 
honey farm
 
cashew nut factory
 
kaffe stop
 
hemresa
 
ska bli roligt att göra något och Derek har inte sett big buddha statyn som jag tycker är ett måste om man är i Phuket.
 
annars idag har vi köpt några dvd filmer, tandtråd, frukt och deo. 
våran utflykt börjar 7.30 imorn bitti då vi blir upp plockade på hotellet. Blir tidig kväll för oss ikväll.
 
 

Sea horse mansion

Datum: 2013-06-07 / Tid: 13:16:40
Nu är vi äntligen på vårat nya hotell sea horse mansion. Sängen är så mjuk och skön att jag nästan börjar grina av lycka. 
 
Jag började må lite skit förut idag. När vi gick hem från lunchen kände jag mej lite illamående och kändes som jag trampade luft. Efter 4 timmars sömn är jag som ny. Vi ska nog gå och äta middag snart och sen bara kika runt.
 
 
Våran nya säng
 
 
 
Vi är väldigt nöjda med rummet. 
 

Today is the day!!

Datum: 2013-06-07 / Tid: 04:23:15
Morning!
Nu är det inte länge förrän vi flyttar hotell. Aldrig mer denna cement dyna på sängen. För att fira detta ska vi gå på swensens och äta glass senare idag. 
 
igårkväll skulle vi ha jurassic park maraton och det gick ju bra tills jag satte in disc 2 men det som skulle vara 2:an var även 1:an. Bara på med flipflopen och ut och leta rätt på stället vi köpt filmerna från. Derek kom ihåg hur killen såg ut så vi hittade honom utan problem och efter många förlåt från honom fick vi rätt film. Jag somnade på 3:e filmen men klockan var nästan 2 på natten så det var inte så konstigt.
 
uppe tidigt imorse var jag och tog min vanliga runda och för första gången på våran semester är det strålande sol och inte ett moln på himlen. klart vi haft sol förut men det är alltid lite molnigt. Jag blir inte förvånad om jag har snygga linjer efter mitt linne. Kanske till och med efter solglasögonen. Det hoppas jag inte men kinderna bränner lite så jag blir inte förvånad. 
 
Nu ska jag duscha, packa och försöka få liv i min man så vi kan flytta :)
 
ha de!

After earth

Datum: 2013-06-06 / Tid: 14:29:22
Hej hej
 
idag har vi som alla andra dagar bara slappat. Vi gick till Jung Ceylon när vi vaknade och åt, sen gick vi runt och kikade ett tag medan vi väntade på att nya filmen after earth skulle börja. Jag tyckte den var jätte bra och Derek tyckte den var okej. Lyssna på mej, den var jätte bra.
 
påväg hem köpte vi jurassic park filmerna. Vi började titta på första men eftersom vi inte ätit något alls på 7 timmar skrek magarna efter mat och jag åt den godaste panang chicken någonsin.
 
imorgon byter vi äntligen hotell!!!!
förhoppningsvis är det gratis wifi där oxå. Det borde de vara. 
 
Har inga bilder att komma med idag så det får bara bli tråkig text.
 
ha en bra national dag!!

State of origin

Datum: 2013-06-05 / Tid: 04:05:00
Hej alla fina. 
Igår hade jag en bra kväll. Vi gick till gatan som min gamla bar låg på och Derek tog en timmas massage hos en av massörerna där och medan jag väntade hade jag unlimited fish spa så jag satt med fötterna hos firrarna i lite över en timma. Jätte skönt var det. 
När min man var färdig gick vi till restaurangen mitt emot baren för thaimat. Jättebillig restaurang, bara 80 bath för min favorit mat:
 
 
Efter maten gick vi hem och jag pratade med Frida i lite över en timma genom appen viber. jätte kul var det att prata. I förrgår pratade jag även med finaste Maria och min fina guddotter Amelia som har blivit så stor. Jag saknar er alla så mycket.
 
Nu har jag kommit in från min morgon promenad och mitt humör var på topp tills jag kom innanför dörren till hotellet. De två städare som jobbar här satt innanför dörren och jag sa såklart godmorgon men fick Inge svar tillbaka utan dom bara stirra på mej som om jag vore en smutsig kackerlacka. Bara för att det blir stopp i våran toalett en gång om dan som dom måste fixa hatar dom oss nu. det är inte vårat fel att toan är värdelös och det går att fixa på under en minut. jävla thailändare.
men tack och lov är det bara 2 nätter kvar på detta hotell sen flyttar vi.
 
 
Detta såg jag imorse när jag var ute. Någon som syndat kanske och hade turen att hitta en munk?
 
 
Väldigt skönt och avslappnande
 
 
 
Dom gillar händer oxå :)
 
ikväll är det state of origin. matcherna som avgör vilken stat som är bäst i rugby. Dereks favorit sport och eftersom jag är en sån bra fru ska jag oxå kolla. Vi får se om vi kan hitta kanalen på våran tv annars går vi till någon bar och tittar. 
 
Nu ska jag läsa och vänta på att min man ska vakna så jag kan berätta om städerskorna imorse.
 
ha de
 
 
 
 
 
 

Fish spa!!!

Datum: 2013-06-04 / Tid: 11:53:00
Hej hej!
nu har jag precis kommit hem från gymmet. Efter två dagars vila var det dags igen. 25 minuter löpning och sen hantlar och stretch. vi ska snart ut och äta middag och Derek ska få sin efterlängtade massage och medan han gör det ska jag sitta utanför med fötterna i fish spa. Det blir bra. 
 
Annars har jag inte mycket att komma med just nu men hoppas ni har det varmt och skönt i Sverige för det har vi.
längtar inte tillbaka till Australien för det är mitt i vintern där. Brisbane är det nog inte så kallt i men Roma där vi jobbar kommer det nog vara -5 på morgnarna. Ser jag inte fram emot.
 
ha de så länge!

Hmm...

Datum: 2013-06-03 / Tid: 19:11:43
Kom just att tänka på en frukost jag åt. Till frukost äter jag helst yoghurt med frukt eller bär i. På restaurangerna här i Thailand har dom inte yoghurt så här äter jag omelette. Men förra veckan var vi på en restaurang som hade " swiss breakfast" som det stog skulle innehålla yoghurt(!), mjölk, toast, apelsinjuice, flingor och kaffe eller te. Lät ju perfekt tyckte jag. blev väl lite av en besvikelse när yoghurten var en liten stackare man kan köpa här på 7eleven för nästan inga pengar alls och flingorna kom i en skål med mjölk. poängen med detta frukost inlägg är att när jag tar första skeden med flingor och mjöl fick min mun en liten chock. Det var väldigt väldigt varmt den morgonen, svetten lackade i pannan och jag förväntade mej en sked med iskall mjölk och knapriga cornflakes men mjölken var varm!
inte rumstempererad utan het, uppvärmd på plattan eller i micron Och tack vare varm mjölk var flingorna mjuka och såg ledsna ut.
Några av er kanske äter era flingor med varm mjölk. men det är inget jag har ätit förut och jag har ingen längtan att göra igen. Haha, jag har hållt mej till omelette efter den frukosten. Kanske dom äter flingor ned het mjölk i Schweiz eftersom det hette swiss breakfast. Ingen aning.
 
onödigt inlägg kanske ni tycker men det var det enda jag hade att komma med denna regniga kväll i patong. Ja ni såg rätt, det regnar igen. Men det gör inget för jag är bränd. Bacon, knaprig, frasig och röd.
 
 
När bilden knäpptes var jag helt omedveten om att mjölken var het.
 
 
 
 
 
 
 
 

Karon beach

Datum: 2013-06-03 / Tid: 15:59:34
Idag var det finväder så självklart åkte vi till karon för en dag på stranden. Jag gick ut och gick en timma imorse och lagomt tills jag kom tillbaka var Derek vaken så på ned bikinin och iväg i taxi till karon.
 
Solskydd faktor 30+ var jag insmord i men ändå är jag kräfta nu. Derek är ännu mer kräfta.
men vi hade en bra dag med mycket bad och sol. Vi avslutade dagen i karon med en sen lunch på Håkans bar. Jag var så sugen att beställa pyttipanna med rödbetor och ägg men även fast jag saknar svensk mat så mycket saknade jag det inte tillräckligt för att betala 250 bath för pytt. Fick bli en baguette med kyckling curry istället. 
 
jag tror vi båda fick lite solsting för båda slocknade på en gång vi kom hem. Sov som en stock i 3 timmar. När jag vaknade hörde jag Derek mumla: im on fire. Haha, han är så bränd på magen och ryggen.
 
nu är vi tillbaka efter en indisk middag. Derek var sugen på curry. Chicken Madras, saffrans ris, nan bröd och raita. Muuums. 
med våran paltkoma tyckte vi det passa bra att kolla på dark shadows som vi köpte häromdagen men trots att den varit ute på dvd ett tag är det SKIT kvalité och jag är så besviken. derek tittar ändå men jag kan inte. Gillar inte när det är dålig kvalité ja. 
 
 
 
 
 
 
Håkans bar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nutella-chocolate-pancake

Datum: 2013-06-02 / Tid: 16:00:04
God afton mina vänner.
 
ja denna dag blev ju då inte som jag tänkt mej. Tack vare regnet som inte ville ge med sig blev de ingen trip till karon beach. Istället var det sura miner i sängen halva dag och jag gav min nya bikini ledsna blickar lite nu och då. 
så idag har vi bara legat och kollat på film och true blod hela dagen. 
Nu regnar det inte längre så vi gick till våran älskade food court för frukt drink och pad thai. 
Derek har fått dille på pannkaks vagnarna sim står efter vägen. Nutella choklad pannkaka är hans favorit. Jag håller mej ifrån det tills vidare. 
 
 
Idag har jag haft vilodag från gymmet. Måste vila mina ben. 
 
Håll tummarna för att vi får fint väder imorgon så vi kan åka till karon för sol och bad.
 
Ha de
 
 
 
 
 
 

Besviken :(

Datum: 2013-06-02 / Tid: 03:53:21
Idag vaknade jag med stor besvikelse. REGN!! Vi har inte haft regn på en vecka och just idag när vi planerat en dags tur bara öser det ner! 
Vi skulle fara till karon beach för en heldag på stranden. Jag köpte till och med ny bikini igår. Aja, det är som det är. Vi har många många dagar kvar.
 
jag överlevde tandläkarn igår. Hon fyllde igen hålet där jag tappat plomben så nu är det fixat. Skönt. 
 
Igår efter Derek var färdig hos tandläkarn åt vi på lebanese restaurant. Det var gott. senare på eftermiddagen gick jag och gynnade och det gick bra. Löpband, roddmaskin, bröst och axlar. Jag har inte ens klivit upp ur sängen men mina bröst muskler är i plåga. 
 
 
I shoppingcentret jung Ceylon har dom en food court på nedervåningen med massa och billig thaimat. En av våra favorit ställen.
 
 
om vi inte går dit för mat så går vi dit gör deras underbart goda frukt skake.
 
 
Det finns en shake som jag alltid väljer med massa olika fruktbitar, den som ni ser på bilden. 
 
 
Annars kan man välja mellan allt, vattenmelon, ananas, tomat, morot, you name it. Annars kan man mixa som vill oxå. Dom häller i frukterna i en blender och tillsätter bara lite vatten och lite is.
 
 
Färdig :)
 
Sen vill jag önska min kära älskade syster ett stort grattis på födelsedagen. Hurra hurra hurra hurra!!! Hoppas du får din Williams tårta
och tänk på mej när du äter den. Älskar dej syster.
 
Regnet fortsätter men så fort Derek vaknar drar vi på oss ponchos och går it och äter frulle.
 
hörs sen!
 
 
 
 
 
 

Tandläkarn :/

Datum: 2013-06-01 / Tid: 02:49:28
Godmorgon
 
nu är dagen här, jag ska till tandläkaren. Jag vill inte. Jäkla tand då. Men det måste ju bli gjort. Klockan tio ska jag vara där och Derek ska dit klockan 1 och clean his teeth.
längtar till det är över. 
 
 
Igår morse när jag hungrigt väntade på min omelette. 
 
 
Efter frullen gick vi på stranden och det var små blå jellyfish överallt
 
Om jag överlever thai tandis så hörs vi sedan, om inte...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0