Gokväll

Datum: 2010-06-30 / Tid: 23:20:11
Nyss hemkommen från jobbet. Det gick bra men vi hade mycket att göra.
Imorgon är det dagpass och jag gruvar mej för att kliva upp tidigt. Bara jag kommit upp så går det bra men sängen är alltid så himla skön den tiden på morgon.

Inatt vandrade jag i sömnen igen. Jag vaknade av att Emma och Louise knackade på min dörr och fråga om jag var vaken. Klart jag inte var vaken när klockan var typ 4 på morron, men då fattade jag att jag gått i sömnen, känner en smärta i min vänstra hand och ser att hela handflatan är röd av blod. Jag fick lite lätt panik några sekunder och det kom tre tårar. Vatten kranen stog på nere och det låg glas splitter över golvet så förmodligen har jag tänkt druckit vatten och tappat (?) glaset eller nåt. Jag har lite skärsår i handen men jag förstår inte hur jag kan ha skurit mej, kanske försökt tagit upp nån glasbit eller så. Jag blir ju rädd för mej själv. Kan ju gå illa det dära. Hoppas att det var sista gången.

Imorgon ska vi ha lite myskväll med tacos för Marie börjar sin semester på fredag efter jobbet. Kommer bli mysigt. Jag som suktat tacos sen januari. Mumma!

Nu ska jag kika lite bloggar och sen sova så jag orkar upp imorgon.


Long time no see

Datum: 2010-06-30 / Tid: 01:09:18
Nu var det ett tag sedan jag bloggade. Ikke bra.
Midsommar helgen var allt annat är lugn. Det blev massa gott till middag på lördagen, gubbröra, sill, potatis, surströmming, stut och massa annat gott. Matjesills tårtan som marie hade gjort var supergod!
Söndagen låg jag hela dagen och var bakis. Ikke bra de heller.
Bytte pass på jobbet måndag-onsdag så jag har jobbat kväll. Eller det är ju bara tisdag än så jag har en kväll kvar imorgon. Nu har semestrarna börjat på jobbet och vi har varit så sjukt lite folk på kvällen. Ikväll stog jag själv på en sida på skärelinjen där man brukar stå två. Men det var inte nå lägre tempo för det ska jag tala om. Hur mycket fisk som helst och när kniven blir slö är de inte lätt att skära igenom skinnet. Svetten bara rann på mej av både ansträngning och ilska över den slöa kniven som jag inte hann slipa nåt eftersom fiskarna kom på löpande band. Jag hann inte ens tänka knivstål. Lär säker ha träningsvärk i min högerarm imorgon, har redan lite smått sen skärelinjen igår när tryckluften försvann ur min "pall" så jag åkte längre ner mot golvet och bandet blev bara högre och högre upp. Inge vidare när mina ben inte är så långa som jag önskat.

Natten mot måndag var inte så rolig för mina stackars sambosar. Marie vaknar av att jag står och tittar ut genom hennes sovrumsfönster. Sleep walking igen. Hon hade frågat vad jag gjorde och jag hade sagt att jag läste hennes tidning eller nåt. Sen hade jag gått ner och satt mej i soffan. Hade även varit och ryckt i ytterdörren. Marie hade blivit rädd och väckt Emma som oxå blev rädd. Jag har tydligen inte sån snäll ton när jag pratar i sömnen. Marie beskrev den som kort och bitchig. Dom var lite rädd att jag skulle göra dom illa vilket jag hoppas att jag inte kommer göra om jag går igen.  Stackarna. Dom hade iaf lett upp mej i sängen igen och sedan väckt mej. Jag trodde att min väckarklocka inte hade ringt och att det var morron. Men eftersom klockan bara var 3 på natten och både emma och marie var rädda så tänkte dom lägga sig och sova i louises säng (som inte sov hemma) men de var rädd att jag skulle gå mer i sömnen så vi sov där alla 3 + Lillan. Lite mysigt faktiskt.

Ett långt inlägg med mycket text men jag har inte lagt in midsommarbilderna på datorn än.

Nu ska jag sova så jag orkar kliva upp före halv 2 (!) imorgon.

Natti natt

Tjollahopp!

Datum: 2010-06-25 / Tid: 20:11:04
Gokväll
Alldeles nyss knackade det på dörren, vi trodde att det var folket från sverige som kom, jag var först ner och öppnade dörren men det var inte folket från sverige utan en norsk kvinna. Hon berättade att hon växte upp i det här huset och imorgon ska dom ha släkträff och tydligen gå en runda med start nere vid marinan. Hon hade pratat med ägaren av huset om det gick bra att dom kom upp på gården och tittade på huset och ville bara berätta det för oss så vi inte skulle bli förvånade när det kommer 100(!) pers upp på gårdsplanen. Jag var så dum så jag frågade inte vilken tid, hoppas jag är hemma då för jag vill verkligen se 100 pers trycka ihop sig på våran gård. Om jag ser dom ska jag ta en bild genom fönstret då ni får se.

Annars har det inte hänt så mycket här. Emma och Louise for just iväg för att möta upp svenskarna för en tur nere i fabriken.
Vi kanske ska ner på marinan idag för det ska tydligen vara 140 pers där ikväll. Tydligen nå väldigt stora dyra båtar som åker runt, det går 1000 kr bara att starta dom och att köra en kvart kostar 5000, alltså riktigt flådiga båtar. Dom har en svart helikopter som följer dem från luften och ikväll lägger dom till vid marinan, det var så jag fattade Marie. Kan nog bli trevlig. Synd på det dåliga vädret bara.





Från mitt sovrums fönster



Matjesill tårtan...



...och jag

Surprise!

Datum: 2010-06-25 / Tid: 16:33:57
Va konstig ordet surprise ser ut. Tror aldrig jag skrivit, bara sagt det. Måste kolla upp sen så jag stavat rätt.
Igår visade Marie mej ett litet klipp hur man gör matjesills tårta. Hur lätt som helst och såg så himla gott ut. Låg och tänkte igår när jag skulle sova om vi kanske ska satsa på att göra en sån till midsommar. När jag kom ner imorse hade marie en liten surprise i kylen. Matjesills tårta!
Gumman hade gjort en sån när jag låg och sov. Den både ser och luktar supergott och jag kan garantera att den kommer smaka lika gott som den ser ut. Ska ta en bild på den sen och lägga upp.
Jag kan få såna cravings efter sill. Tyckte inte alls om sill förut, men med åren så lärde jag mej att äta det. Man kan ha så mycket goda tillbehör med sillen och gubbröra är en favorit. Sill is da shit helt enkelt.



Tandvattnet rinner ;)

Jenny, du borde prova. Det är inte så farligt som det ser ut. Promise!

Glad (regnig) Midsommar!

Datum: 2010-06-25 / Tid: 13:52:42
Jag har hört att ni i sverige har finväder idag. Good for u!
Här har vi spöregn, har regnat hela natten och dagen. Tur att vi ska ha våran midsommarfest imorgon istället.
Ikväll kommer 4 stycken från sverige hit och ska vara över helgen. Ska bli roligt med lite främmande. Vi har beställt massa midsommar mat med dom eftersom det är så mycket billigare att handla i sverige. Så det blir nog bra. Hoppas dock på finare väder imorgon, enligt yr.no skulle det regna på förmiddagen med klarna upp kvällen. Hoppas på det så vi kan vara ute lite.

Jag saknar midsommar när jag var barn. Jag och syrran brukade alltid vara ute och rida på dagen och hade alltid så roligt då, sen hade vi midsommar middag grejjer. Än en gång kan jag säga att aldrig kunnat få en bättre barndom. Har så mycket fina minnen. Synd att man inte minns alls bara.

Nu ska jag städa lite här på övervåningen.

Ha en superfin midsommar!


That one really sucked!

Datum: 2010-06-25 / Tid: 00:07:13
Shit alltså vilken dålig film den där Mum and Dad var. Rekomenderas EJ!
Jag var inne på en amazon.com förut och klickade runt bland filmer där. Hur mycket bra filmer som helst som har utgått hos filmbolagen här i sverige finns där. Man kanske ska ta och importera lite filmer från staterna snart.

Nä jag har väl inte så mycket mer att komma med idag faktiskt.
Bjussar på en av mina favorit låtar av Green Day istället. Enjoy!


OBS katt bortskänkes OBS

Datum: 2010-06-24 / Tid: 21:27:35
En sköldpaddsfärgad honkatt på ca 5-6 år bortskänkes. Hon är väldigt go och snäll katt som tycker om att bli klappad. Hon är även steriliserad (idag!). Vid snabb affär kan jag även ge dej en slant för att du tar katten.

Ett litet skämt bara. Hon kommer vara bättre tills imorgon :)

Nu på eftermiddagen blev det superfint väder så vid 8 tiden tog jag fiskegrejjerna och for ner till kajen där jag alltid brukar stå. Men det var så himla mycket folk där ikväll. Vet inte om det var turister som har börjar komma för det brukar aldrig vara någon där. Kände inte alls för att stå och trängas med massa folk som kanske inte kan hantera sitt fiskespö så man får ett drag fast i kinden eller nåt. Så det var bara att vända hemåt. Lite trist.
Istället blev jag barnvakt åt Lillan som fortfarande är groggy. Hon jamar hela tiden och och kan verkligen inte vara still en sekund, börjar gå mej rejält på nerverna. Nu har jag iaf stängt in oss på mitt rum så nu kan hon springa runt bäst hon vill. Hon sitter i min underklädes hylla just nu btw :P

Hoppas på finväder imorgon så ska jag ta en fiskerunda då istället.







Stannade till vid turist informationen och tog lite bilder på vägen hem

Precis nu kom en skräckfilm hem till mej som heter Mum And Dad. Jag letar fortfarande efter skräckfilmen med stort F som kan skrämma mej från vettet. Kanske denna är den? Det ska jag få svar på NU!
Updatering kommer efter da movie!

She´s alive!

Datum: 2010-06-24 / Tid: 14:45:13
Just nu sitter jag barnvakt åt Lillan som vaknat till. Hon har ingen koll alls på sina ben eftersom hon fortfarande är groggy. Hon kastar sig runt på golvet och det bara smäller. Just nu ligger hon i hallen och tittar mot trappen. Tror hon vill upp och lägga sig i Louises säng men jag är så rädd att hon ska ramla nerför trappen så jag lugnar mej ett tag att ta upp henne.









Inte lätt att vara liten och heta Lillan idag.


Torsdag

Datum: 2010-06-24 / Tid: 12:53:21
Skulle lätt kunnat ha varit fredag för mej idag. Tycker veckan har gått så långsamt. Men det lär ju vara för att jag inte gjort så mycket.
Nu är Lillan steriliserad. Hon hade grejjer i livmodern så det är ett under att hon inte mått jätte dåligt. Det var nån mening att hon inte skulle bli mamma.
Just nu ligger hon nere i köket på en filt men har inte vaknat än. Lill gumman.







Hehe, hon ser lite rolig ut just nu med "kläder" på, men det är så hon inte ska slicka såret.

Idag är det molning igen, som vanligt då. Jag är så sugen att ta en sista minuten resa nånstans på semestern. Om jag hade haft 3 veckor ledigt skulle jag nog ha gjort det faktiskt. Kanske får bli en i augusti så man får komma iväg lite. Om nån vill åka med mej såklart.

Ha de så länge


Very Good

Datum: 2010-06-24 / Tid: 02:06:26
Nu har jag just sett klart Butterfly on a wheel med Gerard Butler, Pierce Brosnan och Maria Bello. Superbra film verkligen. Spänning från början till slut. Älskar filmer med slut man inte alls kan förvänta sig. Så var det i denna. Mycket bra.
Nu ska jag bara borsta tänderna och sen sova.
Idag har jag varit sugen på en pizza från Biteline. Jag och brorsan ska dit och äta när jag kommer hem men då får det nog bli taco buffén. Jag har inte ätit tacos sen januari. Alldeles för längesen.



El fuego på biteline är inte dum alls



Filmen som jag starkt kan rekomendera

Nattinatt


Hoppas hoppas hoppas...

Datum: 2010-06-23 / Tid: 23:46:10
...på finväder till midsommar!
Idag har det varit fint väder, men lite småkyligt. Men det är nice att det inte spöregnar och blåser för en gång skull.

Imorgon ska Lillan steriliseras. Så nu fastar hon tills imorgon. Stackars har varit och kollat där matenskålen brukar stå och verkar helt förtvivlad att den inte är där. Har tittat på en och jamat. Blev inga kattungar efter henne. Lite tråkigt för det skulle varit roligt med lite kissbäbisar i huset nu i sommar.

Nu ska jag ta min dator och förflytta mej en våning upp till mitt rum. Ska se en film, antingen Law abiding citizen eller Butterfly on a wheel. Tror jag tar den senaste, har inte sett den och den verkar spännande.



Lilla Lillan

Ride to Fillan

Datum: 2010-06-23 / Tid: 22:03:27
Nu har vi kommit hem från en sväng till Rema 1000. Vi åkte in endast för att titta hur mycket torkad skinka kostar, men kom hem med massa godis och grejjer.
Nu sitter vi nere i köket med varsin datorn.
Vi har gjort ett evenemang på facebook till våran midsommar fest. Vi har bjudit 40 stycken men får se hur många som kommer. Hoppas inte alla kommer :P. Vi får se helt enkelt.

Nu sitter Marie just och berättar för sin mamma om att jag hade en noshörning i min säng inatt. Hehehe. Det där lär jag får höra länge ;)

Bjuder på Green Days Burn out!


Random bilder

Datum: 2010-06-23 / Tid: 20:05:17













































En noshörning i min säng

Datum: 2010-06-23 / Tid: 15:36:52
Idag känns det något bättre än vad det gjorde igår. Mår fortfarande illa men det känns inte som jag ska spy på en gång jag stället mej upp.
Imorse berättade Marie att jag hade gått i sömnen inatt. Jag hade gått in till henne och sagt att det var en noshörning i min säng, sen hade jag sagt nå mer oxå men jag minns inte vad hon sa. Sen hade jag bara vänt och gått. Jag är läskig.



Denhär skulle inte sitta helt fel nu. Min födelsedags tårta :)

.....

Datum: 2010-06-22 / Tid: 21:11:22
Ja då var det snart midsommar. Vi tänkte ha lite midsommarfest här. Emmas syster, hennes kille och hans kompis ska komma hit och vi tänkte bjuda lite utlänningar så dom får se hur vi firar midsommar i sverige. Hoppas jag är bättre då!
Men vi ska ha festen på midsommar dagen iställt för midsommar afton. Många som jobbar kväll på fredag.



Btw läste jag att fästningar är ett spindeldjur. Nu gillar jag verkligen inte fästingar. Jag måste sluta googla...

Tisdag

Datum: 2010-06-22 / Tid: 17:46:37
Nu har jag kommit hem från läkaren och idag var det en svensk ung kille från Umeå som börjat för några dagar sen. En trevlig kille men han fick skämmas lite när han gav mej en hundring för lite tillbaka. Märke det precis när jag gått ut därifrån så jag fick vända och säga till att jag ville ha en till hundring. Stackarn sa nog ursäkta 15 gånger. hehe.
Jag har iaf fått nytt pencillin och 2 burkar med smärtstillande som jag ska ta innan jag sover, har feberdrömmar och vaknar alldeles kallsvettig jämt så jag hoppas det hjälper.
Mår fortfarande illa och fick inte behålla middagen. Hoppas på bättring tills imorgon. Blev sjukskriven veckan ut för jag får inte anstränga mej nånting. Hatar att vara jag.


Lite låtar

Datum: 2010-06-22 / Tid: 02:06:29
Slänger in lite låtar innan jag stänger ner.

 

 

 

 

 


300

Datum: 2010-06-22 / Tid: 01:32:42
Ja än så kan jag inte sova. Har prövat länge nu men för illamåendet kan jag inte sova.
Fick sån stor lust att se filmen 300. Jag älskar den filmen. Kan vara en av de bästa ever. Jag hade med mej den hit men tog tillbaka den till sverige i påskas. Men nu är den påväg hem till min dator så jag får se den imorgon. Tycker Gerard Butler gör en grym insats i den filmen.





Gerard Butler utan skägg (och 8 pack förmodligen)

Nu ska jag göra ett sista försök att sova. Annars vet jag inte vad jag ta mej till om jag inte kan somna.

Sova tidigt var de

Datum: 2010-06-21 / Tid: 23:33:39
Såg bara en liten bit på filmen innan jag bestämde mej för att sova. Somnade vid nio men vaknade halv elva av att jag var kissnödig. Bara för att jag klev upp då så kan jag inte somna igen. Typiskt.
Skulle gå mycket lättare om det var mörkt ute.
Imorgon när legekontoret öppna ska jag ringa dit på en gång och få en tid. Tänkte gå in på Nille då och se om dom har ett sån där man sätter för ögena när man sover. Kanske skulle underlätta.

Tänkte jag skulle slå igång filmen nu så kanske jag blir trött igen. Måste sluta dricka vatten men min mun är som en öken, antar att det oxå är pillrerna som spökar där.


Ner som en pannkaka!

Datum: 2010-06-21 / Tid: 20:40:49
Idag mådde jag illa hela morgonen på jobbet. Då menar jag riktigt illa. Vid halv tio kände jag att nu måste jag spy så jag kliver ner från rippelinjen där jag stog, sen minns jag inge mer. Tro på fan att jag svimma. Första jag tänkte när jag vakna till var: Gaahh vill sova mer, orkar inte kliva upp till jobbet. Sen ser jag Mary som står över mej. Då förstår jag att jag tuppat av. Jag hade tur som landade så bra som jag gjorde och inte gjorde illa mej. Fabriken är inte bästa stället att svimma på med tanke på att det är betong golv och band och grejjer överallt. Tur att jag hann kliva ner från linjen jag stog på för annars skulle fallet kunnat gått illa. Men jag hade bara segnat ner enligt dom som såg mej, Emma, Marie, Mary, Sophie och ett par till. Landade precis vid fötterna på Mary som stog och skar bukar. Var dyblöt när jag kom upp för det var en samling vatten och fiskmojs där jag låg.

Jag tror att det är pencillinet som jag inte mår nå bra på. Har ju mått dåligt sen jag började äta det så jag tror jag ska ringa doktorn imorgon. Mår fortfarande illa och känner mej yr när jag står upp så det är kanske lika bra.

Nu ska jag se lite film innan jag sover. Är trött så jag hoppas jag kan somna tidigt ikväll.

Ha de

Rubrik?

Datum: 2010-06-21 / Tid: 00:15:56
Tycker det är så svårt att komma på rubriker ibland.

Ja sen senast har jag inte gjort så mycket. Käkade min goa kyckling gryta och den var mycket godare idag, tillsätte lite extra sweet chili sås och soja och det blev kanon bra verkligen!

Senare på kvällen åkte vi in till Fillan en sväng och besökte Mix. Tjejerna köpte lite godis och grejjer. Sen for vi hem och såg filmen Dragonfly. En mysig kväll.

Alldeles nyss hörde jag att det hände grejjer utanför mitt rum, så jag går ut i hallen och frågar vad som händer. Marie hade en fästing på insidan låret, hon har gått i höggräs idag så vi stog alla runt henne när Emma tog pincetten och drog bort den. Väl borta tittar Emma lite närmare på "fästingen" och konstaterar att det är bara var lite ludd. Tur var väl de för Marie. Liten komiskt situation.

Nu ska jag försöka sova eftersom jag ska upp tidigt imorgon.
Gud ge mej styrka!



Usch, ingen vill väl ha en sån här blodsugare på sig.
Det är btw fästing invasion på ön iår. Typiskt när vi är här.

Blubb

Datum: 2010-06-20 / Tid: 17:06:39
Jag måste vara den bästa ever att hitta bra filmer.
Har just sett Remember me med Robert Pattinson. Väldigt bra film. Slutet trodde jag inte alls skulle vara som det var.

Igår vid halv 4 for jag iväg och skulle hämta Marie och Emma på festen. Killarna och Lujza ville ha lift hem så vi pressade in alla i pappas lilla Toyota. 8 pers. Inte illla. Dock fick två ligga i skuffen. Hehe.

Imorgon är det jobb.
Motivation: Zero.
Det är ett under om jag kommer orka kliva upp på morgonen. Mitt dygn har nog aldrig varit så felvänt som det är nu. Har inte lagt mej före 4 på många dar nu och igår var klockan efter 6 innan jag somna.

Nu har jag faktiskt börjat räkna ner till att fara hem. Jag har inte bestämt mej för när, men motivationen att vara kvar är inte stor. Jag vill ha något mer nu, något större. Om jag ska hinna med allt jag vill göra innan jag stadgar mej så kan jag inte bli kvar här nån längre tid. Jag känner att jag inte får ut något längre av dethär stället. Jag står och stampar på samma ställe. Men samtidigt vill jag heller inte åka hem när jag inte har nå jobb. Måste ju ha pengar för att leva.

Nu blire middag!

Ghosts

Datum: 2010-06-20 / Tid: 03:12:28
Måste bara tillägga en grej till förra inlägget.
När jag skulle åka och hämta Louise så sprang Lillan in när jag öppnade dörren och Arctic satt på gårdsplanen. Alltså var det inte nån av katterna som prasslade i skrubben eftersom båda var ute.
Det spökar i Vita Huset!

Lillan är min räddare!

Datum: 2010-06-20 / Tid: 00:58:21
För ett tag sen hördes det precis som nån gick i trappen, jag hade min rumsdörr öppen men det var alldeles svart i hallen så jag kunde inte se om nån var där. Ropade hallå två gånger och och blev lite smårädd tills jag kom på att det var katten Lillan som var inne i skrubben och gick på mina gula och blå ikea kassar. Tyckte då att det kanske var dags att låsa dörren eftersom det kan komma fulla folk hit när det är lördag natt och tro att det är fest. Gick ner och låste, gick upp och la mej i sängen, hörde en bil komma så jag klev upp och titta ut och ser några Litauer kliva ur. Ser ju inte framsidan huset men hörde att en av dom klev upp på bron och börjar rycka i dörren, sen tok banka och fortsätta rycka i handtaget som en tok. Jäkla tur jag låste dörren för om jag skulle släppt in dom lär jag inte fått ut dom i första taget. Väldigt precis jag låste dörren, typ 3 minuter precis :) Tack Lillan!

Nu ska jag åka och hämta hem Louise och sen fortsätta se nya Wallander filmen.

Bye bye

Filmmys

Datum: 2010-06-19 / Tid: 21:33:03
Ja då var denna dag nästan slut. Men jag gillar ju kvällarna och nätterna bäst så för mej har "dagen" just börjat.

Jocke kom förbi förut så vi har suttit och surrat och kollat massa youtube klipp i väntan på att tjejerna skulle komma hem från Fillan. Kvar över 6 kollade jag på klockan och kunde inte fatta vart tiden tatt vägen. Skulle ju nämligen på bunnpris och handla middag och lite gotta. Men på lördagar stänger dom 6 så då var det bara att blåsa in till Rema 1000 inne i Fillan. Eftersom affärerna inte har öppet på söndagar i norge så kunde jag inte vänta tills imorn för att handla.

Jag gjorde en supergod kyckling gryta och det blev 3 matlådor så det är perfekt.
Nu har jag just skjutsat tjejerna till Thomas för fest, men jag känner för att bara kurera mej så det blir filmkväll för mej i min säng.







Mumma!



Mina piller jag har kvar att äta :/

Nu blir det film!

Aktiv!

Datum: 2010-06-19 / Tid: 16:37:55
Idag hade jag orken att ta tag i mitt katastrof till rum. Så nu har jag dammsugat, bytt sängkläder, tvättat. High five Elina!
Alla tjejerna är inne i Fillan så jag är ensammen hemma. Men dom borde komma snart.

Såg en sån grymt bra film inatt när jag inte kunde sova. The blind side heter den. Den kan jag starkt rekomendera.



 


Hahahaha så himla klockrent.



...

Datum: 2010-06-18 / Tid: 23:41:23
Hear the sound of the falling rain,
Coming down like an Armageddon flame

Det stämmer verkligen här, det stormar så sjutk myckte och regnat bara dånar. Väntar bara på att ska komma en tornado och svepa iväg vårat hus med oss i. Vilket sätt att vakna på.

Nu ska vi snart se nån dokumentär. Efter det blir det en film om jag orkar.

Ha de

Höst?

Datum: 2010-06-18 / Tid: 17:55:38
Man kan nästan tro att det är höst ute. Det blåser storm och eftersom norge inte vet vad isolering är så kommer det vindar i mitt rum när det stormar såhär mycket. Kallt är det oxå.
Nu har jag precis sett klart "Jude" och den var väl inge vidare bra.



Mamma i hennes fina kök



Bergochdal banan Kanon på Liseberg. Den skjuter iväg som en kanon och når 75 km/h på mindre än 2 sekunder. Den är awesome!



En favorit



Spegelhuset



Kålerado. Riktigt kul men man kan inte ungå att bli dyngsur :)



En mysig fika på Nordstan



Utanför Ullevi



Det var många köer beroende vilken ingång man skulle till. Vi stog mitt i nånstans och kolla kön vi hade bakom oss :)



Ullevi



Ica på Ullevi



Jag på Ullevi



Första förbandet Johnossi



Andra förbandet Joan Jett and the Blackhearts



Min snygga Green Day tröja



Mycke folk



Billie Joe!



Grymt!















Billie Joe och Tré cool bytte plats :)



Mörk bild, men vilket band ligger på scenen och sjunger?? Hahaha



Hahahahaha



















Bugar för svenskarna!





Låten Good Riddance (time of you life) med akustisk gitarr. Jag tror många fällde en tår när han sjöng "I hope you had the time of your life" och "for what its worth, it was worth all the while"



 

Nu ska jag ut i ovädret och ta mej till bunnpris. Kan knappt stå för jag har så ont i magen. Jäkla pencillin!

Ha de


Torsk på hitra

Datum: 2010-06-18 / Tid: 14:32:53
Nu har tjejerna gått på jobbet och jag är återigen solo.
Innan de gick på jobbet käkade vi torsk som litauerna fiskade för några dagar sedan med vitlöksbröd till. Väldigt gott.
Känns inte som fredag idag. Men det kan vara för att det inte kommer hända nå roligt i helgen. Jag kommer bara kurera mej så jag kan jobba på måndag.
Detta skitväder ska även fortsätta fram till onsdag. Jäkla skit.

Nu ska jag se filmen "Jude" med Kate Winslet som nyss landat på min dator. Var säkert 10 år sedag jag såg den men minns knappt vad den handla om. Hoppas den var bra iaf :)

Ha de

Dear John

Datum: 2010-06-18 / Tid: 12:30:43
Morn morn!
Nu har jag just ätit en liten frukost bestående av yoghurt och pencillin. Mumms.
Känns inge bättre än men hoppas att det hjälper snart.

Jag har en film på datorn, Dear John, som jag kan rekomendera. En väldigt fin film och INGEN kan säga nej till Channing Tatum i närmare 2 timmar ;). Se den!


Funny videos

Datum: 2010-06-18 / Tid: 00:55:54
Ikväll har jag och Marie sett på massa roliga klipp på youtube. Verkligen allt finns där.
Men jag har en liten fundering när sommaren tänkte ta och komma. Det är ju mitten på juni nu och här har jag inte sett nån sommar. Idag har det blåst och regnat hela dagen. Jag vill ha sol och värme. Hoppas den kan komma snart så man kan grilla, chilla på marinan med en öl efter jobbet, bada, sola och såklart... FISKA.

Saknar killarna. Har nästan inte träffat dom nånting nu eftersom jag varit sjuk. Jorren har jag inte sett sen jag åkte med dem till sundsvall.

Nä nu ska jag ta och se lite film innan jag somnar.

 

Bjuder på en gammal Green day låt, Hitchin a ride


Voodoo

Datum: 2010-06-17 / Tid: 22:17:46
Jag har haft väldigt väldigt mycket otur det senaste halvåret. Tjejerna tror dom vet orsaken. Voodoo. I januari efter Maries födelsedags kalas tog Louise en liten halvt skrumpen ballong och målade ögen, näsa, mun, hår och grejjer på den och vi döpte den till Elina och höll på att skämta om att det var min hjärna och allt vad det var. Den ballongen har varit med om mycket, många som klämt på den och den har varit med på vilda fester vi haft här i huset. Jag hade helt glömt bort den där ballongen, men tjejerna berättade om den idag när jag var upp på jobbet en sväng. Det första jag sa var: SMÄLL DEN INTE FÖR GUDS SKULL!
Tänk vad som skulle kunna hända då. Marie har iaf den på sitt rum och hon har pysslat om den riktigt, klappat den på huvudet och så. Kanske voodoo funkar? ;)

Såg detta klipp på youtube förut. Kolla hans maniska blick där i slutet :D


Bihåleinflammation

Datum: 2010-06-17 / Tid: 21:34:37
Det vart min diagnos hos farbror Lege. Jag hade hoppats att få träffa min doktor jag hade med axeln, han var så mysig, men samtidigt inte för då skulle han såklart ha frågat hur axeln kändes och inte skulle jag kunna ljuga för honom och säga att den var bra. Vissa dagar har jag riktiga cravings efter en liten kortison spruta med extra xylocain rätt in i leden min. Hur som haver så fick jag pencillin som jag ska äta i 10 dar, samt en nässpray som jag ska ta 3 ggr om dagen. Gruvar mej för sprayen för jag gillar inte nässpray ja.
Tog 2 piller vid halv 6 tiden ikväll och 2 timmar senare började jag må så himla illa så det var bara springa och kasta opp. Uscha. Vet inte om var det blev, illamåendet ville inte lägga sig så jag la mej och försökte sova, somnade till och vaknade av att jag pratade i telefon!
Har inget minne av att jag svarat eller vad jag sagt men det var iaf cc (culture care) som jag pratade med, jag försökte prata tyst så jag inte skulle väcka Mikka (?), tills jag kom på att Mikka är 60 mil ifrån mej i ett helt annat land. Måste ha varit hur borta som helst. Jag bokade tid för ett online möte på söndagkväll, både under och efter mötet kan man ställa frågor så jag ska försöka komma på nå bra.

Jag håller btw på att bli galen på dessa konstiga nummer som ringer mej. Det ringde från både +93 och +98 inatt. Vi kollade igår och +98 är från Iran. Nog fatta jag att dom hade lite att göra i det landet men så lite trodde jag inte att dom håller på att busringa eller nåt till norge. Weird.



Jag och Vicky gjorde maräng tårta och bjöd några tjejer på fika.



Resultatet! Mumms!



Älskade Liseberg



Hehehe, ser liten ut bredvid de två



Erica påväg upp till Balder





Spökhuset



Utsikt från pariserhjulet. Balder är mäktig!



Glass

Nu börjar såklart internet strejka, som vanligt när jag lägger upp mer än typ 3 bilder. Fattar inte varför det blir så.


Au pair

Datum: 2010-06-17 / Tid: 13:51:53
Förkylningen vägrar ge med sig så klockan kvart i 4 har jag tid på legekontoret. Hoppas jag får nå pencillin så jag blir fri den envisa förkylningen.

Jag har även anmält mig till Culture Care som är ett utbytesprogram som hjälper en att hitta en värdfamilj, i mitt fall i USA. Så förhoppningsvis åker jag till amerika som au pair till hösten/vintern. Men läste igår att det är nästintill omöjligt att få en familj om man har tatueringar :/. Det slog ju ner på humöret. Men söka kan man ju ändå. Ska väl finnas nån som vill ha mej. Hoppas jag.
Börjar känna mej nöjd på Hitra nu och vill ha nå större. Det här stället är för litet för mej och nu har jag varit här i 8 månader och det kan jag gott vara nöjd med.

Skulle vilja lägga in lite bilder från trippen till GBG men har ingen ork. Men det kommer.

Ha de

Död åt Tengil!!

Datum: 2010-06-16 / Tid: 18:38:45
Ja min satans förkylning vill inte ge med sig. Ska till fabror lege imorn iaf. Var tvungen att gå hem från jobbet igår klockan 5 för då var det svimmnings varning. Har legat i sängen sen dess och bara sovit och sovit. Hoppas jag får nå pencillin eller nåt för jag vill jobba och tjäna pengar. Därför jag är här.

Inatt, imorse och under dagen har det ringt ett nummer till mej. Eller närmare bestämt 2 nummer. +989380699027 och +989193204613 sen oxå från skyddat nummer. Råkade svara 2 gånger för jag trodde det var väckarklockan. För några månader sen var det ett sånt nummer som ringde både till mej och Louise. Idioter.

Hoppas jag blir piggare snart för jag vill fiska!
Har inte fiskat på så länge nu och det spritter i hela kroppen efter att stå därnere med bra musik och vänta på stor aset till torsk jag ska dra upp innan jag far härifrån. En vacker/regnig dag ska jag ta han!


Pressure cooker pick my brain and tell me i´m insane

Datum: 2010-06-15 / Tid: 13:54:09
Idag är det inge bättre. Hade hoppats på de men ikke. Jag vill bara ligga och sova hela tiden. Idag skulle jag ha packat upp, handlat och tvättat. Men jag klev upp halv 2. Helt slut. Börjar jobba halv 3. Hoppas kvällen går fortare än vad den gjorde igår.

Hörs ikväll

grekiskt afton

Datum: 2010-06-15 / Tid: 01:01:06
Jobbet gick inte alls bra idag. Fick springa och snyta mej tusen gånger tror jag. Inte ekonomiskt för fabriken med tanke på att jag måste byta handskar mellan snytningarna. Inte fresh att snyta sig i hanskarna man sedan tar i fiskarna med. No no no.
Idag kom det en lax som var så sjukt stor. Jag stog på nerskärningen alldeles utanför filé rummet där dom stora starka karlarna kapar huvudena på firrarna, då kommer Zoltan ut med en gigant till lax och slänger den på en våg, jag sprang fram för att kolla och den vägde 14 kg, utan maginnehåll. Den största laxen jag sett på hela tiden jag jobbat där. Jag snodde laxens huvud när dom kapat det för att visa Elias och jäklar vilket bauta hövve. Mer än dubbelt så stort än vad de brukar vara.


När vi kom hem från jobbet la mej direkt i sängen för att sova, men efter ett tag kommer Louise upp och säger att vi ska ha grekisk afton. Hon var ju nämligen på Kreta förra veckan och hade köpt med sig lite gotta därifrån.
Så svenska tjejerna hade grekisk afton i norge
.
Vi doppade vitt bröd i supergod olivolja, åt fetaost och drack ett glas rödtjut. Till efterrätt grekisk karra som hon köpt med sig. Väldigt gott och mysigt.
Marie och Louise sitter fortfarande och dricker tjut :)

Jag däremot håller på att se nya skräckfilmen som det var så mycket prat om, The human centipede. Har sett precis halva nu och än så länge är den bra.



Se den om du vågar, eller rättare sagt, om du pallar det.


Hem hem hem!

Datum: 2010-06-14 / Tid: 12:47:59
Känner inte alls för att jobba idag. Men det lär ju vara för att jag inte är nå pigg. Saknar redan hemma. Men jag gruvar mej samtidigt för när jag kommer hem nästa gång och inte har nå hem alls. Känns lite jobbigt. Nu vill jag att nånting roligt ska hända. Jag behöver verkligen de.

~For what it´s worth it was worth all the while~

60 mil senare...

Datum: 2010-06-13 / Tid: 23:02:36
är jag tillbaka på Hitra efter 2 veckor hemma.
Känns väl lite sådär. var jobbigt att köra med tanke på att jag inte är helt hundra. Men jag kom fram utan att dö så det är positivt.

Nu sitter vi ett gäng här i vardagsrummet med varsin dator. Ska försöka lägga upp bilder sen gbg resan imorgon.

Det här klippet får mej att skratta :)


Mhm

Datum: 2010-06-13 / Tid: 00:59:22

Sitter hos V och bränner skivor till norge färden imorgon. Brudarna är ute på krogen och har kul dom.
Ikväll var vi som sagt och käkade hos vickys familj. Det blev grillad kyckling och fläskfilé, mycket gott. Alltid så roligt att höra på Gunnar (vickys pappa) och min pappa. Blir alltid mycket skratt.
Nu ska jag bara bränna några skivor till sen blir det sängen om jag ska orka med mej imorgon.



Bjuder på en goding
Green Day- Nice guys finish last


Lördag

Datum: 2010-06-12 / Tid: 18:22:47

Igår lunchade jag med mamma inne i stan, det blev kina mat som det säkert var två år sedan jag åt. Jättegott var det. Tack Maami. Senare på kvällen var jag hemma hos jenny och tobbe som hade gemensamt födelsedagskalas. Det bjöds på supergod smörgås tårta som Tobbes pappa gjort. Tyvärr började jag må skumt och blev sämre under kvällen så jag pallade inte en utgång. Hade gärna velat men det får bli nästa gång jag kommer hem.

Idag har jag bara legat hela dagen. Hoppas på att det blir bättre tills imorgon när jag ska tillbaka till ön. Kommer bli jobbiga timmar annars.

Nu är vicky i duschen och när hon är färdig blir det middag hemma hos hennes familj. Min pappa och bror ska oxå dit och käka så det blir trevligt.

Ha de


Torsdag

Datum: 2010-06-10 / Tid: 11:12:31

Ja då var det redan torsdag. Inte många dagar innan jag åker tillbaka till norway men känns som jag gärna hade stannat här ett tag till. Speciellt i dessa tråkiga tider.
Igår dejtades jag lite med jocke, sen var jag med vicky. Vi käkade lite hamburgare och kollade på film.

Idag är det begravning för johannas pappa. Ska plocka upp jenny om en timma ungefär så det är snart dax att göra sig klar.

Ha de


Onsdag

Datum: 2010-06-09 / Tid: 12:55:19
Tråkiga saker händer just nu. Önskar mer än allt att det bara var en mardröm, men det är verkligehet.

Har inte mycket mer att skriva just nu

Magknip

Datum: 2010-06-08 / Tid: 19:31:51
Idag har jag inte mått nå bra. Haft magknip hela dagen. Nu har jag just vaknat, vart så himla trött vid halv 4 så jag somnade som en stock. Medan jag sovit har jenny pillat ihop en ny design till min blogg. Jag blev jätte nöjd.

Jag vill lägga ut bilderna från gbg här men det är inte så lätt när jag inte använder min egna dator. Men de kommer så småningom.

Ha de

Coming clean- Green Day

Smoking Marijuana With Devils Lettuce

Datum: 2010-06-07 / Tid: 20:38:43
Jag finner inga ord
Underbart?
Enastående?
Oslagbart?
Näe, de orden kan inte beskriva hur bra dom var. Billie Joe Armstrong slår alla. Hans energi, scen närvaro, humor och såklart han röst.
Jag citerar hans första ord på scenen "Anybody drinking alkohol? Anybody smoking marijuana with devils lettuce?"
Klockrent.
Ca 3 timmar spelade dom och eftersom sittplats var billigare så hade vi det, men så fort de kom ut på scenen så ställde sig hela läktaren och vi blev stående hela konserten. Fanns inte ens en tanke på att sätta sig med det trycket det var på ullevi. De spelade många av mina favvo låtar från gamla album, Minority, when I come around, basket case, hitchin a ride, longview, she... ja listan kan göras väldigt lång. Det var inte en enda låt som jag inte kunde texten på. Väldigt kul. Har lust att säga upp mej från jobbet och hänga med på deras sommar turné. Hade jag bara pengar så.
Nog för att Billie Joe är min favorit med sin grymma röst och energi, men GreenDay skulle inte vara GreenDay utan trummisen Tré Cool och basisten Mike Dirnt. De var även lika grymma som alltid.

Vi har även hunnit med att gå på Liseberg och vi åkte allting där, käkade mjukglass i solen, gick spökhuset, och hade det hur bra som helst. Hann med en runda på stan oxå. En suverän helg och det var så roligt att träffa Erica igen.

Nu är jag hemma hos syrran där jag sovit inatt. Ska sova här en natt till oxå så det blir nog lite filmtittande och så.

I hade the time of my life

Off to Gbg

Datum: 2010-06-03 / Tid: 20:31:57
Igår hade jag en jättemysig dag hemma hos Jenny. Jag, Jenny, mamma, Patrick och Mattias åt pizza från Bite line hos Jenny. Jätte mysigt, sen kom Berta, Vicky och Tobbes mamma upp så då blev det kaffe och tårta. Både jag och vicky blev så trött så vi la oss på jennys säng och somnade tillsammans med katten Dizzy.
När alla åkt och det bara blev jag och jenny kvar så startade vi våran efterlängtade filmkväll. Det blev Dragonfly och När mörkret faller. Mycket bra filmer.
Pappa och hans familj är nere i sthlm på student så jag lovade att sova med Lill Isa, så vid 2 tiden for jag från Jenny och det var en glad kisse som mötte mej i dörren hemma hos pappa.

Idag har jag varit hos frissan och sen på birsta en sväng med jenny. Nu sitter jag hos henne och väntar in tiden tills tåget mot gbg går. Kan inte fatta att vi åker nu. Kommer komma upp mycket bilder när jag kommer hem.
Lär nog inte bli så mycket uppdateringar i helgen. Kanske bloggar från tåget om jag får igång internet.

Puss

Idag är ingen vanlig dag...

Datum: 2010-06-02 / Tid: 13:59:11

...för det är min syster Jennys födelsedag! Grattis grattis!!!

Vi ska snart in till Birsta, syrran, jag och Vicky. Sen blir det att fira jenny hela dagen. Kul att vara hemma på hennes födelsedag. 

Igår såg vi skräckfilm igen, Hostel och Gothika. Bra filmer. Synd bara att Vicky somnade på sista.

Imorgon far vi till härliga Göteborg. Tror tåget skulle gå vid halv tolv eller nåt och vi anländer till gbg 8.40 fredag morgon. Jag pratade med mormors syster (som vi ska bo hos) förut och dom hade pratat mycket på radion om green day. De har nu spelat i holland och fått bra kritik. Sweet!
Det ska även bli fin väder på lördag :)

Nä nu blire birsta!


En kväll hos mamma

Datum: 2010-06-01 / Tid: 22:23:01

Middagen hos mamma blev väldigt lyckad. Vi blev bjuda på het chili med taco chips. Hur gott som helst. Sen var mamma ut på gården och plockade årets första rabarber och gjorde på de. Supergott. Min mamma hon kan hon.
Nu är jag åter hemma hos Vicky och segar. Synd att dagarna går så fort för det är skönt att vara hemma. Men samtidigt vill jag att de ska gå fort så jag får träffa Erica, sätta mej på tåget mot gbg, gå på liseberg och se GREEN DAY!
Det kommer bli Mass hysteria som dom sjunger i sin låt American Eulogy.

Nu kom vicky just in med två glass pinnar, den ena med död än levande enligt vicky. Nu for den i soporna :P

Åter till tv:n!


Birsta

Datum: 2010-06-01 / Tid: 15:10:03

Nu har jag just kommit hem till V efter en tur på birsta med Maria och Amelia. Vi har kikat i affärer och lunchat på charm. Mysigt mysigt. Efter birsta for vi upp till storberget för att hälsa på hästarna. Jag fick återse mannen i mitt liv. Tobbe Fame. Älskar verkligen den hästen och saknar att kunna rida honom. Men om jag får semester en vecka till så får det bli en ridtur. Inge snack om saken.
Grannen till marias föräldrar har haft två dräktiga russ ston på gården och en av dem fölade i natt/morse. Så himla söt fölet var. Gick runt på vingliga ben efter sin mamma. Gulligt.

Nu ska jag snart ut till söråker och äta middag hemma hos mamma. Får passa på att gratta henne på morsdag eftersom det var magsjuka där i söndags.

Nu ska jag surra lite med Vicky innan hon springer iväg på jobbet.

Ciao!


RSS 2.0