Hey

Datum: 2012-01-23 / Tid: 13:48:02
Nä men det är väl dags att jag skriver ett inlägg här då. Det kan komma att bli väldigt långt men den som inte vill läsa, skit i det, jag bryr mej inte.

Vi tar väl allt från början, 2 veckor tillbaka.
Derek kom hit och vi hade det hur bra som helst. Som jag saknat honom. 2 hela månader.
Vi var iväg på phiphi island tour. Vi stannande först på en ö en och en halv timma. Drack mai tai ur en ananas och pina colada ur en kokosnöt, höll i apor, badade och bara myste.
Sen for vi till monkey beach, där gick vi inte iland utan matade aporna från båten, sen var det lunch på nästa ö.
Efter lunchen for vi tillbaka till monkey beach för att snorkla. Jag är glad att jag inte såg mej själv när jag med simfötterna klumpigt skulle av båten. hehehe. Det blev ett valhopp ner i vattnet och när jag skulle ta på mej cyklopet fick jag inte på mej det, jag sjönk som en sten. Derek försökte hjälpa mej på med det men jag for bara under vattnat. Jag skrattade så jag grät och det gjorde ju inte saken bättre. Vi fick tillslut på mej det och det var sååå häftigt att snorkla där. Fiskar överallt runtomkring oss. Vi såg ingen nemo men vi såg en Doris. Hade kunnat simma runt där hela dagen men eftersom det inte bara var jag och Derek på turen så var vi tvungen att åka vidare efter en liten stund.
Vi åkte förbi en grotta som heter Viking cave. Vikingar var tydligen där förr i tiden. Det är förbjudet att gå in i grottan, minns inte varför, men det är thailändare därinne och vaktar den.
Sista stoppet var Maya Bay där filmen The beach spelades in. Den ön var sååå häftig. Jag skulle kunna stanna där för alltid. Sen var det ungefär en och en halv timma tillbaka hem, jag somnade på en gång så för mej kändes det som några minuter :)



hehehe, jag skrattade bra när jag såg denna bild. Min apa undrar nog vad det är för tok som håller i honom. Han hette Buddy :)



Mai tai



Beautiful





Maya bay



Maya bay



Min älskling <3

Det var en rolig grej så vi tar väl en tråkig grej emellan.
Dagen före Charlie och Neda for möttes vi upp allihopa på en japansk resturang at jung ceylon. Vi beställde sååå mycket mat och efter kunde vi knappt gå. Men vi rullade iväg mot bangla och festa loss.
Dagen efter grinade jag från att jag vaknade till att vi kom till charlies hus, då grinade jag ännu mer fram till dom åkte. Älskade vän jag saknar honom så mycket. Tyckte synd om Derek som fick se mej i det tillståndet.
Men det var en stor tröst att jag var med honom då.

Vi åkte på ännu en trip i torsdags.
Men det var inte med båt utan med minibuss.
Först stannade vi i nån grotta med massa buddha statyer och apor, sen for vi vidare mot höjdpunkten: Elephant mountain och grottan genom berget!!!!!
Vi fick ficklampor att sätta på huvudet sen var det bara att gå in i berget. Det var vatten i grottan så första biten åkte vi kanot. Det var rätt trång väg, om jag höll ut armarna kunde jag nästan nå båda väggarna, men shit vad häftigt det var. Massa glittrande stenar.
Efter kanoten bytte vi till bamboo rafting, sen sista biten vadade vi. Vattnet gick en bit över knäna på mej och det var sååå roligt. Går inte att beskriva om man inte sett det men shit vilken upplevelse. Taket var fylld med fladdermöss men det brydde jag mej inte om.
När vi var 500 meter in i berget var det slut på det roliga. Man kan gå dom sista 500 metrarna och komma ut på andra sidan men då måste man ha utrustning för det är lite klättring och så.
Många av stenarna var formade som elefanter. Regnvattnet gör sitt under regnperioden.
Berget kallas elefant mountain för det är format som en elefant. Man fick inte ha med sig kameran in i berget men dom tog ett kort på oss när vi satt i kanoten så det köpte vi. Ska försöka ta en bild på kortet och lägga upp här så ni får se.
Sen åkte vi vidare för lunch, kollade på lite sevärdheter, vidare till "rubber plantation". Dom gör gummi från speciella träd. Det var roligt att se. Nånting kladdigt sipprar från stammen så det är det dom gör allt gummi från.
Sen gick vi genom jungeln till ett vattenfall. Derek badade men jag höll mej uppe på land.
Sen bar det av hemöver. Jag sov som en stock igen och vips var vi hemma.
Derek har korten från andra trippen på sin kamera så jag får lägga upp dom när jag kommer till han.

Derek åkte hem i fredags. Då var det bara jag och Alex kvar. Fina Alex.
Han åkte hem natten mot igår och det var ännu jobbigare än med charlie. Från start har vi haft en speciell relation och i lördags gjorde vi den ännu mer speciell genom att göra en likadan tatuering.
Jag grinade floder när han for.
10 minuter efter han farit satt jag ensam i huset, lyssnade på hans musik bara för att vara dramatisk och göra allt värre så får jag detta sms:
I know I´ll never forget you as my tattoo will always remind me of what an amazing person you are and what a great friend you have been to me! Have an amazing time in aus, gonna miss you so much! I love you. X

Saknar honom så himla mycket. Min lillebror. Vi har haft många roliga stunder, bråkat mycket, skrattat mycket, hatat varandra, älskat varandra, gjort galna saker tillsammans, jag vet att jag har en vän för livet I Alex. Jobbigt när vi varit tillsammans varje dag från att vi vaknat tills vi lagt oss i 4 månader och nu är det bara slut. Men vi kommer träffas snart igen. Vart i världen vet vi inte än.

Igår hade jag en middags dejt med Lauren och Tienie. Jag hatar verkligen att säga hejdå till vänner. Just för att jag inte vet när jag får träffa dom igen.

Ikväll är det middagsdejt med Sabah. Sen hem och packa det sista och sen vänta in morgondagen då flyget går mot Boondall, Brisbane, Queensland, Australia.

Kommer jag sakna thailand? Ja och nej.
Jag kommer sakna friheten. Jag har aldrig känt mej så fri som jag gjort härnere, för första gången på länge har jag kunnat andas utan att haft ett konstigt tryck i bröstet. Jag kommer sakna att allt är så billigt, bangla road, moppetaxi, alla mina vänner och alla palmer.
Jag kommer inte sakna snobbiga, bitchiga ladyboys, folk som försöker sälja grejer, snuskiga feta vita gubbar som går med en liten thaitjej eller thaipojke under armen.

5 månader i thailand...
Mycket känslor och tankar som far runt i huvudet nu. Jag har nog inte riktigt fattat att jag ska lämna detta. Jag har nog inte riktigt fattat att Charlie och Alex är borta. Det kommer väl komma en liten tår på planet imorgon, både en tår för att lämna det som känts som hemma en tid och en tår av lycka att äntligen få vara påväg mot Derek.
Jag har lärt mej mycket om mej själv under denhär tiden och jag har blivit starkade som person. Patong kommer alltid att vara en speciell plats för mej, mycket för att jag träffade Derek härnere.

Men nu vänder jag blad i boken och börjar på nästa kapitel i mitt liv som heter Derek Martin och livet i Australien.





Kommentarer
Postat av: Carro

Vad kul å läsa dina uppdateringar, och vad härligt det låter allt du varit med om. Önskar dig all lycka i Australien me Derek!! Spännande o se uppgöljningen sen med jobb o så, Bartender eller inte, You Rock;) Puss å Kram från Skåneland;)

2012-01-23 @ 15:15:51
Postat av: Broder Mattias

Super intressant inlägg och fina bilder! :) Hoppas du får det super bra i Australien Lini! :)

2012-01-23 @ 17:32:37
Postat av: Vad kul att läsa om alla dina äventyr, ha det nu så himla bra i Australien och med Derek. Kramar från mig och ett vitt Sverige.

2012-01-23 @ 18:17:01
Postat av: Pappa

Fint skrivet Lila! Du har verkligen levt livet. Fortsätt med det!Sköt om dig hjärtat mitt! :-)<3

2012-01-23 @ 18:53:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0