Tankar

Datum: 2010-08-31 / Tid: 21:13:02
Slog mej just att det är 1:a september imorgon!
När hände det?
Vad hände med sommaren?
Vad hände med en brun Elina?
Vad hände med sköna grillkvällar med en öl i handen?
Ångesten smyger fram. Jag längtar redan till nästa sommar.

Jag har så mycket jag vill göra innan jag bli "vuxen". Jag vill resa, jobba utomlands, se hela världen. Men tiden rinner iväg så fort. Plus att jag har katten min och jag kan inte dra med mej henne jorden runt och jag ger inte bort henne till någon.
Jag är så rädd att när jag sitter på ett ålderdomshem när jag är gammal (hoppas att det aldrig komma hända) och tänker tillbaka på livet, vad jag gjorde och vad jag inte gjorde, att jag ångrar mej och önskar att mitt liv sett annorlunda ut. Att jag ångrar att jag inte gjorde mer än vad jag gjorde. Ett år i norge är inte mycket att hurra för, men det är nånting iaf.
Jag vet att jag kommer ångra mej om jag inte tar mej till usa. När jag tänker på det nu känns det redan som om jag missat min chans. Men så är ju inte fallet. Än kan jag ta mej dit.
Jag lovar att jag var amerikan i mitt förra liv. Livet före det sjöman. No doubt about that!

Nog med tänkande för idag. Ska nog snart ta och sova för imorgon blir det jobb. Tar en extra värktablett innan jobbet så ska det nog gå bra. Hoppas jag...

Sen har jag ju roliga tandfuckingläkaren att se fram emot på torsdag. Lustgas? marijuana? narkos? sömnpiller? slag i bakhuvudet?
Någon?




omelett!

Datum: 2010-08-31 / Tid: 18:35:39
Idag har jag för första gången i mitt liv gjort en omelett!
Lätt och så himla gott. Glömde att köpa hälften av det jag hade tänkt i så den blev lite klen, men jag hade iaf i färska champinjoner, paprika och mycket ost. Nu kommer jag att ha omelett cravings i några veckor. Mumma.

Det mesta är nu inpackat i bilen så imorn direkt efter jobbet far jag till sverige. Ska göra ett kort stopp hos jockes syrra i åre för att lämna lite av hans grejjer. Men förutom de är det raka vägen hem. Eftersom det har börjat blivit så mörkt ute nu på kvällarna så gruvar jag mej för att köra när det är sent för jag ser så dåligt i mörkret när jag kör bil. Speciellt på vägar jag inte brukar köra på. Men det ska nog gå bra.

Nu ska jag se lite skins innan jag packar det sista.

Ha de

Mera spöregn

Datum: 2010-08-31 / Tid: 13:47:57
Regnet fortsätter men jag hoppas det blir bättre tills imorgon när jag ska köra hem. Annars blir det inte roligt.

Just nu tar jag en paus i packningen för att kika på nätet lite. Jag gillar inte alls att packa för jag packar alltid med mej för mycket saker eller så glömmer jag för mycket saker. Kommer bli lättsamt nästa gång jag ska packa. Då ska ju verkligen allt med. Då gäller det att inte glömma nåt viktigt bara. Mitt trådlösa funkar igen btw och det är jag väldigt glad över.

Nä nu ska jag återgå till packningen innan jag ska skjusta jocke till Fillan för ett bankärende.









Bilderna ovan är när vi pajjade en bil vi lånat av killarna vi bodde med i början. Hahaha

Då var det höst på Hitra. Snart ett år sedan...
Memory lane igen

Spöregn

Datum: 2010-08-30 / Tid: 22:33:29
Skit vilket skitväder det är ute. Det är kolsvart ute och verkligen spöregnar. Det riktigt dånar.

Just nu sitter jag på en stol nere i hallen för det trådlösa internet funkar inte längre på min dator så jag måste sitta vid rautern med internet sladden i datorn. Vet inte varför det inte funkar. Ringde min data kunniga lillebror men han är tvungen att se hur det ser ut för att kunna hjälpa mej. Tur att jag ska hem i övermorgon då.

Jag är så glad för när jag åker tillbaka hit efter mitt korta sverige besök så följer mamma, jenny och förhoppningsvis patte med mej tillbaka!
Vi kommer åka från sverige på lördag och dom åker hem på måndag med färjan och tåg. Ska bli så himla kul att visa dom hur man bor och hur det ser ut här. Jag är jätte besviken att ingen förutom pappa och johanna har varit och hälsat på mej. Hallå, jag har varit här i snart ett år och ingen har pallrat sig hit. Känns mycket tråkigt med tanke på hur lätt det är att ta sig hit. Tåget och färjan samarbetar så man kliver av färjan och kliver på tåget. Sen med bil är det nemas problemas att köra hit. Jag har ju till och med kört hit själv några gånger och jag har överlevt. Nä, det här gillar inte från min sida.



Efter badet i januari. Skit vad tiden har gått fort!
På bilden är iaf Junior, Emma, jag och Marie.



Den här bilden är ännu äldre, den togs nog i december förra året när vi åkte ut till laxodlingen.



Jag och Mikka när vi fortfarande bodde på Grönnbakken



Hahaha, jag älskar denna bild på Mikka. Första kvällen på Hitra. Vi låg i sängen och tog kort i spegeln som var mittemot sängen. Vi skrattade så vi grät när vi zoomade in mikkas ansikte.



hehe, var ju tvungen att ta en på mej oxå. Fagert? Not.



Djävuls hornen gjorde sig synliga på mej en natt och det resulterade i bilden ovan :P

En liten sväng nerför memory lane.


Måndag

Datum: 2010-08-30 / Tid: 17:06:11
Seg dag idag. Så himla tråkigt att vara hemma. Förutom på helgerna då när det är skönt att vara ledig.
Imorgon ska jag packa i bilen för på onsdag efter jobb styr jag och Siggsten mot sverige!
Nu är det höst på riktigt. Träden börjar bli gula, luften är frisk och kall. Det gillar jag inte. Vill ha längre sommar.









Jag provar thomas förlovningsring :)



Några av de få bilderna från i lördags.

Nu börjar det närma sig att jag ska flytta hem igen. Tankarna snurrar som aldrig förr. Hem? Hitra har varit mitt hem nu i snart ett år och nu ska jag åka för att aldrig komma tillbaka igen. Iallafall inte på samma sätt. Jag kommer säkert åka och hälsa på här men inte bo och leva såhär igen. Vissa gånger ångrar jag att jag sagt upp mej men andra gånger känns det helt rätt. Men människorna här kommer jag aldrig träffa igen. Hur säger man hejdå?
Jag känner att det kommer bli jättejobbigt att åka härifrån men jag hoppas att det går över på en gång jag kommit hem.

Nu ska jag trösta mej med 15.90 NOK per hg godis från mix.



Dom norska priserna kommer jag inte sakna iaf :)

Mata mej!

Datum: 2010-08-30 / Tid: 01:14:22
Jag kan inte sluta tänka på mat. Jag är så sugen och hungrig. Men kan tänker inte direkt ställa mej och göra mat klockan kvart över ett på natten. Potatis gratäng skulle inte sitta fel.

Ett onödigt inlägg jag vet. Men det skiter jag fullständigt i.

Nu ska jag fortsätta mitt dexter maraton!



Bästa serien någonsin!

Bakis dag

Datum: 2010-08-29 / Tid: 21:30:23
Igår var det fest.
Idag mår jag som jag förtjänar.

Igår efter tacosen skjutsade jocke oss till Thomas. Där satt vi och drack vin och lyssnade på abba. Vid tolv tiden (?) började vi, fulla och glada, att vandra bort mot Gula huset där det bor slovaktjejer. Vi gjorde ett stopp efter vägen och det blev mycket pinsamt kan jag säga.
När vi kom fram till festen så bjöds det på vodka, som jag för övrigt inte ens minns att jag drack, men resultatet blev en pangfylla som höll i sig till fem tiden idag på eftermiddagen. Jag gjorde en grej som jag inte ångrar. Jag har lärt mig att inte ångra dumma grejjer jag gör för det tjänar inget till och man mår bara dåligt. Just deal with it istället.

Idag har jag sovit största delen av dagen. Klev upp ur sängen för att åka till Fillan och käka pizza, köpa godis och dricka. Det satt inte helt fel.

Trots att jag sovit nästan hela dagen är jag trött nu så jag ska nog snart lägga mej.

Ha de bra

(Det sprang just en fästing på min hand i hopp om att få sätta tänderna i mig och bosätta sig.
Fästingar är ett spindeldjur och det gör dom ännu värre än vad dom redan är.)

Date night

Datum: 2010-08-28 / Tid: 17:18:49
Goddag!
Vart har denna dag tagit vägen?
Jag, Emma och Louise var in till Fillan förut. Det blev ett besök på vinmonopolet, en sväng på cubus, en fika och inhandling av taco grejjer.
Träffade lite fabriksarbetare som vanligt på en lördag i Fillan.

Jag var ju så party sugen igår men är inte alls så sugen idag. Blir kanske lite vin och ett besök på marinan. Thomas ska komma hit sen och ta ett glas/flaska/dunk vin med oss. Trevligt.

Filmen som jag och Jocke såg igår heter Date night och den var så sjukt rolig. Vi skrattade oss genom filmen och det var längesen jag såg en film som var så rolig. Den får en femma av en femma.
(Jenny du får inte se den utan mej, om du inte redan har sett den)

Nu ska jag mysa lite med Lill Isa innan vi börjar med tacosen.

Ciao!

F f f friday night

Datum: 2010-08-27 / Tid: 22:40:25
Ikväll har det inte hänt mycket. Sett på skins och lyssnat på musik. Jag är tok sugen på att festa så imorgon ska jag köpa vin tänkte jag. Eller sprit. Får se vad jag känner för.

Nu ska vi snart se en film. Date night heter den och jag hoppas den är rolig. Precis när jag skulle starta filmen fick jocke för sig att göra kladdkaka så jag väntar bara på att han ska bli färdig.

Nästa vecka kommer det 7 nya svenskar. 5 tjejer och 2 killar. Får se vad det är för några.

Nu ropar jocke :D



Erica och jag när jag hälsade på henne i ljusdal på min sommar semester

Skins

Datum: 2010-08-27 / Tid: 15:15:48
Eftersom vi inte hade internet igår och jag inte skulle på jobbet så fick jag serien Skins av Emma. Den är jätte bra, om man får tycka det. Handlar om ett gäng ungdomar som går i skolan, knarkar, super, har kärleks problem och sex. Den är väldigt roligt och jag har hört Emma genom väggen när hon skrattat högt för sig själv, men nu är det Emmas tur att höra mej skratta högt för mej själv :)

Nu är kissen vaken och hon är väldigt groggy. Stöp med huvudet före ner i vattenskålen när hon försökte dricka, tur att jag satt och tittade på henne så jag kunde lyfta upp henne därifrån, onödigt med en drunknad katt.

Nu ska jag fortsätta att roa mej med skins!


Back on track

Datum: 2010-08-27 / Tid: 13:35:12
Vårat internet har legat nere pga obetald räkning. Det är varken vi eller adecco man ska skylla på utan husägaren som inte betalat. Men nu är det fixat.

Min älskling kom tillbaka i onsdags och det var lycka. Hon var helt knäckt efter att ha varit ute 4 dyng. Slängde i sig mat och sen har hon sovit och sovit.

Idag har vi varit till veterinären för att ta bort tandstenen. Det gick bra och var inte alls så dyrt som jag tänkte mej. Hon fick även en till vaccinations spruta. Hon hade gått ner 3 hg sedan sist och det är ju inte så konstigt när hon varit ute utan mat. Hon har inte vaknat upp från bedövningen än så hon ligger och sussar på sin favvo filt nedanför min säng. Hon kommer nog vakna om nån timma.

Jag var till läkarn igår och blev sjukskriven till på tisdag. Han trodde att en sena i som kunde vara inflamerad? ikläm? minns inte riktigt vad han sa men om det inte har blivit bättre om en till två veckor ska jag tillbaka och göra en scanning. Antar att det är som röntgen. Hoppas på bättring.



hehe, en bedövad Isa just nu

I brist på annat

Datum: 2010-08-25 / Tid: 11:49:02

PERSONLIGT
Vad heter du:
Elina Maria Engberg
Hårfärg: blond med mörkt underhår
Ögonfärg: blå
Vart kommer du ifrån: timrå
Födelsedag: 24/2-88


SENASTE PERSON SOM

Du sov med: E
Du fick sms av: Vicky
Du ringde: Legekontoret
Som ringde dig: pappa
Du åkte till stan med: Om fillan räknas som stan så var det Marie
Du kramade: Marie
Som skrev till dig på msn: använder inte msn
Du träffade: Emma
Du nuddade: Marie
Du pratade med: Emma
Du msnade med: ingen
Du skällde på: mej själv


DAGENS

Humör: lessen, arg, bitter
Klädsel: just nu, pyjamas och morron rock
Tid du kom hem: Har inte gått hemifrån än
Köp: inget
Mat: yohurt
Smink: gårdagens
Låt: Spelat guitar hero Metallica så det vart många metallica låtar
Måste: orka genom dagen
Vill ha: min katt
Fundering: livet
Tråkigaste: att min katt är lost
Längtan: efter min katt


LITE SAKER

Vad ska du göra under veckan: jobba och hoppas på att min katt kommer tillbaka
Hur går det i skolan: går inte i skolan
Har du pojkvän: nej
Vad heter han: var det där ett antagande att alla skulle svara ja?
Älskar du honom mycket: ohh yes I love him soo much
Hur är det med familjen: bra tror jag
Har du syskon: ja, 4
Vem är den yngsta av alla: Mattias
Värsta ovanor: gör allting i sista minuten
Svagheter: mycket
Det första du tänker på när du vaknar: åh nej
Antal piercnings: hade 12 om man räknar med vanliga hålen i öronen, men nu har jag bara 8 :(
VÄLJ ETT

Coca cola eller fanta: fanta
Sommar eller vinter: sommar
Choklad eller chips: choklad
Djurgården eller Hammarby: bryr mej ikke
Fc barcelona eller real madrid: bryr mej ikke
Fdla eller bio: bio
McDonalds eller Burger King: burger king
Mobil eller dator: tvinga mej inte att välja!
Cider eller öl: ÖL såklart


FRAMTID

Drömyrke: hollywood fru
Vill du ha barn: ja
Kommer du ha ett bra jobb: hoppas det
Kommer du ha körkort: har haft den i 4,5 år så, ja
Vart vill du bo: bay area
Kommer du gifta dig: nej
Resa utomlands mycket: det hoppas jag
Fortfarande studera: jag studerar inte!


DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Kysst någon:
nej
Gråtit: ja
Köpt något: ja
Varit sur: ja
Varit ledsen: ja
Kramat någon: ja
Sagt "jag älskar dig": ja
Saknat någon: ja
Varit sjuk: om man räknar min axel, ja
Pratat bullshit om någon: nej
Kallat någon idiot: bara mej själv
Åkt buss/tunnelbana/pendeltåg: nej
Tittat på film: nej
Surfat: internet, ja. bräda, nej
Smsat: nej

Otur

Datum: 2010-08-25 / Tid: 01:38:57
Efter senaste inlägget tog jag på mej gummistövlar, matskål med torrfoder och ficklampa för att gå ut och leta efter min katt. Gick runt på åkern och på andra sidan bäcken som går efter vårat hus och ropade på henne. Ingen katt. När jag gav upp och var påväg mot huset så kliver jag väl i en grop och landar på min redan sjuka axel. Den himlen med dom rosa stjärnorna visar sig igen som sist och illamåendet slår i. Jag tar mej iaf in till köksgolvet utan att svimma. Axeln hänger så fint igen och jag blir så jävla less. Ingen Isa och en ännu ondare axel. När ska min onda cirkel ta slut!
Då är det bara att besöka legekontoret imorgon då och jag vill verkligen inte. Har ju kämpat flera månader nu med att jobba när jag vet att jag egentligen inte ska jobba eftersom axeln inte är bra. Men nu lär jag ju bli sjukskriven igen och jag vill verkligen inte.

Mitt liv är inte lätt mina vänner. Det ska ni veta.

Blogg award

Datum: 2010-08-24 / Tid: 23:50:06
Jag fick en award av Frida Tack honey!

Så reglerna är att :
Som Awardvinnare ska du kopiera in Awardbilden i din blogg, för att visa att du har fått den. 
Tacka och länka tillbaka till den du fick Awarden av. 
Ge Awarden till 7 andra bloggsystrar/bröder och länka till dem. (låt dem veta de är vinnare) 
Skriva 7 intressanta saker om dig själv



1. Jag älskar mat i alla dess former
2. Ett stort intresse är film
3. Jag bor i ett kollektiv med 3 tjejer och 1 kille
4. Jag klarar inte av choklad pudding sedan jag och min vän maddis gjorde största satsen nånsin för massa år sedan och åt allt!
5. Jag kan massa onödig fakta om skådisar som jag inte har en aning om hur jag vet :P
6. Jag har en förmåga att döpa saker som inte ens behöver ett namn
7. Jag älskar piercings och tatueringar

Dom jag vill ge award är:

Louise

Fanny

Jenny

Erica

Mikka

Emma

Marie

Jobbiga dar

Datum: 2010-08-24 / Tid: 23:17:47
Min lilla kisse försvann för 3 dygn sedan och jag är så orolig. Hon löper så hon är ute och jagar nån hane förmodligen. Hoppas bara att hon kommer tillbaka för annars vet jag inte vad jag gör. Jag vägrar lämna denna ö om inte hon följer med mej.
Jag får väl flytta in hos nån polack. Dom säger nog inte nej till städhjälp och mattant :P

Har just kommit hem från jobbet nu och det är en plåga att stå och tänka 8 timmar. Varje gång det kommer en lugn låt på ipoden får jag stå och blinka bort tårarna. Många kan tycka att det är "bara en katt". Men för mej är det inte bara en katt. Det är min lilla bäbis och ingen fötjänar att vara fast på hitra resten av sitt liv. Hon kan ju inte direkt simma till fastlandet.

Men det är bara att vänta och vara ute och locka på henne. Kommer hon inte så kommer hon inte, men det är en sak som jag absolut inte kommer att acceptera!










Hello

Datum: 2010-08-16 / Tid: 19:30:35
Dagens stora fråga är: Vart tog helgen vägen?

Det blir ju korthelg när man jobbar fredag kväll och måndag förmiddag men ändå vet jag inte vart tiden tog vägen.

I lördags var jag, Marie och Sophie och simmade. Det var väldigt skönt. Efter badet gjorde vi hårinpackning och satte oss i bastun. Jag fick till och med massage av marie i bastun. Blev väldigt bortskämd.
När vi var färdiga mötte vi upp Emma och satte oss och fikade på ett café. Sen blev det lite shopping och inhandling av gotta innan vi for hemöver.
Jag köpte en pilatesboll så nu ska det tränas.

Senare på kvällen kom Sophie och Elisabeth över så vi kikade lite film och pratade. Jag gick och la mej rätt tidigt (tolv), var så himla trött.

Söndagen vet jag inte vart den tog vägen. Gjorde inget speciellt alls och det var inte mej emot.

Nu har jag precis käkat lite rester sen igår. Lax, sallad, honungsmelon och bbq sås. Yummie.

Det var en liten update iaf

TGIF!

Datum: 2010-08-13 / Tid: 23:19:12
Thank godness its friday!

Det var så bra stämning nere i fabriken nu sista passet. Alla var glada för det var fredag, bergsprängaren var på plats och spelade party musik så det dånade i hela fabriken. Vilket var superbra för jag glömde ladda min ipod igårkväll så den dog efter första passet och paniken steg när jag tänkte på att stå utan ljudbok/musik i två pass. Men den kära bergsprängaren räddade min kväll.

Idag var jag till veterinären med min kisse. Hennes ena öga är helt åt helvete så jag ringde imorse och fick tid två timmar senare. Han visste inte riktigt vad det var men trodde att hon kanske kunde ha blivit klöst. Jag ska ge henne ögon salva tills det blir bra. Sen fick hon en vaccinations spruta, och avmaskning mot parasiter. 600 NOK senare var det färdigt. Men allt för min lilla älskling. Hon hade även mycket tandsten så jag ska tillbaka när hon är bra i ögar och ta bort det. Dyrt att ligga på topp.

Nu ska jag och Jocke se en film som verkar bra. Valentines day heter den och det är massa massa kända skådisar med i den. Hoppas den är bra.

Ha de bra

A hard work work

Datum: 2010-08-12 / Tid: 23:20:27
Jag förstår inte varför alla jobb kvällar går så segt. Dagarna går fort men kvällarna känns som dom står till. Men nu är det bara en kväll kvar innan det är ledigt 2 dar. Yeey!

Annars har jag nog inte spännande att berätta. Om 45 minuter kommer lönen in och den är efterlängtad. Ska bli spännande att se hur mycket det bli på dom här två veckorna när det var mycket övertid plus lördagsjobb. Vi får ju lön varannan fredag men förra gången det var löning fick vi inget eftersom det var semester. Men nu ska jag spara nästan varenda öre. Synd att jag ska till tandläkaren om 3 veckor och det kommer gå på minst 3000 kr. Svider i plånkan. Men men. Truten måste fixas.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Tänker inte gå och lägga mej innan lönen kommer in iaf.

Bjuder på en bild på marie som jag tog alldeles nyss.



Hehehe

Uppsagd!

Datum: 2010-08-12 / Tid: 12:07:08
Igår sa jag upp mej!
ÄNTLIGEN!
Känns jätteskönt och veta att jag är påväg härifrån. Kommer sluta den sista september men nu har nedräkningen börjat.

Igår började jag lyssna på en ljudbok för första gången i mitt liv. Trodde tiden skulle gå jättefort på jobbet då men det gjorde den tyvärr inte. Tvärtom. Men boken är bra iaf. Den heter Vad som än händer. Ska fortsätta lyssna på den ikväll när jag börjar jobba.

Känns som det är fredag idag fast det bara är torsdag. Veckan har varit lång. Skönt med dag vecka till veckan så går det lite fortare. Ser fram emot att simma oxå. tyvärr så har simhallen stängt måndag och tisdag så jag får vänta till onsdag.

Nu ska jag kliva in i duschen och sen fixa käk.


Ha de

Work work

Datum: 2010-08-10 / Tid: 23:12:35
Nu är jobbkvällen äntligen slut. Har haft så ont i ryggen idag. Stel som en pinne även. Idag var det några nya på jobbet, men tydligen är dom inhyrda från Dolmöya (laxslakteriet) så dom skulle bara vara här 2 veckor.



Såhär såg min solplats ut på semestern



Vem har sagt att det behöver vara strålande sol när man solar? :P



Mammas fina rabatt som jag tog hand om



En fin ros i rabatten



Baksidan på mammas hus

Nu ska jag nog snart gå och lägga mej tror jag. Tänkte försöka cykla en sväng imorgon om mitt skavsår tillåter.

Ha de

Tisdag

Datum: 2010-08-10 / Tid: 13:25:48
Goddag!
Nu var det längesen jag skrev här. Har ingen riktig motavtion att skriva då jag inte har nånting att skriva om. Blir bara tråkigt att läsa.

Förra veckan gjorde jag väl inte mycket mer än att jobba och se film med Jocke. På fredagen jobbade jag övertid till 20.00. Kämpigt men det gick. Helgen blev lugn som resten av mina helger kommer bli framöver. Har ingen lust alls att festa eller gå på fest. Vill bara spara pengar.
Jag och jocke har sett första säsongen av serien Glee. Hur bra som helst. Tyvärr så har inte andra kommit ut ännu men jag hoppas den kommer snart.

Nu är det kvällsvecka och igår började vi 11.00 och jobbade till 22.00. Skönt att sluta en halvtimma tidigare än vad som är tänkt.

Nu har jag äntligen kommit igång med träningen. Har saknat det så mycket. Längtar tills jag flyttar hem så jag kan börja gymma igen. Förra veckan var jag och simmade på onsdagen och torsdagen efter jobbet. Blev 70 längder första dagen och 100 andra dagen. Superskönt. Sen på lördagen vaknade jag tidigt trots att jag hade sovmorgon så klockan 8 satt jag på cykeln och cyklade sen mil.
Igår efter jobbet gick jag ut på en promenad. Jag gick tills vägen tog slut sen sprang jag hem. Gick jättebra med tanke på att det var några år sedan jag var ute och sprang. Fick dock ett skavsår på min häl. Stor som en enkrona. Aj aj. Hatar att jag jämt får skavsår.

Nu ska jag vila en stund innan det bär av till jobbet.

Gud ge mej styrka!!



RSS 2.0