Sorry för dålig update!

Datum: 2009-11-30 / Tid: 19:40:51
Har blivit lite dåligt med skrivade i helgen för vi for hem till Sundsvall och hälsade på. Det var hur svårt som helst att hålla det hemligt för Vicky. Men jag ville överaska henne och nog gjorde jag det. Vi for hem för att hämta en bil så man tar sig runt här på ön utan att vara beroende av andra.
Helgen blev väldigt lyckad. Jag spenderade hela helgen med Vicky och vi hade lika roligt och crazy som vanligt. Undantaget var väl min rygg då...
Vi kom åkte hemifrån imorse kl 5.30 och kom ut på Hitra ca 13.40, då vare bara att kasta in grejorna från bilen och fara iväg till jobbet. Där spenderade jag två timmar innan det inte gick nå mer. Imorn ska jag försöka ta kontakt med nån sjukgymnast för att få nå hjälp.

Jag har fått tillbaka min dator nu och all musik och bilder kunde dom rädda så det var positivt.

Jag tänkte lägga in lite bilder och berätta lite mer om helgen senare.

Hade


Ipod!

Datum: 2009-11-26 / Tid: 19:35:11

Jag måste verkligen köpa mej en Ipod eller en mp3. Jag fattar inte hur min gamla fortfarande fungerar så många gånger som jag kastat den i väggen. Tror jag köpte den 04 så den är rätt gammal och det får inte plats så mycke låtar. Jag har hållt på att drivas till vansinne när jag jobbar och samma låtar går om och om igen. Innan datorn min kraschade hade jag huuur mycke musik som helst på den så det skulle ha vare lätt att variera på mp3:n. Men det varade inte så länge precis. Får ta och köpa en sån i mellandagarna kanske när jag är hemma.

En liten tanke bara.

30 seconds to mars- The Kill


Hjälp!

Datum: 2009-11-26 / Tid: 16:01:40

Nu har Kevin kommit hem och varken han eller martin har vare hemma nånting under dagen. Där släcktes mitt lilla hopp. Men det är tur att inget saknas. Men varför storma ett hus om man inte tar med sig nånting? Titta vad som finns? för att sedan komma tillbaka vid ett senare tillfälle?
Uscha, dethär var inge roligt. Han/hon trodde säkert inte det var nån hemma eftersom huset var släckt förutom min läslampa och rullgardinen var för fönster så då syns det inte att det är nå som är tänt. Fräcka idioter. Hoppas den inte såg nånting av värde här iaf.

Mitt i allt så blev jag lycklig för en sekund för jag såg att i februari -10 kommer The Boondock Saints 2 ut på dvd!! Som jag har väntat på en två men trodde inte att det skulle komma nån. Även att det är samma skådisar med, Norman Reedus och Sean Patrick Flanery som bröderna. Den kommer vara grym. 



Kul å vakna mitt i natten och se en sån där stöka runt i köket 

Nu blire Mitt så kallade liv


Obehaglig besökare

Datum: 2009-11-26 / Tid: 14:34:05

Imorse for Mikka och Marie in till Fillan för att träna. Invalido Elina låg kvar i sängen och stirrade på en mörk fläck i taket. Ett bra tag efter att de farit hör jag hur ytterdörren öppnas och nån går med snabba steg in i köket. Tyckte det var lite skumt att de skulle ha vänt tillbaka för att sedan hämta nånting i köket. Det var ju ändå bra länge efter de farit. Makes no sence to me. "Besökaren" var borta  lika fort som denne kommit.
När Mikka kom hem frågade jag om hon glömt nånting, men hon hade inte varit inne i huset sen hon for till Fillan. Väldigt obehagligt. Numera kommer det vara låst i detta hus twentyfourseven!
Men ingenting är borta som vi har märkt iaf. Martins dator låg mitt på köksbordet och den ligger kvar.
Jag hoppas att det var nån av killarna som kom hem och hämta nånting men det var mitt emellan deras pauser så det kan inte vara så heller. Men hoppas. Får höra när de kommer hem sen.
Det kanske var den där gubben som gick runt angelicas stuga och kikade in i hennes fönster som måste ha nya svenskar att stalka nu när hon inte är kvar längre :)

Men men. Får sluta tänka på detdär nu annars vågar jag inte vara kvar här själv.

Starsplash- Wonderful Days


Ringaren i notre dame

Datum: 2009-11-25 / Tid: 20:38:23

Idag tog jag mej knappt upp ur sängen. Ryggen blir bara värre. Är numera Quasimodo. Utan puckeln dock. Jag blir såå frustrerad!! Vill inte bara vara hemma utan jag vill jobba 24/7 och tjäna mycke pengar.
Har legat och glott på Mitt så kallade liv hela dagen. Mitt i allt så ringe det ett konstigt (norskt) nummer till mej. Tänkte att det kanske var fabriken, men nej då, det var nån som ringde och frågade om jag har tagit swineflu sprutan, om jag var intresserad att ta den bla bla bla..
hon måste ha hört att jag lät lite smått chockad och så för tillslut så frågade hon: Äre Emma jag pratar med?
Ingen Emma dethär inte. Då började hon fnissa hysterisk och ursäktade sig.
Hörde hon inte att jag sa Elina när jag svara? Tydligen inte då.

Har inte så mycke mer att skriva när min dag bestått av tv så vi hörs sen.

Hade


Jared Leto

Datum: 2009-11-24 / Tid: 22:12:52

Som alla vet är han hunkarnas hunk, och igår innan vi somnade skämtade jag om att om mikka vill ha upp mej tidigt för att se Lucia morron får hon säga att Jared Leto är på tv eller liknade. Åsså imorse vid halv tolv frågade hon om vi skulle kliva upp, jag trött som ett as tänkte sova en halvtimma till, men tio minuter senare kommer hon in och säger att jared leto är på tv. Jag, trött som ett as, sprätter till lite lätt innan jag kommer på att vi inte ens har en enda tv kanal. Men hon skämtade faktiskt inte, hon hade hittat serien "Mitt så kallade liv" som jag såg när jag var liten. Så det var bara att masa sig upp och sen sitta och se en väldigt ung Jared fram till det var dags för jobbet. Inte helt fel måste jag säga.



Men allvarligt, vem skulle kunna säga nej till denne?

Nä ska jag ta detdär badet nu kanske?


Drama drama drama

Datum: 2009-11-24 / Tid: 20:26:30

Va mycket drama det är på ön. Ibland undrar man vart dom dolda kamerorna är för det känns som man är mitt i bigbrother huset. Men det blir väl så när man är såhär på en ö. Man kanske skulle tjäna sig en hacka om man gjorde en dokusåpa om allt här. Innan jag gick hem från jobbet idag satt jag och pratade med marie och mikka medans dom hade rast och vissa personer, eller 2 pers, är så jävla löjlig och sprider massa falska rykten om folk. Fel å bara låta dom vara ifred när det inte ens är sant. Tycker det är så onödigt bara.

Nu har vi iaf gått in på kvälls shift igen. Skulle ju ha jobbat dag denna vecka men det blev inte så. Jag jobbade bara 2 timmar idag. Känns skit men jag har inte så mycke till val. Hade så ont hela tiden så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Ändå stog jag på rippelinjen hela tiden som man tror inte belastar ryggen men det gör den verkligen. Hövva.

Imorn ska jag till marie och ligga på hennes spikmatta ett tag och se om det blir nåe bättre. Kan ju hoppas.



På vandrar hemmet i Trondheim när vi åkte för att söka jobb. Jag var så sjukt förkyld så fick ligga med tussar i näsan. Känns som flera år sedan, men det är inte ens 2 månader sen...

Tummen upp förresten för reflexvästarna vi fick av adecco. Verkligen bra när jag gått hem från jobbet sent på kvällen. Dom har snålat riktigt med gatlysen här så det är becksvart mestadelen av vägen. Tack för de Adecco!

Nu ska jag göra hårinpackning och lägga mej i ett bad! 


Kärlek på pinne

Datum: 2009-11-23 / Tid: 18:30:00

Nog för norska ord kan vara riktigt roliga så är nog kärlek på pinne det bästa hittils. Det betyder klubba! hahaha, trodde jag skulle dö när jag hörde det. Ibland säger dom bara "pinne" har dom tagit bort kärleken då eller?

Nu är det bara en och en halv timma tills mikka slutar. Jag vill oxå jobba övertid nu när det är halvskatt. Men jag kunde ju inte riktigt tacka ja när en linjeledare frågade.

Pappa skrev just att reparationen på min dator kommer kosta 17-1800. Jag grinar blod!!


Vakuum 1!!

Datum: 2009-11-23 / Tid: 16:06:42

Min dag:
Segar mej upp ur sängen efter att ha haft en sån där "dagen före julaftons natt" ikke kunnat somna, ryggen ömmar, åker i en svinkall bil till jobbet, ryggen ömmar något mer, tar på mej vit mössa, blåoverall, hörselskydd, rippetången i bakfickan likaså bomullsvantarna, sist men inte minst, stövlarna, ryggen ömmar, snubblar ner i fabriken, på med plastförkläde, tittar mot första linjeledare jag ser och hoppas hon ska säga "gå å ripp" men istället säger hon vakuum 1, rygger börjar genast ömma ännu mer. Står på vakuum maskinen fram till pause, går faktiskt över förväntan med tanke på att det är mycket akrobatiska övning när man ska slänga ner fiskbitarna i sina kossliga små hål innan de far in i maskinen och kommer ut färdiga att packas i lådor och skeppas iväg till affären. Efter pause får jag upp på rippelinjen och dra bort benen på fiskarna, tack vare min rippetång och benen som sitter så hårt och nästan vägra lämna sin plats ser min högerhand ut som en mans hand. Förhårdnader och blåsor. Men som tur var så fick jag stå där dom två timmarna fram till nästa pause och då sa jag tack och bye bye och begav mej hemåt. Kunde inte gå så fort för ryggen ömmade riktigt mycket så det tog mej nästan 2 timmarn innan jag var hemma.

Nu äre bara att ladda för morgondagen, skönt att jobba igen.

Nu har jag lagt in bilder från min kamera på mikkas dator så jag tänkte lägga upp lite av de bilder jag har tagit.



Våra grejjer på tåget mot trondheim. Jag förstår fortfarande inte hur vi fick plats med allt i adeccos bil när de fraktade ut oss på hitra









Synd om oss som måste titta på denna fina utsikt varje dag :P



Marie och jag



Mikka och Angelica



Dans på bordet



Jag tror Angelica försöker strypa mej :P



Fin dukat bord i lördags



Louise, Angelica, Marie och Jag påväg till daniels fest



Joakim, Matus, Sophie och Marie. Förstår inte varför alla killar blev så till sig i prinsesskronorna :P



Något mer mysklädd var vi igår. Marwell ser farlig ut med den där kniven



:)



Louise laddar :D



En kokosnöt var middags maskot. Vi tyckte den såg ut som ett murmel/murvel/marwell djur



Bild tagen från våran hus trapp

Nu orkar jag inte lägga in nå fler för idag. Men jag slänger in ett inlägg sen.


Segdag

Datum: 2009-11-22 / Tid: 18:27:11

Nu har vi just sett filmen "Get rich or die tying". Den var riktigt bra. Nu har Mikka lagt sig i badkaret så jag passar på att låna datorn en sväng.
Håller på att vänta in tjejerna för att äta resterna av tacosen och se film. Kommer bli så tomt utan Angelica. Saknar henne redan. Men vi ses snart igen ;)

Jag hoppas att det kommer kännas bra i ryggen när jag jobbar imorn. Är så rädd att jag inte kommer kunna fortsätta jobba pga av den. Det är ett riktigt tufft jobb och verkligen inget för vekryggade. Jag ska ju faktiskt dras med den hela livet.

Nu har jag inget mer att skriva så... Hade!


Dagen efter

Datum: 2009-11-22 / Tid: 15:15:26

Gårdagen var superkul. Den började hemma hos oss på grönnbakken med tacos och vin. Väldigt mysigt, men samtidigt tråkigt eftersom det var angelicas sista kväll med oss.
När vi kände oss redo for vi iväg till bygdegår´n till Daniels 30 års firande. Det var väldigt roligt. Mycket polacker eftersom Daniel är från polen. Sophie som var chaffis blev trött nångång efter 2 och ville åka hem, jag kände att jag inte var redo att fara hem den tiden för festen var fortfarande i full gång. Kände att jag kunde ta en promenad hem eller sova hos marie och louise. Mikka däremot for hem. Vid 4 började många vandra hemåt så då gjorde vi detsamma. Jag kände att det skulle vara skönt att vakna i min säng så efter mycket protester fick jag till slut lov att promenera hemåt. Marwells lillebror Joakim var gullig och gjorde mej sällskap på den ca en timmes långa walken. Vi hade riktigt roligt påvägen. Kom hem vid halv 6 och då vare rätt ner i sängen.

Imorn ska jag börja jobba igen. Får se om jag bara jobbar fram till lunch för att mjukstarta. Nu går vi även in på dagshift så det blir tidig morron imorn.

Nu blire lite bilder sen igår!



Hela gänget igår före maten
På bakersta raden är Marwell, sophie och mikka
På främre är marie, jag, angelica och louise





Fina prinsessor



Hahaha, ser ut som jag ska anfalla sophie. Hon ser även livrädd ut :D



Mikka och jag



hehehehe



Daniel som fyllde 30



Hjälpte till att blåsa ballonger



Marie och Matus



Marie, Miro och jag





Sophie, jag, junior och mikka shakade lös



Mikka, min promenad kompis Joakim och Louise

Det var lite bilder från gårdagen. Roligt hade vi.

Nu har Angelica kommit förbi och säga hejdå. Sååååå tråkigt att hon far :(¨

Ska vara social nu. Hörs sen

Hade



New Moon

Datum: 2009-11-20 / Tid: 17:34:36

Ikväll är det premiär för The twilight saga´s andra film New Moon. Har längtat hur länge som helst efter att filmen ska komma ut. Men jag kommer inte kunna se den förrän i mellandagarna när jag är hemma. Den tar nog ett tag innan den filmen kommer hit till lilla Hitra.
Men nu är det bara en månad innan jag kommer heeem!!!

 :)


Äntligen Fredag!

Datum: 2009-11-20 / Tid: 14:39:57

Skönt att det är fredag! Mina dagar i ensamhet är snart slut!
Idag har jag, mikka, marwell, och sophie varit inne i fillan. Vi käkade lunch kikade i affärer och handlade tacos till imorn. Marie kom och joinade oss på slutet oxå.
Jag köpte en hårinpackning, blond schampoo och balsam och två par jättemysiga angora sockar som var på rea. 

Imorgon ska vi tacka av Angelica som far hem till sverige på söndag efter ett halvår på hitra. Vi blir ett gäng tjejer (jag, mikka, angelica, marie, louise, marwell och sophie) som ska samla här hemma hos oss och käka tacos och dricka vin. Sen har marwells mammas karl 30 års fest på bygdegården i hestvika så vi är bjudna dit. Vi får se hur min rygg väljer att ha för beteende imorn om jag kan åka dit eller ej. Men sophie ska köra så jag kan ju dit en liten stund och säga grattis om inte annat.

Det verkar inte som vi kommer kunna flytta till marie och louise i hestvika för det kommer 2 bulgarer dit imorn och ska bo där. Lite konstigt att chefen för adecco sa att vi kunde flytta dit på onsdag och några timmar senare säger han till marie att bulgarerna ska dit. konstigt.
Det är tydligen två bröder och dom har jobbat som bartenders i bulgarien. Då lär dom nog vara rätt social. Inte som dom tragiska litauen bröderna. Vi får hoppas att dom är roliga så vi har drinkblandare på festerna :)

Ciao


Saknar min Vicky...

Datum: 2009-11-19 / Tid: 19:55:42

... så otroligt mycke! Vi har haft så sjukt roligt i sommar och höst. Allt roligt vi gjort, allt svårt vi gått igenom. Så roligt när man tänker tillbaka på allting, dagar vi skrattat oss igenom, nätter vi gråtit oss igenom, alla tokiga grejjer vi gjort, shit asså...
Vi skulle kunna skriva en bok om Summer of 09
Vi var väldigt bra på att vara spontana där ett tag. "Spontan är bra" sa vi. Bland de bästa minnena är våran road trip genom sverige. Det kan man verkligen kalla spontan.
Kvällarna nere vid laxodlingen var oxå väldigt mysiga. Roligt att se lite action på laxarna. Dom sprattlar inte så mycket där jag ser dom just nu dock :P

Nä Vicky, du har en sån speciell plats i mitt hjärta. Saknar dej så otroligt mycket nu när jag är härute.
Hur det än blir med allt så kommer det alltid vara Vicky och Lina. Tror det visade sig natten vi spenderade på infektions avd på sjukan. Äkta vänskap!

Älskar dej vännen min!

Pappa ringde förut och berättade att datorn var inlämnad och dom hade fått ut 20 GB av mina bilder, musik och sånt. Hoppas att det är allt. Eller det mesta iaf. Men det bör det vara eftersom det var så pass mycket. Dom ska omprogramera den så jag får tillbaka den när jag kommer hem. Det blir super.


Blond igen :D

Datum: 2009-11-19 / Tid: 15:56:10

Tredje gången gillt blev det nog så lyckat som det kunde bli. Jag är iaf inte gulhårig längre. Yeey! Har legat och sett på vänner nu sen mikka och killarna for till fabriken. Tror jag ska fortsätta med det ett tag till. Måste ta och göra någon mat oxå.
Den stora frågan är: Ska jag ta kyckling eller biff smak till mina nudlar idag?
Det är mitt matintag tills vi kan handla med oss mat från sverige. Går så sjukt mycket pengar på mat här. Tur att vi får äta på jobbet så det inte behöver bli nudlar jämt.
Idag har det varit gråväder på Hitra. Men det regnar inte iaf.

Imorn ska vi fara in till Fillan och kika. Tur att det inte finns nå mycke affärer så jag blir lockad att köpa en massa. Den enda affären vi brukar handla på är väl cubus.

Nä, nu blire Vänner och Nudlar




Elena Engberg 640288-06068

Datum: 2009-11-18 / Tid: 15:28:11

Min identitet i norge. Hehe. Nånting gick snett där i börjar när jag fick mitt skåp och det stog Elena på det. okej då, tänkte jag. Det var ju nästan rätt. Men för ett par veckor sedan när jag fick en plats för mina stövlar stog det även där Elena E. hmm... Så nere i fabrikens muller heter jag Elena av slovaker. (De som inte känner mej förstås)

Hursomhelst var jag på legekontoret imorse, fick träffa en läkarstuderande. Väldigt trevlig och duktig. Hon kunde inte se några skador på ryggen (thank you lord!!) men ryggen är stel och överansträngd. Jag förstod henne som att jag skulle bli sjukskriven fram till nästa fredag, och sen börja lite lätt med grejjer jag kan göra i fabriken som inte belastar ryggen, vilket det inte finns.
Men på papprena hade hon fyllt i att jag är aktivt sjukskriven, vilket betyder att jag ska jobba, men inte belasta ryggen. ?????!!
Åkte till Leröy efter besöket och pratade med Ståle från adecco hur jag kan göra. Vi kom överens om att jag ska vara hemma helt denna vecka, sen börja jobba på måndag. Det är ju ändå 5 dagar att vila den på. Låter bra tycker jag.

Det värsta är att det är sååå sjukt tråkigt att vara hemma. Men jag får roa mej på nåe vis.



Nä, ska man ta och läsa en sida eller två kanske?


Misery

Datum: 2009-11-17 / Tid: 22:21:19

Mitt "videotek" är nu utökat med Stephen King´s Misery eller svensköversatt Lida. Den har jag försökt fått tag på sen jag vet inte hur länge. Men på lilla Ica i lilla Fillan på lilla Hitra hittade jag den. Har just sett och den är såå bra. Minns inte om du och jag såg den nångång Jenny? Tror vi gjorde det va.
Nu kommer nog snart de tre sambosa att anlända. Eller kanske tar en 30 minuter. Får se om Mikka tampats med dom dystra, skumma 2 Litauer bröderna som kom ett par veckor sedan. Hehehe.
 Nu har även Louise från östersund kommit tillbaka till oss här på ön. Det kommer bli roligt att lära känna henne lite bättre oxå. Känns tråkigt att Angelica är inne på sin sista vecka. Det är en tjej som jag gillar jättemycket.

Nu ska jag ta och fortsätta läsa boken jag började läsa i badkaret igår. El choko! Sorry syster men den fick följa med hit ut. Inte riktigt medvetet dock. Men du får snart tillbaka den om ingen hjort eller så skulle börja knapra på den. Har faktiskt varit lugnt på hjortfronten ett tag nu. Mikka hörde dom bröla utanför här för några nätter sen. Men det kanske var sig själv hon hörde för hon brukar bröla rätt kraftigt i sömnen själv :P



Im on a boat, im on a boat
everybody look at me cause im sailing on a boat :D



Här sitter jag i väntrummet på v c. Ser ensamt ut förutom den långa mannen som hamnade med i bilen

Nu blire boken!


Tankar

Datum: 2009-11-17 / Tid: 18:06:35

Nu när jag är ensammen i vårat hus på Grönnbakken 10 har jag gott om tid att fundera. Jag är så glad att jag är här på Hitra och lärt känna dessa underbara människor, även från andra kulturer. Människor jag aldrig skulle ha mött om jag inte kommit hit ut.
Jag satte ett mål, att jag skulle till norge, och nu är jag här.
Många trodde säkert inte att jag skulle göra det. Att det bara var tomt prat, att det skulle rinna ut i sanden. Men för en gångs skull har jag lyckats med det jag vill.
Mycket Creds till min underbara familj hemma i Sverige. Det är tack vare er som jag är den jag är idag. Ni har hjälpt mej så otroligt mycket!
Jag Älskar Er Alla

~Jag Satsade och Jag Vann~


Ett besök på Legekontoret

Datum: 2009-11-17 / Tid: 13:52:55

Fick ju så satans ont i ryggen igår så jag var tvungen att gå hem från jobbet efter 2,5 timmar av extremly pain. Kändes inge roligt men vad gör man?

Jag fick låna Angelicas bil in till Fillan idag för att besöka läkaren (legen :P) fick en tid imorn kl 10 så då äre bara att fara in igen.
Efter vi varit där (underbara Mikka joinade mej) så gick vi runt och kikade i affärer. Jag tröstköpte lite smink och en ny avfärgning. Sen gick vi och fikade. På fiket så började vi prata med ett par från östersund som jobbar på laxfabiken som som ligger ute på ön Fröja. Vi bytte nummer och ska ses nåt framöver. Skojjigt. Då har man en anledning att fara ut på Fröja och kika.

Nu börjar snart Mikka att jobba. Vill oxå!! Så tråkigt att vara hemma själv. Finns inget att göra än att se på film typ. Vi har ju inte fått nå kanaler till tv:n.
Får väl nörda framför Mikkas dator.



Min goda potet bakelse. Även att jag har skeden i höggsta hugg :P



Jag och Mikka när vi nyss kommit till Hitra



Vi två utanför La Fabrika

Hörs sen


rubrik

Datum: 2009-11-15 / Tid: 21:47:17

Nu har vi precis sett filmen "Alexander". Den var riktigt bra. Jared Leto är för go han :)
Tänkte faktiskt gå och lägga oss nu. Skönt att komma i säng i tid ändå fast vi jobbar kväll till veckan igen.
Ni ska veta att jag saknar er alla därhemma sååå mycket! Hoppas att en månad går fort nu för då närmar det sig jul. Kommer bli super greit att vara hemma två veckor. Hoppas bara att det känns bra att fara tillbaka sen igen. Men det tror jag nog.
Hoppas adecco kim hör av sig nu i veckan om vi får flytta in till marie´s hus. Hoppas verkligen. Annars får vi väl prata med honom på onsdag när han besöker fabriken.

Nä nu ska jag se om Mikka ligger och läser bibel som hon gett sig satan på att läsa. Hon har faktiskt kommit en liten bit påväg. Men det lär ta sin tid med tanke på att sidorna är tunna som löv.

Sovgott

Hade


Söndag

Datum: 2009-11-15 / Tid: 17:05:40

Idag har jag haft en väldigt slö dag. Angelica ringde på morgonen och frågade om vi skulle med in till fillan och simma. Jag med min rygg hoppade över det men Mikka for iväg. Jag tog en promenad uppe i skogen ovanför huset när dom hade farit. När jag var påväg hem igen kommer det en helikopter och börjar cirka runt mej väldigt lågt. Va lite läsigt faktiskt. Den var kvar i bra många minuter innan den for vidare. Undra vad det var för nånting.

Imorn är det en ny arbetsvecka igen. Hoppas min rygg håller!!
Hoppas även veckan går fort för vi ser verkligen fram emot nästa lördag. Den kommer bli kanon!

Hade


Sova?

Datum: 2009-11-15 / Tid: 02:02:51

Nu har vi haft en riktigt mysig filmkväll med Eragon och the benchwarmers. Hade lite gotta och melon till. Jag är inte ett dugg trött än men det är nog tid att sova nu snart så man orkar upp imorn. Från och med nästa vecka och 4 veckor framåt är det halvskatt här i Norge. Wiiiee! Inte fel alls. Synd bara att vi jobbar kväll nästa vecka oxå för då blire ingen övertid. Får hoppas att det blir mycket sånt veckan efter.

Lite bilder på mina nya vänner



Miro och Angelica



Mikaela, Marvel och två slovaker på haloween



Miro, Marie, Marvel och Angelica



Nora och José



Fina Marie goes crazyyy



Avslutar men en bild på Noras fina pointer tik Ira på 4 månader <3

Sovgott!


Hemma igen

Datum: 2009-11-14 / Tid: 18:03:23

Nu är vi hemma igen på Grönnbakken 10. Bosse och sonya fick jobba över idag så vi kom inte in till Fillan förrän klockan var 16.05, när vi kom in i köpcentrumet så stängde typ alla , även cubus så jag får vara en guleböj ett tag till. 
 
Nu har vi handlat en massa på ica, även köpt 3 filmer var så ikväll blir det en lugn hemma kväll i soffan. Alla här på ön är så sega så ingen orkar göra nånting. Några stycken ska ner på marinan och käka god mat och dricka vin, men eftersom vi inte har nån bil så tar vi oss inte dit. Vet inte om jag nämnt att vi kanske ska flytta snart och då blire närmare till allt. GREIT!

Nu ska vi göra kycklingfilé, wok och pasta och sen sega ner oss i ett hörn.

HADE


Hund sugen

Datum: 2009-11-14 / Tid: 14:20:12

Jag är så himla hund sugen! Tänk om man skulle kunna haft ett jobb där man utan problem skulle kunna haft med en. Men det får nog vänta några år.. eller tio.
Men en Grand Danois skulle inte vara helt fel. Dom är ju så underbart vackra. Men jag får nöja mej med Lill Isa, ändå fast hon inte är med mej nu.

Nu borde snart Mikka komma hem tycker jag. Skönt att vara ensammen faktiskt. Har inte varit ensammen på en hel månad. Enda gången man är ensammen är på badrummet.

Låg och tänkte förut på vilken blandning av människor det finns på fabriken och ön. Svenskar, norskar, lettlänningar, polacker, slovaker, taihländare, en fillipinska, några från ungern och förra veckan kom det två riktig skumma grabbar från Litauen. Nästa vecka kommer det några från Bulgarien och joinar oss. En riktig blandning. Men det är roligt.
Synd bara att det inte är lite mer svenskar. Nu har ju bara Angelica en vecka kvar att jobba innan hon lämnar oss :(


Guleböj

Datum: 2009-11-14 / Tid: 12:13:46

Efter förgningen häromdagen gick jag från gulerot till en guleböj (banan). Är numera gul i huvudet. Gillar det inte så jag bör för det mesta mössa.
Idag har jag varit ledig. Har fått så ont i ryggen så jag sa av mej extra jobbet idag för att vila den.

Nu väntar jag på att Mikka ska komma hem. Då tänkte vi lifta med Bosse och Sonya in till Fillan för att handla lite. Blir ett besök för cubus i ett sista desperat försök att fixa mitt hår, sen blir vinmonopolet för lite kalasdyr dricka. Sjuka priser.

Nä nu ska jag göra lite nudlar och längta efter Min Bästa Vän VIKTORIA CARLSON!



Här har vi mej utan för våran fabrik Leröy


Gulerot

Datum: 2009-11-11 / Tid: 23:08:34

Yes det är jag! Jag är numera en gulerot (morot på norsk). Avfärgningen lyckades inte riktigt som vi hade hoppats på. Men det ska vi försöka fixa till nu.
Det var ju så himla typiskt att idag när vi kom till jobbet, jag klädd i en mössa, så kommer snygg kim från adecco och ska ta kort på oss!! Jag fick panik och sprang in i fika rummet när jag såg kameran. Stog intryckt i ett hörn och vägrade ta av mej mössan, till slut gav han med sig och sa att jag kan ha mössan på mej, när jag tar ner armarna händerna från mössan gör han en fint och drar av mej den. Gillar inte Kim ja...

Nu ska vi göra nåt åt mitt hår!

To be continued...


Sen kväll

Datum: 2009-11-11 / Tid: 00:32:59

Idag blev det en lite senare kväll än vanligt för vi fick promenera hem från jobbet. Vi jobbade till kvart i elva, sen fick vi höra att killarna skulle stanna kvar och tvätta lite grejjer, så vi började promenera hemåt och hann nästan hela vägen hem (en timma) innan killarna kom. Så det blev en skön nattpromenad genom Hitra. Nu är vi hemma iaf.

Imorn var det meningen att jag och Marie skulle få fara och kolla på slakteriet. Men vi har ju ingen bil så vi tar oss inte dit. Även att det bara var vi två som hade skrivit upp oss på anmälningen så det fanns inte direkt nån att åka med. Skulle verkligen ha varit roligt att se hur det går till på den fabriken. Det är ju liksom där firrarna är innan dom hamnar hos oss.
Hoppas det kommer en till chans framöver.

Imorn ska jag göra en avfärgning på mitt hår. Trivs inte riktigt i mörkhårigt. Speciellt inte nu när färgen har blivit matt.
Får se hur vi lyckas.

Gonatt!


Trött

Datum: 2009-11-10 / Tid: 10:51:05

Usch vad jag är trött på mornarna nu. Skulle kunna ligga i sängen och sova hela dagen. Men ikke då. Har inte så mycket att skriva känner jag. Har inte hänt nånting speciellt sen senast.
Igår stog jag och "rippa" (dra ut fiskbenen) och jag har så grymt ont i tummen idag. Stel och jävlig i fingarna. Hoppas fingrarna vänjer sej.

Nu ska jag ta och göra lite frulle och fortsätta längta hem


:)

Datum: 2009-11-08 / Tid: 18:06:09

Igår gick vi på Josés födesdagsfirande och jag är så jäkla glad att vi gick för det var så grymt roligt!
Festen började klockan 21.00. Vi sa att vi skulle komma runt den tiden med nej, 21.00 prick skulle det vara. Tydligen väldigt noga med sånt slovakerna. Nora som är tillsammans med födelsedags barnet hade grejjat med massa tilltugg som var supergott. Åt så vi var alldeles proppade, blev bjuda på en jättegod soppa senare på kvällen/natten, mätta som vi var försökte vi pressa i oss lite. Klockan tolv sjöng vi för José och käkade tårta.
Men festens höjdpunkt var ändå när Emil (den snygga polacken) kom på festen. Utan sin tjej :P
så han surrade man mycket med :)

Vi for hem vid halv 4 till angelica och klämde ihop oss i hennes säng och sov som klubbade.



En del av oss som var på festen igår


Knäppt :S

Datum: 2009-11-07 / Tid: 11:16:05

Ja de blev inte långvarigt jobb idag inte. Jobbade bara 45 minuter innan dom skickade hem Mikka, marie och 3 slovaker för att vi var för "många". Kändes ju inge roligt att missa hela lördagen. Även att vi klivit upp kvart i sex. Jaja.
Grabbarna fick vara kvar iaf så vi tog deras bil och marie med oss hem. Där blev det sex and the city, te och mackor.
Nu ska vi dra in till Fillan och träna, sen gå och fika.





Här är jag och Mikka i våran jobbmundering. (Man får inte ta kort men vi myglade en snabbis)

Ska försöka lägga in lite mer bilder sen. Nu ska vi dra!


Fredag kväll gjord

Datum: 2009-11-06 / Tid: 23:19:52

Idag har vi varit inne i Fillan och fixat, så nu har vi snart norskt visa kort. Mötte upp våran svenske arbetspolare Angelica för en fika innan vi åkte hem. Varmchoklad och en bakelse aktig sak. Mysigt!

Nu äre bara att borsta tänderna och kliva i sängen för imorn börjar vi halv 7. Det lär vara 4 zombies som kliver upp ur sängarna då.
Sen har vi inte bestämt om vi ska på festen imorn eller inte. Vi har iaf köpt tacos, filmer och massa gotta så vi är garderade för en hemma kväll. Får se hur vi känner.

Nu blire sängen!

Kisses


Shit...

Datum: 2009-11-05 / Tid: 23:17:36

... vad denna vecka gått fort. Redan fredag imorn. Den blir en extra dag på lördag så den har vi skrivit upp oss på. Extra cash är aldrig fel.
Sen är vi bjuden på fest på lördag hos José som fyller år. Har lite smått beslutsångest om vi ska gå eller inte. Skulle vara skönt att bara vara hemma och chilla oxå. Får se hur vi gör som.
Ikväll blir det en "tidig" kväll. Ska kliva upp i tid imorn och fara in med grabbarna till Fillan och fixa med bankkort. Blir great de.

Puss


En till dag gjord

Datum: 2009-11-05 / Tid: 00:48:35

Nu har vi gjort en till kväll i fabriken. Har fått torrsprickor på händerna så det är ingen höjdare att jobba då. Aj aj.
Vi har orkan här på ön. Det har blåst hur mycket som helst i ett dygn nu. Låter nästan som huset ska blåsa med.

Jag är lite stolt över att jag förstår norskan mer och mer. Behöver dock inte prata med så mycke norrmän för det är nästan bara slovaker, polacker, jugoslaver och lettlänningar på ön. Man filar på engelskan istället.
Jag och mikka har en polack (Emil) vi suktar efter på jobbet. Shit va snygg han är. Han kommer in i fabriken vid tio på kvällen och går runt och plockar medan vi gör färdigt dagens produktion, sen är han en av de som tvättar maskiner och sådant efter stängning. Tyvärr (!) är han tillsammans med en svensk tjej. Lyckliga hon.

Nä nu ska jag ta och lägga mej om jag ska orka kliva upp i någorlunda tid imorn.

Nattinatt


Update

Datum: 2009-11-03 / Tid: 23:25:19

Nu har vi fått internet men min dator har kraschat :(
Den är hemskeppad till sverige så jag hoppas den kommer fram snart.
Vi har det iaf bra här på ön. Jobbar, jobbar och jobbar lite till. Nu har vi gått in på kvällspass och det är lite synd för då blir det ingen övertid. Dock lite skönt att ha sovmorron.

I lördags käkade jag och Mikka tacos hemma hos Marie och Angelica (från östersund). Mysigt. Sen blev det slovakfest med arbetspolarna. Crazy och kanon roligt. 

Nu ska jag kliva in i duschen och sen se några avsnitt av vänner.

Höres och synes 


RSS 2.0