Shake and working mixer

Datum: 2011-03-30 / Tid: 10:10:14
Skoldagen slut för idag. Tråkigt faktiskt. Det är så himla roligt och jag kommer sakna den när jag far hem.

Dagen började väldigt bra. Vi fick tillbaka provet från igår och på mitt står det stort med rött uppe i hörnet 100%! Alla rätt med andra ord och jag är supernöjd. Hade inte nöjt mej alls med 98%. Sedan var det prov på drinkarna till idag. Gick nog bra tror jag. Southern comfort satt som sten i hjärnan :)
Sen hade vi våran första teorilektion om jäsning, destillering och om vodkans och tequilans historia. Imorgonbitti är det prov på allt sådant och jag tror det kommer gå bra. Det är lätt att lära sig man läser om någon man är intresserad av.
Sen har vi även följande drinkar i läxa: Fidel Castro, God Father, Seabreeze, Baybreeze, Madras, Margarita-up, Margarita rocks och God Mother. Alltså 8 drinkar istället för 6. Men det kommer gå lika bra som alla andra :)
Efter teorilektionen var det spitsmakning. Dom radade upp massa olika vodka och tequila i loungen som vi fick smaka på. Spriterna stog i ordningen sämst, bäst. Eller sämre och finare kanske man ska säga. När man smakade sådär kände man verkligen skillnad. Den värsta var nog den första tequila sorten. Tequilan måste vara gjord i ett speciellt ställe i mexiko för att få kallas tequila och den vi smakade var inte ens från mexiko. Smakade vidrigt. Hövva.
Sen var det upp på taket och free pour stationen där vi fick öva med att poura med två flaskor i samma hand. Det var faktiskt lättare att ha så än en i varsin hand. Då måste man "bounca" av flödet med två händer istället för att bounca en gång och stoppa upp två flaskor. Lite krångligt att förstå kanske...
Efter lunch var det free pour igen, sen flairing 45 min innan vi ställde oss bakom baren 90 minuter för att blanda våra nylärda drinkar. Det gick jättebra för mej idag. Vi använde boston shakern för första gången och jävlar vad ont det gjorde i handen när man skulle slå av glaset. Vi använde även working mixer och den var bra mycket skönare än shakern. Bara blanda, trycka på knappen, vänta två sekunder, hälla upp i glaset och woila!!

Jag kommer bli den bästa bartender i sundsvall. Det kan jag garantera. Jag lär av den bästa (Fredrik), jag kan hälla på fri hand, behöver inte några mätglas, jag kommer kunna flaira med flaskorna i baren, både för att showa och snabbare och enklade kunna blanda drinkarna, jag kommer lära mej knepen hur man blandar till exempel 12 drinkar på samma gång än att stå och blanda en och en, jag kommer vara snabb och effektiv och även om bartender bredvid mej har jobbat i 2 år och har mer arbetserfarenhet kommer jag vara bättre, för om någon frågar mej, vad är det för skillnad på vodka och rom kommer jag kunna svara, men det kommer inte bartendern bredvid för jag har läst teorin grundligt och än en gång, Jag lär från den bästa!

Nu ska jag springa ner i loungen, köpa en öl och plugga!

Hörs senare!

(jag räknade trapporna upp till taket och barstationen idag och det är tio stycken)

Kommentarer
Postat av: Papi

Jag är så stolt över dig Lina! Och vilken underbar inställning du har. Självklart kommer du att vara den bästa bartendern i Sundasvall!! Kraam

2011-03-30 @ 11:08:21
Postat av: Faster

"Go for it" Lina. Med den där inställningen kommer Du att gå långt ;)

2011-03-30 @ 12:46:42
Postat av: Storasyster

Härligt Lina! :) Vad duktig du är!

Det kommer vara du som får beställa drinkar till mig framöver, du kommer ju kunna varenda en och veta vilka som är goda ;) Puss puss

2011-03-30 @ 14:37:49
URL: http://minkostochtraningsdagbok.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Bäst i Sundsvall... du menar väl Sverige:)) Kul att det går bra och att du trivs. Kramis /Mam

2011-03-30 @ 19:56:46
Postat av: Lindis :)

Du rockar :)



Pussar!!

2011-03-31 @ 14:58:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0